Misiunea Vertiv este aceea de a rezolva principalele provocări cu care utilizatorii se confruntă în segmentul centrelor de date, rețelelor de comunicații și aplicațiilor comerciale și industriale. Portofoliul Vertiv include soluții de alimentare, climatizare și infrastructură IT, dar și o gamă de servicii extinsă de la zona de cloud și până la marginea rețelei.

Easy Engineering: Care sunt gamele de produse comercializate și ce tipuri de servicii oferiți?

Vertiv: Începând cu rack-uri și prize, continuând cu sisteme de protecție a alimentării și distribuție și până la managementul termic, infrastructura Vertiv este extrem de compactă și fiabilă, fiind potrivită spațiilor mici. Practic, utilizatorii pot alege un sistem complet, performant, care le permite să dezvolte în siguranță zona de la marginea rețelei. Am reușit să atingem echilibrul optim între personalizare – prin sistemele preinstalate și accesibilitatea specifică unui produs de serie.

Dispunem de un portofoliu unic în ceea ce privește gestionarea de la distanță a centrelor de date și a infrastructurii IT, dar și o echipă remarcabilă de profesioniști. Este o abordare integrată, în care dispozitivele și programele de tip software sunt puse în valoare de serviciile și asistența de top. Acesta este motivul pentru care Vertiv reprezintă la ora actuală nu doar un furnizor important în segmentul deja tradițional al centrelor de date, ci și un reper în domeniul aplicațiilor Edge.

Cu ajutorul serviciilor, asigurăm funcționalitatea neîntreruptă a aplicațiilor vitale, folosind o gamă vastă de competențe în domeniul proiectării, mentenanței și asigurării performanței, astfel încât clienții să poată lua cele mai bune decizii, să își eficientizeze operațiunile și să își simplifice activitatea.

E.E: Cum se diferențiază aceste produse/servicii de alte tipuri de pe piață?

Vertiv: Vertiv oferă soluții pentru infrastructura critică și o expertiză vastă în domeniul IT. Oferta noastră include soluții de alimentare sigure, de ultimă generație, pentru aplicații complexe, centre de date și Edge.

Referindu-ne la diferențiatori, este important de precizat că am reușit să atingem un nivel unic de eficiență și fiabilitate acolo unde este cea mai mare nevoie – în gestionarea aplicațiilor critice. Performanțe similare există și în segmentul climatizării, grație soluțiilor inteligente, care se optimizează în mod automat, astfel încât clienții să aloce mai puțin timp pentru asigurarea unor condiții optime de temperatură și, implicit, să aibă mai mult timp pentru activitatea lor de bază.

Un alt aspect important este nivelul de protecție și timpul de funcționare – Vertiv oferind unul dintre cele mai bune niveluri din industrie în ce privește eficiența (cu valori PUE de până la 1,1) .

Nu în ultimul rând, numele Vertiv este strâns legat de expertiza dobândită de-a lungul mai multor decenii, atât în privința proiectării și construcției, cât și a serviciilor de talie globală, prin care utilizatorii pot valorifica la maximum perioada de funcționare și performanțele echipamentelor alese.

Centrele de date constituie un segment important pentru noi. De curând, compania a fost desemnată unul dintre furnizorii de top pentru una dintre piețele cele mai dinamice – aceea a centrelor de date modulare. “Am asistat, în ultima perioadă, la o creștere importantă a cererii pentru centrele de date prefabricate (PFM), pentru că proprietarii și operatorii au început să înțeleagă mai bine avantajele aduse de acestea: scalabilitate, raportul foarte bun cost-beneficiu și rapiditatea instalării. În același timp, clienții apreciază flexibilitatea în ceea ce privește design-ul și opțiunile de personalizare pe care le oferim”, spune George Topalov, Senior Sales Manager Vertiv pentru România și Moldova. “Pentru că vrem ca soluțiile pe care le oferim să fie mai fiabile și totuși disponibile rapid, am obținut certificarea PFM TIER-Ready pentru regiunea EMEA, în baza unui acord recent cu Uptime Institute. În același timp, ne-am extins operațiunile din America de Nord și pregătim creșterea capacității de producție la fabrica PFM din Croația, astfel încât să putem oferi cele mai bune soluții în acest sector cheie.”

Modelele Vertiv PFM sunt suficient de variate, pentru a răspunde nevoilor specifice ale clienților. Spre exemplu, Vertiv™ SmartMod™ este o gamă de produse complet autonomă, ușor de configurat şi gata de utilizare, care permite implementarea rapidă a noului spațiu de date. SmartMod™ a primit recent certificarea TIER-Ready, acordată de Uptime Institute, care confirmă întrunirea unor standarde înalte de performanță la nivelul zonei EMEA – Europa, Orientul Mijlociu și Africa. De asemenea, putem oferi servicii certificate TCFF (Tier Certification of Constructed Facilities) împreună cu unitățile modulare TIER-Ready, astfel încât clienții noștri să poată beneficia în mod direct de această oportunitate. În același timp, Vertiv poate furniza soluții PFM complet personalizate, de la design, management de proiect și până la faza de integrare.

E.E: Către ce profiluri de clienți vă adresați?

Vertiv: Putem spune că datele sunt indispensabile pentru progres și sunt adânc înrădăcinate în însăși esența societății. Cum ar arăta lumea fără transferul de date? Ar fi, cel mai probabil, un spațiu al tăcerii. Acest transfer se bazează însă pe continuitatea aplicațiilor vitale, în interiorul centrelor de date, rețelelor de comunicații și a altor aplicații critice.

Vertiv face toate aceste lucruri posibile, reunind componentele hardware, software, analiză și servicii și asigură continuitatea operațiunilor, o performanță optimă și scalabilitate pentru clienți din diferite industrii, precum telecomunicații, educație, administrație, sănătate, retail, producție sau transporturi.

Oferta noastră include:

  • Produse, servicii și soluții integrate pentru segmentele Enterprise, Colocation, Hyperscale și Edge;
  • Soluții avansate care susțin implementarea 5G și o varietate de aplicații precum Small Cell, Macro Site, Central Office și Data Center;
  • Produse, soluții, servicii și consiliere pentru companii și instituții din domeniul sănătății, transportului de marfă, generării de energie electrică sau Oil & Gas.

E.E: Ce tip de muncă prestează utilizatorii care folosesc aceste produse/servicii?

Vertiv: Lucrăm alături de reprezentați ai diferitelor industrii, pentru a-i ajuta să rezolve cu succes problemele legate de alimentarea cu energie electrică și continuitatea funcționării echipamentelor, climatizare sau management IT. Într-o lume atât de interconectată, fiecare dintre noi folosește produse software și instrumente de comunicații care sunt găzduite sau procesate cu ajutorul serverelor, echipamentelor de rețea, router-elor, spațiilor de stocare și a altor dispozitive IT – toate necesare pentru o experiență de utilizare impecabilă. În acest ecosistem, Vertiv se află la baza piramidei. Un rol însoțit de o responsabilitate pe măsură, pentru că în lipsa unei baze solide, întreaga structură se poate clătina.

Dacă este nevoie de un răspuns precis la această întrebare – ne adresăm tuturor, indiferent de industria în care activează și ne propunem să fim acea fundație de care orice structură are nevoie.

E.E: Cum îmbunătățesc produsele/serviciile dvs. munca utilizatorilor?

Vertiv: Vertiv folosește tehnologii ultra-moderne și principii de fabricare în masă pentru a asigura o excelentă dimensionare, viteză și calitate pentru fiecare proiect în parte, indiferent de dimensiunea sau complexitatea lui. Prioritatea noastră în segmentul centrelor de date este de a asigura aceeași fiabilitate eficiență și scalabilitate – din nucleul și până la marginea rețelei. Atunci când vine vorba despre rețelele de comunicații, ne propunem să oferim soluții inteligente, rapide și flexibile pentru dezvoltarea și administrarea acestora.

Fiecare client ne devine partener în acest proces și, împreună, dezvoltăm și implementăm soluția care răspunde cel mai bine nevoilor sale.

În calitate de lider al infrastructurii PFM, ne asigurăm că rack-urile, dulapurile și soluțiile de fixare oferă susținerea și protecția necesară pentru echipamentele IT critice. Pe măsură ce clienții își extind operațiunile, soluțiile noastre modulare și design-ul flexibil reușesc să țină pasul atât cu bugetul de care aceștia dispun, cât și cu spațiul în care activează.

Produsele și serviciile noastre susțin sistemele critice ale utilizatorilor și asigură continuitatea operațiunilor, prin soluții de alimentare complete și accesibile.

Monitorizarea eficientă a sistemelor este, de asemenea, importantă, iar soluțiile inteligente pe care le oferim se completează reciproc, pentru a îmbunătăți disponibilitatea, modul de utilizare și eficiența echipamentelor.

E.E: Ce caracteristici inovatoare au produsele/serviciile?

Vertiv: Vertiv este o companie de top, premiată pentru produsele sale în domeniul alimentării, climatizării și infrastructurii IT, dar și pentru serviciile dedicate infrastructurii digitale.

Întregul nostru portofoliu este axat pe soluții inovative, care reduc consumul de energie electrică și costurile de utilizare, îmbunătățesc modul de gestionare și oferă o implementare rapidă. Un exemplu în acest sens sunt bateriile avansate Lithium-ion, destinate aplicațiilor mono- și trifazate. Ne concentrăm și pe segmentul rețelelor de comunicații, pentru care dezvoltăm arhitecturi flexibile și soluții la cheie, completate de servicii ireproșabile de asistență.

E.E: Care sunt problemele cel mai des întâlnite și cum ați ajutat la rezolvarea acestora?

Vertiv: Pe măsură ce ne apropiem de orizontul anului 2025, principala provocare pentru industria IT va fi gestionarea cererii tot mai mari pentru putere de calcul și stocare. Așa cum am spus și în alte ocazii, nu există o soluție singulară. De la rack-uri cu o densitate mai mare a echipamentelor, până la investiții constante în noi unități hyperscale și colo ori dezvoltarea segmentului Edge, este nevoie, cu siguranță, de o abordare multi-fațetată.

Zicala “speră la ce e mai bun, dar pregătește-te pentru ce e mai rău” este tot mai potrivită, la ora actuală, pentru industria centrelor de date. Investițiile în infrastructura centrelor de date pornesc, de cele mai multe ori, de la o abordare optimistă în ceea ce privește evoluția cererii, dar operatorii sunt, în același timp, extrem de pragmatici atunci când vine vorba de a preveni eventualele întreruperi de activitate.

Indiferent de cauză – defecțiuni ale echipamentelor, infracțiuni cibernetice sau căderi de tensiune la nivel de rețea – investiția într-o infrastructură fiabilă, alături de o abordare riguroasă a operațiunilor ar trebui să garanteze faptul că lucrurile continuă să funcționeze sau, în cel mai rău caz, se opresc strict pe durata necesară reparației.

Costul perioadelor de nefuncționare ale centrelor de date devine tot mai mare, potrivit unui studiu publicat în 2016 de Ponemon Institute și sponsorizat de Vertiv. În intervalul 2010 – 2016, valoarea acestui cost a crescut cu 38%, iar dacă tendința se va menține, în doar câțiva ani, costul mediu pentru nefuncționarea unui centru de date ar putea ajunge la 1 milion de dolari, presupunând că acest prag nu a fost atins deja. Defecțiunea unui UPS a fost cauza cea mai frecventă a întreruperilor neprevăzute, însumând 25% din totalul situațiilor raportate. Trebuie să existe o altă cale.

Nu este așa că centrele de date ar trebui să poată maximiza alimentarea eficientă și fiabilă cu energie electrică, minimizând costul cu aceasta? Este doar unul dintre motivele pentru care am adăugat o nouă opțiune pentru unele dintre UPS-urile noastre, astfel încât acestea să poată stoca energia în baterii și să o repună în rețea, pentru un mod mai sustenabil de desfășurare a activității.

 

E.E: Ce produse/soluții urmează să lansați în viitor?

Vertiv: Având în vedere momentul în care ne aflăm în 2020, este destul de clar că investiția în digitalizare este o prioritate. În ultimele luni, tehnologia și IT-ul au dovedit că sunt axa societății noastre, menținând oamenii conectați și afacerile operaționale. Chiar dacă această preocupare pentru digitalizare nu este neapărat nouă, am fost propulsați într-un context în care tot ceea ce este digital este și esențial. Companiile și instituțiile care vor să valorifice această oportunitate trebuie să înceapă să își analizeze chiar de acum infrastructura critică, iar Edge va avea un rol important.

Vertiv face în mod constant investiții importante în produse, dar și în activitatea de cercetare, astfel încât să ne putem menține poziția de lideri în managementul infrastructurii critice și să ne sprijinim partenerii și clienții, pentru ca aceștia să își poată continua activitatea în mod eficient. În ultimele 6 luni, am dezvoltat și lansat deja mai multe produse în segmente cheie și vom continua să facem acest lucru și în perioada următoare, concentrându-ne pe inovație și pe îndeplinirea așteptărilor clienților.

E.E: Ce estimări aveți pentru sfârșitul anului?

Vertiv: Evoluția industriei centrelor de date urmărește, în principal, două direcții: o segmentare mai clară a tipologiei centrelor de date și extinderea zonei Edge.

Unul dintre efectele pandemiei este că biroul de acasă a devenit o destinație în sine și de sine stătătoare, aflată la marginea rețelei. Pentru că ne așteptăm ca această tendință de a lucra de acasă să continue, tehnologia de calcul Edge va fi un segment tot mai important, pentru a face față cu succes cerințelor actuale. Privind în urmă, putem considera că investițiile în Edge – în rețele de distribuție mai mari, de exemplu, ar fi putut contribui la rezolvarea unor probleme legate de lățimea de bandă, cu care ne-am confruntat în perioada carantinei.

Din această perspectivă, vrem să facem cunoscute cele mai bune practici în domeniul centrelor de date și să ne ghidăm clienții, astfel încât aceștia să gestioneze cu succes presiunea pe care pandemia de Covid-19 a pus-o asupra rețelei globale / infrastructurii centrelor de date.

Vedem că digitalizarea se extinde într-un ritm accelerat, iar tehnologia 5G este tot mai aproape să devină o realitate, în condițiile în care mai mult de trei sferturi din operatorii de telecomunicații din întreaga lume estimează că vor putea oferi servicii 5G la nivelul anului 2021. Programul nostru pentru parteneri, acum îmbunătățit, va continua să ofere integratorilor IT&C produse și servicii de top, pentru ca ei să depășească provocările aduse de progresul tehnologiei, precum nevoia critică de aplicații Edge. Ne dorim să ducem mai departe programul VPP și să valorificăm experiențele acumulate în acest an, oferind partenerilor sprijinul necesar pentru ca aceștia să exceleze.