INTERVIU PROCONSIL GRUP

Prezentă pe piață încă din 2004, compania Proconsil Grup se ocupă de comercializarea echipamentelor industriale în sistem B2B. Proconsil Grup oferă consiliere pre şi post vânzare, echipamente industriale de calitate şi servicii prompte, cu costuri echilibrate. La Proconsil Grup găsiţi motoare electrice, reductoare şi motoreductoare de turaţie, convertizoare de frecvenţă, transportoare cu şnec, vibratoare industriale, lanţuri Gall şi multe alte produse.

Echipa Easy Engineering a stat de vorbă cu Silviu Cojocariu, Manager Proconsil Grup, pentru mai multe informații despre companie și pentru a afla concluziile din domeniul echipamentelor industriale pentru anul 2020.

Easy Engineering: Cum a fost anul acesta din punct de vedere al cifrei de afaceri?

Silviu Cojocariu: Şi noi, ca şi alte companii, am întâmpinat consecinţe financiare ale situaţiei actuale. Însă, echipa Proconsil Grup este una formată din profesionişti, aşadar, prin eforturi deosebite, am reuşit să creştem cifra de afaceri anul acesta, faţă de anii precedenţi.

Investiţiile în echipamente industriale sunt făcute chibzuit acum, astfel încât ne-am axat pe balansarea corectă a fluxului de vânzări şi oferirea unor servicii ireproşabile clienţilor noştri. Am învăţat şi noi de la ei şi am implementat o disciplină a costurilor mai puternică, investiţiile făcute fiind pentru a creşte compania şi vizibilitatea ei pe piaţa echipamentelor industriale.

E.E: Ce produse/servicii noi au fost lansate anul acesta?

S.C: Unul dintre serviciile noi lansate este site-ul snecuri.ro, unde prezentăm întreaga gamă de transportoare cu şnecuri pe care o comercializam, precum şi accesorii pentru acestea. Scopul lansării acestui site a fost să ajutăm profesioniştii din industrie să aibă o productivitate mai bună, cu costuri şi mentenanță scăzute, într-un mod mai practic, uşor de memorat şi direct. Am început colaborarea cu furnizori noi şi am reuşit să menţinem un raport calitate-pret foarte bun, astfel încât să avem clienţi mulţumiţi pe toată perioada folosirii produsului.

Pe de altă parte, am introdus gamă de convertizoare de frecvenţă, pe care o puteţi vedea pe site-ul proconsilgrup.ro. Este un proiect nou, cu provocări reale, însă experienţa de aproape 17 ani în domeniu ne ajută foarte mult. Clienţii au fost foarte mulţumiţi de prezenţa acestor produse în catalogul nostru şi ne-am bucurat de rezultate excepţionale. De asemenea, site-ul motoreductoare.ro, deşi nu e lansat anul acesta, se bucura de o popularitate crescută în rândul clienţilor.

E.E: Ce feedback au avut aceste lansări de produse/servicii?

S.C: Ţinând cont că sunt produse foarte nișate, cuantificarea feedback-ului se face altfel față de comerţul obişnuit. Au existat destule comenzi de pe aceste site-uri, însă efectul lor a fost mai vizibil în consolidarea relaţiei cu clienţii şi în construirea imaginii companiei noastre. De exemplu, acum, dacă ai nevoie de un transportor cu şnecuri, e mai simplu să tastezi snecuri.ro, decât să te uiţi pe un motor de căutare după produse. Avem un anumit prestigiu în domeniul industrial, iar clienţii se bucura de lansarea acestor servicii, care le fac procesul de achiziţie mai uşor.

Gama de convertizoare de frecvenţă a fost foarte bine primită. Desigur, mai este mult de lucrat la ea, însă produsele aduse sunt foarte bune calitativ şi am reuşit să menţinem un preţ mediu, astfel încât să fim mulţumiţi şi noi şi de companiile care cumpără de la noi. Până acum, nu am avut absolut nici un feedback negativ legat de ele.

E.E: Ce produse/ soluţii au fost la căutare de către clienţi anul acesta?

S.C: Anul acesta a fost un an bun pentru vânzări la Proconsil Grup. Ca şi în anii precedenţi, cel mai bine s-au vândut motoarele electrice cu frâna de la MGM. Au o aplicabilitate diversă, ceea ce le face un produs uşor de vândut, mai ales când sunt de calitate şi clienţii ştiu acest lucru. Îndeaproape, s-au situat motoreductoarele, convertizoarele de frecvenţă, pompele cu roţi dinţate, dar şi pompele pentru ulei fierbinte.

În cazul ultimelor, încă mai avem de lucru pentru a ne impune cu ele pe piaţa aşa cum ne dorim, însă clienţii sunt receptivi la propunerile noastre, pentru că ne ştiu experienta lungă în domeniu şi gradul de profesionalism.

E.E: Cum s-a schimbat profilul clientului în ultima perioadă?

S.C: În domeniul nostru, lucrăm B2B. Aşadar, clienţii nu se schimbă de la o perioadă la alta, fiind profesionişti foarte bine pregătiţi. Într-adevăr, companiile au devenit mai chibzuite în privinţa alegerilor, însă nu cu mult – ele oricum erau aşa. Discutăm de produse care reprezintă o investiţie, de cele mai multe ori atent analizată înainte de procesul achiziţiei. Cumperi un motor electric pentru că îl foloseşti în producţie şi îţi trebuie pe termen lung, nu pentru că te afli într-un magazin şi l-ai găsit la reducere.

E.E: Având în vedere contextul actual, a fost nevoie de o diversificare a portofoliului de serviciu/ produse?

S.C: Am încercat să nu ne lăsăm ghidaţi de tendinţele momentului şi să diversificăm produsele ca şi strategie permanenta, nu doar sub impulsul actual. Noi oricum diversificam produsele constant.

Am adus convertizoare de frecvenţă, care au fost foarte bine primite de către clienţii noştri. Ne-am extins modul de prezentare a produselor cu un site nou, şnecuri.ro, alegând să uşurăm procesul de cumpărare pentru clienţii noştri. Am lucrat foarte mult pe partea de prezentare a produselor, de consolidare a colaborărilor, de căutare a unor furnizori potriviţi principiilor şi valorilor noastre.

E.E: Care a fost cel mai însemnat proiect de anul acesta?

S.C: Anul acesta a fost unul bun pentru Proconsil Grup. Convertizoarele de frecvenţă sunt un proiect important pentru noi, care a înregistrat un real succes pe piaţa echipamentelor industriale. Ne doream de mult să aducem acest produs în catalogul nostru, însă nu găseam furnizori care să se adapteze condiţiilor noastre. Ne-am fi dorit, în primul rând, să obţinem un raport foarte bun între calitatea lor şi costul de producţie, astfel încât clientul să fie mulţumit pe toată perioada folosirii convertizorului, nu doar în momentul cumpărării.

E.E: Un scurt mesaj pentru colaboratori de sfârşit de an.

S.C: 2020 a fost un an elementar pentru a înţelege un lucru: suntem mai puternici împreună. Aşadar, în 2021, îmi doresc să continuăm colaborările la acelaşi nivel profesional pe care l-am avut şi până acum, într-o manieră pozitivă şi cu zâmbetul pe buze. Orice problemă are şi soluţie, iar încruntarea nu face decât să o accentueze. Vom fi alături de dumneavoastră cu cele mai performante echipamente industriale, pentru un proces de producţie convenabil şi eficient. Luaţi legătura cu echipa Proconsil Grup, pentru a avea parte de echipamente de calitate, servicii profesionale, preţuri convenabile şi finalitate practică a procesului de achiziţie.

Dacă doriți să discutați cu experții Proconsil Grup, o puteți face la adresa de mail office@proconsilgrup.ro sau la numărul de telefon 0725 535 013. Aceștia oferă consiliere pre și post vânzare, echipamente industriale de calitate și servicii prompte, cu costuri echilibrate. La Proconsil Grup gasiti motoare electrice, reductoare și motoreductoare de turație, convertizoare de frecvență, transportoare cu snec, vibratoare industriale, lanțuri Gall și multe alte produse necesare. Puteți afla mai multe pe www.proconsilgrup.ro.

PROCONSIL GRUP

Adresă: Şoseaua Iaşi, Târgu Frumos, kilometrul 10

Tel: 0725 535 013

Mail: office@proconsilgrup.ro

Site: www.proconsilgrup.ro