Compania Tassullo, lider mondial pentru furnizarea soluţiilor de înaltă performanţă în domeniul construcţiilor, a creat în propriile laboratoare de cercetare din Italia şi România, produsul IDROTASS – un impermeabilizant inovator, de înaltă performanţă, capabil să crească durabilitatea construcţiilor şi să le protejeze împotriva efectelor distructive ale apei.

Produsul a fost creat respectând filozofia companiei, aceea de a oferi materiale de construcţie inovatoare care nu afectează ambientul, grija faţă de mediul înconjurător reprezentând una dintre valorile principale ale companiei.

IDROTASS este un impermeabilizant bicomponent pe bază de lianţi hidraulici speciali, inerţi, selecţionaţi de granulometrie maximă de 0,6 mm şi aditivi speciali în dispersie apoasă, adecvat realizării de gleturi impermeabile la apă, anhidridă carbonică şi la vapori. Produsul este compus din două componente: o componentă pulbere şi o componentă lichidă. Cele două se amestecă până se obţine o omogenizare completă. Produsul final prezintă elasticitate şi aderenţă ridicată.

„Impermeabilizantul IDROTASS obţinut în centrul nostru de cercetare constituie o alternativă ecologică importantă la materialele clasice pentru hidroizolaţii. Introducerea acestui material în oferta Tassullo România înseamnă o oportunitate pentru consumatorii care optează pentru materialele de construcţii inovatoare, performante, eficiente si prietenoase cu mediul înconjurător,” a declarat Cezar Margine, director marketing Tassullo România.

IDROTASS se utilizează ca protectiv şi impermeabilizant pe suporturi, bazine sau plăci din beton, atât vertical (impermeabilizare ziduri de reţinere), cât şi orizontal (impermeabilizare înainte de punerea plăcilor pardoselii), pe şape, blocuri sau tencuieli pe bază de lianţi hidraulici pentru a preveni absorbţia apei.

Pe lângă capacitatea ridicată de hidroizolaţie, acesta prezintă o serie de calităţi care îl recomandă în faţa altor produse asemănătoare: poate fi utilizat şi la structuri care intră în contact cu apa potabilă (bazine de apă potabilă, bazine piscicole, bazine antiincendiu, etc.), întrucât nu afectează PH-ul apei, prezintă rezistenţă la razele UV, la ciclurile îngheţ-dezgheţ sau la apa sub presiune. Spre deosebire de cartonul bituminos, IDROTASS se aplică cu mai multă uşurinţă, precum un glet, in grosimi de 2 mm pe strat. Este mai lucrabil, non-toxic şi nu afectează mediul înconjurător. Produsul este livrat în varianta sac de 24 de kg împreună cu bidon de 8 litri.