INCEPETI PROIECTAREA CU REVOLUTION PI

Platformă industrială modulară versatilă bazată pe modulul de sistem de calcul Raspberry PI

Până la urmă ce este Revolution Pi? Este un mini PC industrial, o platformă de achiziție de date, PLC sau poartă IoT? Este de fapt toate aceste lucruri la un loc, iar de vreme ce se bazează pe modulul de sistem de calcul Raspberry Pi, este mai mult decât un simplu Raspberry Pi în carcasă cu șină DIN.

 

Dispozitivul propus este o platformă integrată care respectă standardul de controler programabil, EN61131-2 (Cerințe echipamente și teste), iar cu o licență opțională de execuție, și standardul IEC 61131-3 (limbaje de programare).

Acest lucru înseamnă că RevPi se simte complet acasă într-o aplicație industrială și beneficiază de I/O izolate, cu abilitatea de a gestiona cu ușurință semnalele utilizate în aplicații de instrumentație și control. Acestea pot fi analogice, cum ar fi de exemplu 0-10V sau 4-20mA, sau în mod egal o magistrală de câmp, precum Modbus. În același timp, cu licența opțională de execuție, dispozitivul poate fi programat utilizând un mediu PLC familiar.

Cu toate acestea, trebuie menționat că nu există acces la GPIO al Raspberry Pi GPIO. În vreme ce timpul pe ciclu al RevPi I/O va fi suficient de mic pentru majoritatea aplicațiilor, este posibil să nu fie suficient pentru utilizări concrete cu cerințe de temporizare foarte exacte, precum în cazul controlului mișcării.

Singurele interfețe pentru utilizarea directă pe RevPi Core 3 sunt 2xUSB, Micro HDMI și Ethernet. Totuși, conectorii ,,PiBridge” permit integrarea prin RS-485 și Ethernet cu până la un maxim de 10 module de poartă și I/O, plasate în lateral.

În cazul descris, este prezent un singur dispozitiv RevPi DIO — care oferă 14 intrări și ieșiri digitale. Ele pot comanda sarcini de până la 500mA (pe nivel superior) și, deși nu sunt potrivite pentru un releu, ieșirile pot fi configurate ca PWM cu frecvență de 40-400Hz, ceea ce poate fi de folos, de exemplu, în cazul controlului vitezei unui ventilator.

Dacă cele prezentate mai sus v-au stârnit interesul, căutați produsle necesare pe site-ul www.rsromania.com .

 Autor: Grămescu Bogdan

Aurocon COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email: compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi