KNIPEX – TEHNOLOGIE, INOVATIE SI TRADITIE

Compania Knipex Werk C. Gustav Putsch KG, fondată în 1882, este unul din liderii din piaţa patenţilor pentru comerţ şi industrie. Peste 45.000 de patenţi şi cleşti sunt produşi zilnic în fabrica aflată în proprietatea aceleiaşi familii, în aceeaşi locaţie din Wuppertal, Germania. Gama de produse include în jur de 1.000 de articole pentru toate domeniile de aplicabilitate. Knipex este prezentă în 100 de ţări, iar procentul exporturilor este de 60%.

Inovaţiile dau acel anumit „extra” sculelor Knipex dar şi modul în care acestea sunt prezentate clienţilor, prin prezentări practice în cadrul cărora avantajele sculelor Knipex devin evidente. Knipex Cobra – un cleşte pentru instalatori, odată fixat pe ţeavă sau pe piesa de lucru îşi face cu siguranţă treaba. Inovaţia constă atât în geometria specială a dinţilor cât şi în tratamentul combinat (termic şi inductiv) la care sunt supuşi. Alunecarea pe piesa de lucru este astfel exclusă. Mai mult, fălcile sunt întrepătrunse, ceea ce oferă o stabilitate laterală excelentă.

Cleştele pentru instalaţii electrice Knipex a primit un premiu de design la IF 2013. Acest cleşte reprezintă completarea ideală pentru sficul electricienilor şi este echipat cu funcţiile de bază a patru scule esenţiale pentru electricieni. Acestea sunt: patentul cu vârf, dezizolatorul, cleşte de crimpare pentru ferule şi foarfecă de cablu. Aceste patru funcţii ale cleştelui îl fac ideal pentru electricienii din industrie sau de pe şantier, a căror activitate presupune deplasări frecvente. Al doilea produs Knipex premiat a fost Knipex X-Cut. Sficul cu articulaţie întrepătrunsă are talentul unui all-rounder. Este compact şi uşor, dar în acelaşi timp este puternic şi extrem de precis. Cu o capacitate mare de tăiere, X-Cut este ideal pentru diverse aplicaţii în industrie şi comerţ.

 

Knipex E – Crimp este un cleşte de crimpare cu antrenare electrică care nu are în componenţa sa părţi hidraulice. Este ideal pentru crimparea diametrelor mari precum papucii de cablu de până la 25 mm² ori a ferulelor (manşoane aderente) de până la 50 mm².

Forţa maximă de presare a fălcilor ajunge până la 11 KN. Cleştele oferă posibilitatea folosirii a peste 40 de tipuri de bacuri şi ajutoare de poziţionare cât şi a peste 1.000 de seturi de bacuri speciale ale cleştelui de crimpare Knipex 97 43 200. Are un design ergonomic care ajută cu desăvârşire la reducerea oboselii utilizatorilor atunci când se lucrează pentru perioade prelungite, datorită prizei excelente, redând astfel o poziţie de lucru optimă. Tot pentru îmbunătăţirea calităţii muncii a fost dotat cu o lumină specială LED, pentru iluminarea zonei de crimpare în condiţii de iluminare neadecvată. Nivelul de zgomot produs este redus la un minim, astfel încât utilizatorii pot folosi unealta fără griji în orice locaţie.

 

Urdorea Razvan Lucian

Product Manager Romania

Tel: 0744 605010

Fax: 0264 448911

E-Mail: razvan@knipex-romania.com

Web: www.knipex.com

 

Sesto International SRL

Str. Teleorman 38 A

400573 Cluj Napoca

Tel:  0264 462628

Fax: 0264 448911

E- Mail: info@sesto.ro

Web: www.sesto.ro