INTERESAT DE ULTIMELE NOUTĂȚI DIN INDUSTRIA DE CURĂȚARE A METALELOR ŞI TRATARE A SUPRAFEȚELOR?

Curățarea tradițională a pieselor se bazează pe soluții chimice agresive. Performance Lubricants vă propune să descoperiți noile produse şi metode revoluționare dar sigure cu mediul de la DST-Chemicals.

DST-CHEMICALS reduce costurile asociate cu aplicația de spălare a componentelor din industrie și combate abordarea tradițională a curățării industriale, prin procesul său bazat pe soluții dezvoltate special pentru industria grea de remanufacturare.

DST-CHEMICALS utilizează un produs sigur pentru mediu dar suficient de agresiv pentru a înlocui cu succes solvenții și procesul de sablare.

Produsele de curățare și tratare a suprafețelor DST-CHEMICALS sunt extrem de eficiente la temperaturi scăzute și cu un consum de apa redus.

Îmbunătățiri tipice

 • Rezultate foarte bune la temperaturi de 40-45° C, comparativ cu produsele care spală la 60-65 °C.
 • Îmbunătățirea calității produsului.
 • Durata de spălare scurtă, cu mai puține opriri datorită produselor demulsifiante.
 • Produs biodegradabil sigur fără a sacrifica puterea de curățare.
 • Reduceri semnificative de costuri (peste 40%) la consumul de energie electrica, apa si degresant prin prelungirea duratei de viată a bazinului.

STUDIU DE CAZ

Bodycote salveaza 26.000 €/ an cu DST-DEGREEZ

Temperatura de spalare redusa de la 60°C la 40°CSepararea si indepartarea rapida a uleiului= eliminarea blocajelorReducerea cu 69% a apei uzate
 • Industrie: Tratamente termice;
 • Proces: Spălarea produselor metalice înainte și după întărire;
 • Produse: DST-DEGREEZ / 16 (3-5%) degresant;
 • DST-PAS / 1 (0,5-1%) inhibitor de coroziune;
 • Altele: Spălare cu degresant DST-DEGREEZ / 3P (5%) înainte și după nitrurarea in gaze.

BODYCOTE ESTE PRINCIPALUL FURNIZOR al proceselor de  tratamente termice și servicii metalurgice.

Bodycote este o verigă importantă în procesul de fabricație pentru diverse industrii: aerospațială, apărare, echipamente, centrale electrice, petrol și gaze, construcții, automotive, farmaceutice și industria transporturilor.

Majoritatea proceselor de tratare termică necesită un consum foarte mare de energie pentru a îndeplini cerințele de producție.

Din 2010 DST-CHEMICALS® a ajutat Bodycote să atingă un obiectiv principal prin reducerea consumului de energie, scăderea costurilor operaționale reducând, în același timp, amprenta de carbon.

DST-DEGREEZ / 16 a fost proiectat având în minte procesul de tratament termic și aplicația anevoioasă de curățare prin îndepărtarea uleiurilor de stingere de pe piesele prelucrate.

Utilizarea DST-DEGREEZ / 16 nu a scăzut doar temperaturile de spălare cu 25%, ci a și a ajutat Bodycote în îmbunătățirea timpilor de producție eliminând un blocaj anterior din fluxul de lucru operațional.

Colaborarea strânsă și îndelungată dintre DST-CHEMICALS® și Bodycote a început cu locațiile din Danemarca. Acest parteneriat important a fost hotărâtor în dezvoltarea de produse concepute special pentru industria tratamentului termic.

ÎnainteDupă utilizarea DST-DEGREEZ / 16
Temperatura de spălare de 60 ° C Evaporare ridicată Uscare rapidă Calitate bună de degresareTemperatura de spălare de 45 ° C Evaporare scăzută Același timp de uscare Calitate de degresare excepțională – Suprafață complet lipsită de ulei – scurgerea rapidă a apei
Durată de viată scurtă a băii Apă uzată in exces Conductivitate crescută a produsului Overflow în producțieDurata de viață a  băii de 4-7 ori mai lungă. Apa uzată redusă cu 69% Conductivitate scăzută a produsului Overflow redus
Schimbări frecvente ale băii Mai puține alocat producțieiSchimbări rare ale băii Mai multe ore de producție disponibile (84 de ore pe an) Optimizarea fluxului de producție Utilizare mai bună a celor 3 schimburi
 Fără pete pe articole Fără curățare ulterioară Îndepărtarea rapidă și ușoară a uleiului cu un separator Băi curate Eliminarea blocajelor in producție

Produse complet personalizate de degresare, antirugină și protecție temporară împotriva coroziunii

DST-CHEMICALS deține unul dintre cele mai moderne laboratoare din Europa în ceea ce privește dezvoltarea de degresanți ecologici și foarte eficienți. Cooperând îndeaproape cu fiecare client în parte, oferă soluții personalizate de degresare, antirugină și protecție temporară împotriva coroziunii.

Performance Lubricants –  Experti in aplicatii industriale de lubrifiere si spalare.

Cu o experiență de peste 25 ani, compania Performance Lubricants este specializata în aplicații industriale de lubrifiere și spălare. Compania vine în ajutor cu soluții optime pentru aplicațiile de Producție și Mentenanță, precum și cu flexibilitate crescută pe partea de logistică și stocuri.

Performance Lubricants este distribuitor oficial si unic in Europa de Est pentru:

 • Chemours (ex DuPont) Krytox – Inventatorii unsorii pe baza de teflon, in 1959;
 • DuPont Molykote – inventatorii lubrifianților industriali sub forma de pastă;
 • Molydal – producător francez de lubrifianți, curățitori și emulsii, cu o experiență de peste 65 de ani;
 • ChemArrow – producător American, cu o experiență de peste 40 de ani în producerea fluidelor necesare aplicațiilor de prelucrare a metalelor;
 • Pulsarlube – producător dispozitive autogresante;
 • DST Chemicals – producător danez de soluții de curățare pentru mașini de spălat automate; curățitor oficial SKF.

Cateva dintre aplicatiile la care va putem sprijini

 • Lubrifiere matriță, lanț, ștanțare, etc;
 • Spray-uri fără VOC, pentru curățare, lubrifiere, etc;
 • Lubrifiere pentru condiții de operare extreme;
 • Soluții spălare automată în mașini cu ultrasunete;
 • Managementul lubrifierii.

www.performancelubricants.eu