Investitie Unior de 2.000.000 euro

In perioada 6-10 iunie 2012 va avea loc in Slovenia conferinta anuala Unior, ocazie cu care toti participantii vad pentru prima data fabricatia cu presa de forjare la rece si ultimele dotari pentru izolare, imersare, injectare si control scule la 1000 V. Conferinta, adresata Top 10 parteneri Unior din intreaga lume, va fi extinsa in 3 zile si va avea o structura pur lucrativa incluzand vizite, explicatii, rapoarte comparative, propuneri pentru armonizarea normelor internationale specifice, studii de caz si prezentari, punandu-se un accent special pe partea practica. Propunerea delegatiei romane se refera la inasprirea normei DIN privind atat limita inferioara, cat si cea superioara a intervalului de duritate pentru partea taietoare.

Unior Tepid, distribuitor exclusiv in Romania a tuturor programelor tehnice Unior, va participa la aceasta conferinta unde se va prezenta si una dintre cele mai importante investitii ale grupului sloven in productia de serii mari de piese cu dimensiuni maxime de forjare de Ø100 x 210mm, cu greutate maxima 6-7 kg – presa de forjare la rece de 12500 KN, investitie de aproape 2.000.000 euro. Presa are o productivitate de 9000 piese/ 8 ore, ceea ce inseamna un spor de capacitate cu 50% mai mare decat a unei prese obisnuite.

Dintre avantajele forjarii la rece putem enumera: masurarea in tolerante stranse, diminuarea timpului alocat procesului de productie, o eficienta ridicata a utilizarii materialului, fabricarea de produse care nu pot fi realizate prin prelucrare (inele de rulment), elasticitate mai buna a fibrelor din care este compus materialul, caracteristici mecanice excelente.

De asemenea, cu ocazia conferintei vor fi prezentate si noutatile in domeniul sculelor de mana dezvoltate de catre Unior pentru segmentele auto si biciclete, scule care vin in completarea gamelor actuale.

Cu o prezenta de 12 ani pe piata din Romania, Unior Tepid este membrul fondator al Centrului National de Scule, retea de distributie de scule de mana care acopera intreg teritoriul tarii.