În domeniul sistemelor de curăţare industrială, Kärcher oferă soluţii inovative pentru o industrie curată. Gama cuprinde aparate de curăţat cu înaltă presiune, aspiratoare industriale, sisteme pentru curăţarea rezervoarelor şi a pieselor precum şi curăţitoare cu gheaţă carbonică.

Kärcher IB 7/40 Advanced

Tehnologia de dozare a aparatelor de curăţat cu gheaţă carbonică de la Kärcher este foarte bine gândită, aparatele fiind concepute pentru o utilizare continuă, fără întreruperi.

Ghidajul de aer al aparatului IB 7/40 Advanced a fost otimizat din punct de vedere al fluxului, astfel încât aerul comprimat să fie transportat către duză cu pierderi minime. Se atinge astfel, chiar şi la presiuni scăzute un rezultat eficient de curăţare.

Un alt avantaj îl reprezintă zgomotul redus pe care îl produc aceste aparate, la o presiune de de 5 bari se formează un nivel al presiunii sonore de cca. 80 dB(A). Aparatul este dotat standard şi cu un sistem de golire a gheţii reziduale. Astfel, după terminarea operaţiunii, se poate îndepărta simplu gheaţa carbonică rămasă, printr-o apăsare a unui buton. evitându-se îngheţarea aparatului.

Pot fi reglate şi presiunea de curăţare ori debitul, existând un afişaj unde sunt indicaţi toţi parametrii de funcţionare ai aparatului precum: timpul de utilizare, consumul mediu de gheaţă pe oră sau consumul total de gheaţă.

Există şi un întrerupător cu cheie folosit pentru setarea valorilor debitului gheţii şi a presiunii de curăţare. Altfel, comparativ cu celelalte tipuri de curăţare, cu nisip, apă sau aburi, în cazul acesta nu rămân nici apă şi nici soluţii de spălat pe obiectul curăţat, gheaţa practic

evaporându-se, rezultând numai murdăria din acest proces. Pot fi curăţate fără probleme chiar şi instalaţiile electrice deoarece dioxidul de carbon îngheţat nu este un bun conductor electric. La curăţarea cu gheaţă carbonică nu sunt utilizate nici apă şi nici alte substanţe, astfel nu există probleme de coroziune.

Deoarece nu sunt aplicate substanţe pe obiectele curăţate, în multe dintre cazuri se poate renunţa la o demontare în prealabil a maşinilor de producţie spre exemplu, economisind timp şi evitând situaţiile neplăcute, rezultate din procesul de demontare şi montare. Chiar şi echipamentele fierbinţi pot fi curăţate fără a fi răcite în prealabil, care în multe cazuri, datorită aderenţei scăzute a murdăriei, poate duce la un rezultat de curăţare mai bun.

www.kaercher.ro