train station crowd people

ILUMINAT DE URGENTA SI EVACUARE ADAPTIVA, SOLUTII CHEIE PENTRU IMBUNATATIREA GESTIONARII INCIDENTELOR IN AEROPORTURI

In ianuarie 2020, pe aeroportul Alicante-Elche, al cincilea ca mărime din Spania în ceea ce privește volumul traficului, a avut loc un incendiu pe puntea terminalului de îmbarcare care a obligat la evacuarea și închiderea acestuia timp de o lună de zile. Incidentul a obligat evacuarea zonei afectate, inclusiv în zona terminalului de acces în avion care este o zonă îngustă și, prin urmare, predispusă la confuzie și haos în rândul pasagerilor atunci când se produce un incident care declanșează o alarmă.

În acest context, Eaton amintește că, în ciuda măsurilor de securitate ridicate, instalațiile aeroportului sunt expuse în mod continuu la incidente de acest tip și că este necesar să se crească măsurile care, în eventualitatea unor accidente, să permită. un răspuns agil în toate sensurile. Există mai mulți factori care pot provoca un incendiu în instalațiile electrice, variind de la flăcări deschise (scântei derivate, de exemplu, dintr-un arc electric) până la suprafețe calde generate de frecare sau de contact care pot provoca, de asemenea, un incendiu.

În timp ce măsurile de siguranță se îmbunătățesc, Eaton vă reamintește că există multe cauze dincolo de incendiu, care pot declanșa alerte într-un aeroport și necesită evacuare rapidă. În acest sens, compania Eaton oferă sisteme avansate de iluminat de urgență și sisteme de evacuare adaptive care, controlate de un mic tablou de comandă CGLine +, permit gestionarea, monitorizarea instalației și programarea diferitelor scenarii și rute de evacuare, blocând astfel căile în care există pericol, indicând doar acele căi care sunt în siguranță în acel moment.

„Incidentele precum cel din aeroportul Alicante-Elche ne reamintesc că siguranța este o problemă esențială căreia trebuie să acordăm prioritate absolută. Legat de această idee este important conceptul evacuării, unul în care în majoritatea instalațiilor există încă un potențial amplu de îmbunătățire. Terminalul de acces în avion este doar un exemplu de zonă îngustă în care, dacă situația este necorespunzător gestionată în timpul unui incident, poate creea panică și problema suplimentare. Dezvolarea conceptului de evacuare într-unul inteligent și dinamic ne permite să creștem fiabilitatea planurilor de evacuare și să le facem adaptabile fiecărei situații.”, afirmă Gabriel Tache, Director de vânzări, Eaton Electric SRL Romania

Eaton a instalat deja soluțiile adaptative de evacuare în anumite zone din Spania, transformând o infrastructură critică, cum ar fi un aeroport, într-un loc mai sigur.