INTERVIU HEILIND ELECTRONICS EUROPE

Heilind Electronics Europe este parte din grupul Heilind, cel mai mare distribuitor mondial de conectori și componente electromecanice, care a crescut până la 40 de locații în întreaga lume de la înființarea să în 1974. După extinderea în America de Sud și Asia, Heilind a intrat în Europa în 2015 prin achiziționarea grupului de companii MPS.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

HEILIND: La scară globală, Heilind a fost recunoscut de Bishop & Associates drept distribuitorul de produse electronice numărul 1, în baza serviciului oferit clienților, de șapte ori, câștigând această poziție față de concurenți pe baza portofoliului de produse, timpul de livrare, vânzări și asistență tehnică, cât și ușurința în a face business.

E.E: Care sunt noutățile în materie de produse noi?

HEILIND: Heilind a participat la Electronică, cel mai mare târg de electronică, desfășurat la München în noiembrie, un eveniment care promovează nu doar componentele industriale și militare, specializarea Heilind, dar care se concentrează și pe mobilitatea electrică, energia verde și casele inteligente, domenii care prezintă noi oportunități.

Îi invităm pe toți la Emsetech în martie și la Demo Metal în noiembrie unde puteți întâlni oamenii noștri de vânzări și discuta despre noile produse și oportunități de afaceri.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

HEILIND: La Heilind clienții noștri găsesc un stoc vast de produse de interconectare, electromecanice și senzori de la producători de top din întreaga lume. Compania deține cea mai largă selecție de conectori, relee, senzori, întrerupătoare, produse de management termic și de protecție a circuitelor, blocuri terminale, antene, elemente de fixare, fire și cabluri, accesorii de cablare, produse de izolare și de identificare.

E.E: În ce stadiu se află piață în care activați, la momentul actual?

HEILIND: Situația pieței este dificilă în estul Europei nu numai din cauza post-covid, ci și din cauza războiului din Ucraina. 

Cu toate acestea, de la înființarea să în urmă cu șapte ani, Heilind Electronics Europe a crescut din ce în ce mai mult – compania tocmai și-a deschis noul centru de distribuție în Polonia, o investiție strategică menită să ajute la extinderea și dezvoltarea business-ului în Europa Centrală și de Est.

Portofoliul nostru de produse a fost extins în mod regulat, reflectând atât evoluțiile pieței, cât și cerințele clienților. În ultimii doi ani, numărul clienților noștri din Europa a crescut, acest lucru însemnând, de asemenea, că brand-ul Heilind este tot mai cunoscut în piață.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

HEILIND: Piața completă a vehiculelor electrice evoluează în întreaga Europă. Urmăm tendința și am format o echipă dedicată, focusată în mod special pe acest domeniu, astfel încât să putem fi pregătiți să satisfacem noile nevoi ale clienților noștri.

Electrificarea nu înseamnă doar industria auto, ci și alte segmente, cum ar fi sculele, mașinile industriale, de exemplu, unde procesele de aer comprimat pot fi înlocuite cu aparate alimentate de baterii. Toate aceste domenii evoluează și urmărim cu atenție evoluțiile pieței.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

HEILIND: Suntem specialiști în conectori, componente electromecanice și senzori, și suntem capabili să susținem clientul încă de la începutul aplicației: de la faza de proiectare și prototipare, până la producția în masă. Toți cei peste 150 de furnizori din portofoliul nostru stabilesc tendințele pieței și ne putem sprijini clienții cu cele mai noi produse potrivite pentru toate aplicațiile.

E.E: Ce estimări aveți pentru restul anului 2022?

HEILIND: Heilind adaugă, în mod dinamic, noi furnizori în portofoliu pentru extinderea gamei de produse și pentru a deservi din ce în ce mai multe industrii și noi clienți. Dorim să creștem cunoașterea brand-ului Heilind și a produselor distribuite pe noi piețe, în special în partea de sud-est a Europei. Pentru 2022 am atins toate obiectivele strategice.