HTC Superfloor™- Tehnologii inovatoare de Slefuire a pardoselilor

„Felicitări! Staţi pe una dintre cele mai frumoase pardoseli din lume!”- se poate citi pe o reclamă în sala de sosire a aeroportului din Norrköping, Suedia. Suprafaţa lucioasă ca oglinda, care reflectă luminile de pe tavan, atrage privirea călătorilor obosiţi. În ciuda faptului că pardoseala este lucioasă, aceasta nu alunecă şi nici roţile geamantanelor nu se aud. La prima vedere oamenii nu îşi pot da seama din ce material este făcută pardoseala, dar la o examinare puţin mai atentă îşi pot da seama cu uşurinţă ca aceasta este din beton.

 

HTC Superfloor™

Să clarificăm de la început: călătorii s-au oprit pe pardoseala numită Superfloor™, dezvoltată de HTC Sweden AB. Ce este de fapt acest tip de pardoseală? Superfloor™ este un concept revoluţionar prin care betonul capătă şi alte caracteristici deosebite, pe lângă rezistenţă şi durabilitate. Tehnica este pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă. Maşinile şi sculele cu diamante produse de HTC şlefuiesc şi lustruiesc pardoselile din beton pentru a îndepărta partea superficială şi a expune betonul mai rezistent de dedesubt. În urma acestui proces rezultă o pardoseală mai rezistentă, mai durabilă, mai frumoasă şi lucioasă.

 

Tehnologia pe scurt

Prin metoda HTC Superfloor™ betonul utilizat în mod obişnuit la pardoseli va fi şlefuit şi polisat mecanic în 4-7 trepte cu maşinile şi segmenţii diamantaţi HTC, tehnologia fiind uscată şi fără degajare de praf în zona de lucru. Procedeul include şi impregnarea suprafeţei (întărire, compactare, hidrofobizare, protecţia la pătare) în funcţie de opţiuni. În urma prelucrării este îndepărtată partea superioară, cea mai slabă a betonului. Va apare astfel structura agregatelor utilizate la prepararea betonului (de obicei pietriş, andezit, bazalt, calcar, sau sticlă concasată rezistentă la substanţe alcaline) care asigură aspectul deosebit al pardoselii HTC Superfloor™. În acelaşi timp la suprafaţă ajunge structura tare din interiorul betonului, care este uniform netedă, uşor şi economic de întreţinut pe o perioadă lungă de timp. Starea finală a pardoselii Superfloor™ în ceea ce priveşte culoarea sau designul este limitată doar de imaginaţia utilizatorului.

 

 

O pardoseală pentru toate gusturile

Soluţia HTC Superfloor™ este disponibilă sub forma a patru concepte : Platinum, Gold, Silver şi Bronze. Aceasta înseamnă că puteţi alege între o pardoseală finită cu suprafaţă mată sau foarte lucioasă.

PLATINUM este suprafaţa cea mai strălucitoare, are cele mai multe faze de şlefuire, dar finalul merită, pentru că va fi o pardoseală perfectă, rezistentă şi strălucitoare.

GOLD – nu trebuie şlefuită atât de adânc  comparativ cu metoda Platinum.

Apare structura betonului, dar nu în mod uniform,insa rezultatul va fi şi în acest caz o pardoseală rezistentă şi lucioasă.

SILVER – se şlefuieşte pardoseala ca şi la Platinum, dar aceasta nu este şi lustruită. Această metodă este perfectă dacă dorim să avem o pardoseală cu suprafaţă mată.

BRONZE este conceptul cu cel mai mic număr de etape de şlefuire şi lustruire. Acest concept nu implică expunerea structurii betonului. În schimb, stratul superior al şapei este şlefuit, dar nu îndepărtat. Acest proces creează o şapă mai rezistentă cu un aspect lucios.

 

Domenii de aplicare

Pardoseala este o parte foarte importantă a vieţii noastre, fie dacă ne referim la hale industriale sau la o casă. Nu este îndeajuns să fie frumoasă ci trebuie să fie şi funcţională în acelaşi timp. Pardoselile lustruite nu sunt doar strălucitoare şi placute privirii, dar evidenţiază însuşirile cele mai bune ale betonului. Pardoseala urâtă, gri, greu de curăţat se transformă într-o pardoseală strălucitoare, uşor de curăţat şi întreţinut, ecologică şi cu o durată lungă de viaţă.

HTC Superfloor™ se poate aplica în domeniile următoare:

– industrial (hale de producţie, depozite, centre comerciale, magazine, etc);

– instituţii (spitale, şcoli, instiţutii publice);

– rezidenţial;

Practic in toate locurile unde este necesară o pardoseală rezistentă, netedă, estetică şi uşor de întreţinut. Chiar şi în zone cu trafic intens, HTC Superfloor™ este soluţia potrivită.

 

Maşinile de şlefuit HTC se pot utiliza şi la:

– înlăturarea acoperirilor vechi de vopsea, răşini, linoleum;

– pregătirea suprafeţelor înainte de aplicarea altor materiale de acoperire;

– şlefuirea asfaltului;

– recondiţionarea pardoselilor vechi;

– şlefuirea oricărei pardoseli – lemn, piatră naturală, marmură, granit sau terazzo;

Beneficii

– este o opţiune ecologică, economică şi estetică;

– simplu de curăţat cu sistemul de curăţare Twister™, fără adaos de detergenţi, numai cu apă;

– se pretează atât pentru pardoseli noi cât şi pentru cele vechi;

– anti-alunecare, chiar şi când pardoseala este umedă;

– caracteristici ESD

– se poate colora fără pierderea calităţilor;

– nivel redus de vibraţii pentru vehicule;

– cost pe ciclu de viaţă cu 60% mai mic decât pentru soluţiile tradiţionale;

– durată de serviciu infinită cu întreţinerea Twister™.

 

Societatea Epo-trend este reprezentantul unic al companiei HTC Sweden AB în Ungaria şi România şi stă la dispoziţia proiectanţilor, inginerilor, proprietarilor de pardoseli şi a executanţilor, pentru a face cunoscută această metodă de pardosire. Reprezentant pentru piaţa din România este societatea SC Polished Floor Consulting SRL din Timişoara.

 

Marin Halmagean

+40745525141

Marin.halmagean@yahoo.com

www.epo-trend.hu