📷 BlinkMedia https://fb.com/blinkmedia.ro

INTERVIU DIRECT LINE INOX

Experiența de 28 de ani a Direct Line Inox, dublată de consecvență, seriozitate și un departament comercial bine pus la punct, au constituit factorii decisivi în obținerea unei poziții de lider în piață distribuției de oțeluri inoxidabile din România. Direct Line Inox își desfășoară activitatea acoperind logistic în cele mai bune condiții întreg teritoriul României prin cele 4 filiale din Cluj Napoca, București , Bacău și Timișoara. Toate filialele dispun de birouri și depozite.

Partener interviu: Dan Ghinea, Project Development Manager la Direct Line Inox.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Dan Ghinea: Compania are ca domeniu principal de activitate importul și distribuția de semifabricate și produse finite din oțeluri inoxidabile, produse destinate unora din cele mai reprezentative industrii ale economiei românești, aici numind industriile: alimentară, farmaceutică, chimică și petrochimică, automotive, navală, protecția mediului, celuloză și hârtie, construcții mașini și utilaje sau electrocasnice.

Pe lângă activitatea comercială, compania a dezvoltat în ultimii ani și o divizie de producție, activitate care ne permite să ne completăm oferta către clienții noștri prin servicii diverse (debitare, sudare, îndoire, virolare, decapare debavurare, sablare etc.), dar și cu execuții mai complexe, atât pentru piață din România, cât și pentru parteneri din Europa (părți componente pentru instalații tehnologice, stații de epurare, rezervoare, recipienți sau mobilier industrial).

E.E: Care sunt noutățile în materie de produse noi?

D.G: Anul 2023 înseamnă pentru Direct Line Inox o nouă etapă în dezvoltarea să, respectiv o unitate de procesare oțeluri speciale. În paralel, ne vom dezvolta capacitățile actuale de producție prin utilaje noi de debitări table în diverse tehnologii (apă, laser, plasmă, ghilotină) și sisteme performanțe de sudură.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

D.G: Compania Direct Line Inox operează mai multe game de produse din oțel inoxidabil. O pondere importantă în afacerea noastră este reprezentată de categoria tablelor laminate la rece sau cald, satinate, perforate, striate, în diverse grosimi, lungimi și lățimi, dar și în diverse calități de oțeluri aliate.

Pe lângă acestea, afacerea noastră este completată pe de o parte de vânzarea de țevi sudate sau trase, bare, profile de inox, toate într-o mare gama de dimensiuni și, pe de altă parte, de o gama impresionantă de fitinguri și armături pentru industria alimentară și farmaceutică, instalații diverse sau de tip Ermeto. Dispunem de stocuri în toate filialele noastre și oferim clienților noștri servicii complementare de tipul transportului produselor comandate sau al unor termene de plata și de livrare avantajoase.

E.E: În ce stadiu se află piață în care activați, la momentul actual?

D.G: Ultimii doi ani au fost marcați de o volatilitate ridicată a prețurilor la toate oțelurile inoxidabile, însă ne-au permis totuși că la final de 2022 să atingem recordul valoric al companiei din întreaga sa existență. Anul 2023 a început cu o stabilizare (cu mici excepții) a prețurilor și implicit, cu un comportament mai predictibil al clienților noștri. Pe lângă aspectul legat de prețuri, piață distribuției oțelurilor către consumatorii mici și medii rămâne extrem de competitivă.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

D.G: Pe termen scurt, prețurile arată o tendința de stabilizare, chiar de o mică corecție. Evoluția celor mai importante elemente de aliere (Crom, Nichel, Molibden) ne confirmă această previziune.

Suntem de părere că în următoarea perioada vor avea succes companiile cu cel mai mare grad de servisare a clienților (consiliere tehnică, promptitudine în răspunsuri, stocuri și livrări rapide, servicii suplimentare de execuție, follow up). Ne bucurăm să ne încadrăm în această categorie de parteneri, grație echipelor noastre comerciale (vânzări și achiziții), extrem de experimentate și prezente în piață.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

D.G: Colaborând cu o mare masă de clienți, cererile pe care le primim constant sunt din cele mai diverse. Punem mare accent pe satisfacerea celor mai „neobișnuite” nevoi, respectiv achiziția și marketarea diverselor tipuri de super-aliaje de oțeluri , așa numitele duplex-uri sau super duplex-uri, cu aplicabilități mai complexe.

E.E: Ce estimări aveți pentru 2023?

D.G: 2023 va fi un an de consolidare a afacerii noastre, de reașezare a business-ului și a clienților noștri după doi ani mai zbuciumați și cu un focus vădit pe creșterea tonajelor livrate în piață față de anul anterior. Începutul de an ne da motive suficiente să credem în realizarea obiectivelor noastre la final de an.

Așa cum aminteam anterior, 2023 va fi un an în primul rând dedicat investiției noastre și un bun prilej pentru planificarea cu optimism, în creștere accelerată, a volumelor de tablă inoxidabilă dezvoltate în România de către compania noastră, ținta fiind evident asigurarea unei flexibilități în livrarea marilor nevoi către cei mai importanți jucători.