INOVATII SI TEHNOLOGII NOI LA BAUMA 2019

Cu aproximativ două luni înainte de începerea celui mai important târg din lume – Bauma, Messe Munchen prezintă rezultatele exclusive ale sectorului utilajelor de construcții. Concluziile importante ale ”Barometrului Industriei Bauma”: investițiile la nivel mondial sunt predominant pozitive, lipsa muncitorilor calificați este principala provocare, iar megatrendul digitalizării determină viitorul, fiind încă în fază incipientă. Dittrich, liderul Messe Munchen afirmă: Folosiți soluțiile digitale pentru un avantaj competitiv. 

Dorința de a investi în industria de construcții este la un nivel global foarte ridicat și continuă să fie considerată optimistă și în următorii ani. Aceasta este una dintre concluziile ”Barometrului Industriei Bauma”.

”Pe parcursul anului 2019, industria este în creștere. Majoritatea respondenților consideră că investițiile vor rămâne la un nivel ridicat. Acest lucru ilustrează starea de spirit pozitivă în ceea ce privește dezvoltarea economică a industriei utilajelor de construcții. De asemenea, arată că dorința de a investi mai mult decât media este necesară pentru a rămâne competitivă pe termen lung”, spune Klaus Dittrich, Președinte și CEO al Messe Munchen.

Soluții digitale la Bauma 2019

Vizitatorii târgului vor avea șansa să vadă utilajele de construcții care pot fi echipate cu o gamă largă de senzori și interfețe de comunicare. Datele colectate pot fi folosite, de exemplu, pentru a monitoriza performanțele de lucru, consumul și locația, pentru a defini intervalele de întreținere sau a determina costurile de funcționare. Întreaga flotă a vehiculelor poate fi gestionată prin telematică. Mai mult decât atât, instrumentele digitale ajută la automatizarea fluxurilor de lucru, ceea ce devine din ce în ce mai relevant și nu în ultimul rând, lipsa muncitorilor calificați.

”Multe companii din industria construcțiilor au recunoscut deja relevanța digitalizării, însă încă investesc cu prudență. Din punct de vedere comercial, apelul meu este: Îndrăzniți să conduceți mai multă digitalizare! Pentru a rămâne în formă pentru viitor, trebuie să încorporăm permanent procesele și sistemele digitale în evenimentele și organizarea noastră. Nu cred că este cu nimic mai diferit pentru companiile din industria utilajelor pentru construcții”, afirmă Dittrich.

La târgul din acest an, șantierele și utilajele pentru construcții vor fi aduse la viață cu ajutorul realității virtuale și augumentate.

www.bauma.de