Kit de dezvoltare BLE-SWITCH001-GEVBRSL10 SIP pentru recuperare energetică (Energy Harvesting Bluetooth Low Energy Switch) de la ON Semiconductor

Dispozitivul de tip comutator cu recuperare energetică din mediu bazat pe Bluetooth de joasă energie (Energy Harvesting Bluetooth® Low Energy Switch) este un proiect de referință pentru aplicații de recuperare a energiei din mediu, incluzând aici controlul iluminării, ușilor și ferestrelor, precum și numărare de pași. Având la bază RSL10 SIP și comutatorul de recuperare energetică de mare randament de la ZF Electronic, comutatorul fără baterie oferă consumul de putere cel mai mic și este complet cu auto-alimentare. Utilizând firmware-ul oferit și kitul de dezvoltare software RSL10 (SDK), comutatorul fără baterie este cu ușurință particularizabil.

După cum s-a menționat, dispozitivul tip switch  de recuperare energetică bazat pe Bluetooth de joasă energie (Bluetooth® Low Energy) este un proiect de referință complet pentru aplicații de recuperare energetică.

Dispozitivul de tip sistem capsulat (SIP) are la bază RSL10, un dispozitiv radio de 2,4 GHz multi-protocol de înaltă flexibilitate și ultra joasă putere, proiectat specific pentru utilizare în aplicații medicale și purtabile de înaltă performanță. Cu un procesor Arm® Cortex®−M3 și nucleu DSP LPDSP32, RSL10 suportă tehnologie Bluetooth de joasă energie și pachete de protocoale patentate de 2,4 GHz, fără sacrificii în ceea ce privește consumul energetic.

Printre caracteristicile RSL10 SIP, se pot remarca:

– viteze de transfer de date de până la 2 Mbps (Bluetooth 5);

– consum de putere de 62,5 nW în mod de adormire profundă (Deep Sleep Mode) și 7 mW în mod de recepție de vârf;

– antenă complet integrată fără considerații RF adiționale;

– interfață de programare compatibilă Segger;

– compatibilitate cu kitul de dezvoltare IoT și kitul de dezvoltare IoT Bluetooth;

– conectare simplă la scaner BLE standard sau aplicații mobile /iluminare (IoS și Android);

– schemă de alimentare simplă;

– stabilizare de tensiune complet liniară (fără comutație);

– fără EMC pe durata conversiei energiei, fără perturbarea BLE Tx / Rx;

– pornire instantanee.

Dimensiunile RSL10 sunt de numai 5,50 mm2 WLCSP și 6 mm x 6 mm QFN. Pentru dezvoltare de aplicații, circuitul este disponibil și în varianta de soluție SiP (System-in-Package).

Printre aplicații RSL10 se pot evidenția: noduri IoT, dispozitive de monitorizare activitate / fitness, ceasuri inteligente, dispozitive purtabile, dispozitive pentru auz, sisteme de monitorizare cardiacă, recuperare energetică, glucometre.

Dacă performanțele acestui kit și aplicațiile sale v-au trezit interesul, puteți găsi mai multe detalii pe site-ul https://ro.rsdelivers.com

Autor: Grămescu Bogdan

 

Aurocon COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email: compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi