HTC Superfloor™ – INOVATIE SI PROFESIONALISM

Pardoseala este o parte foarte importantă a vieţii noastre, fie dacă ne referim la hale industriale ori la o casă. Nu este îndeajuns să fie frumoasă ci trebuie să fie şi funcţională în acelaşi timp. Pardoselile lustruite nu sunt doar strălucitoare şi plăcute privirii, ci şi evidenţiază însuşirile cele mai bune ale betonului. Pardoseala urâtă, gri, greu de curăţat se transformă într-o pardoseală strălucitoare, uşor de curăţat şi întreţinut, ecologică şi cu o durată lungă de viaţă.

 

Interviu cu dl. Florin Maria – Manager, Ital Valsania SRL

Societatea Epo-trend este reprezentantul unic al companiei HTC Sweden AB în Ungaria şi România şi stă la dispoziţia proiectanţilor, inginerilor, proprietarilor de pardoseli şi a executanţilor, pentru a face cunoscută metoda de pardosire denumită Superfloor™. Aceasta reprezintă un concept revoluţionar prin care betonul capătă şi alte caracteristici deosebite, pe lângă rezistenţă şi durabilitate. Tehnica este pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă.

Maşinile şi sculele cu diamante produse de HTC şlefuiesc şi lustruiesc pardoselile din beton pentru a îndepărta partea superficială şi a expune betonul mai rezistent de dedesubt. În urma acestui proces rezultă o pardoseală mai rezistentă, mai durabilă, mai frumoasă şi lucioasă.

Compania Ital Valsania SRL, reprezentată de domnul Florin Maria, este partener oficial al firmei HTC Sweden AB în România şi oferă soluţii de realizare şi reabilitare a pardoselilor.

 

Easy Engineering: Cu ce se ocupă compania dumneavoastră?

Florin Maria: Ital Valsania SRL este o companie cu peste 9 ani de experienţă în execuţia pardoselilor elicopterizate din beton, precum şi în servicii de curăţenie. Din anul 2011 realizăm si pardoseli şlefuite-lustruite şi oferim soluţii profesionale şi durabile pentru orice tip de pardoseală.

 

Easy Engineering: Unde aţi întâlnit cu tehnologia de şlefuire-lustruire?

Florin Maria: Am fost invitat în 2011 la o demonstraţie a tehnologiei în Ungaria la firma Epo-Trend SRL, reprezentant unic al firmei HTC Sweden în Ungaria şi România. În timpul acestei demonstraţii am observat şi am fost convins de oportunităţile care se ascund în această tehnologie.

 

Easy Engineering: De ce aţi ales maşinile HTC?

Florin Maria: Bineînţeles că înainte de a decide, m-am interesat şi am încercat mai multe tipuri de maşini. Sunt un antreprenor pretentios, astfel incat am dorit sa achizitionez cele mai noi tehnologii din domeniu Cu câteva săptămâni în urmă am fost invitat la sediul firmei HTC chiar în Suedia, unde am participat la un curs de două zile, denumit Academia HTC. După această vizită pot spune cu convingere că am ales ce mi-am dorit.

 

Easy Engineering: Ce ne puteţi spune despre tehnologia Superfloor™?

Florin Maria: HTC Superfloor™ este o tehnologie revoluţionară, ce transformă o pardoseală veche,cu un aspect inestetic, într-o pardoseală plină de strălucire şi fără imperfecţiuni. Pardoselile murdare, de culoare gri, sunt transformate în pardoseli strălucitoare, uşor de curăţat şi durabile. Tehnica este pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă. Maşinile şi segmenţii diamantaţi HTC, şlefuiesc şi lustruiesc pardoselile din beton pentru a îndepărta stratul superficial şi a expune betonul mai rezistent. În urma acestui proces rezultă o pardoseală mai rezistentă, mai durabilă, frumoasă şi lucioasă.

 

Easy Engineering: Pe lângă partea estetica a suprafeţei, care sunt avantajele unei pardoseli lustruite?

Florin Maria: În primul rând reprezintă o opţiune foarte economică. În comparaţie cu metodele tradiţionale pentru pardoseli, HTC Superfloor™ oferă o durabilitate de neegalat. Costul pe ciclul de viaţă este cu aproape 60% mai mic decât pentru soluţiile tradiţionale de pardosire. La fel de important este şi faptul că acest tip de operaţiune este ecologică, straturile de acoperire care se aplică adesea pe beton au un efect nefavorabil asupra mediului. HTC Superfloor™ utilizează de 30 de ori mai puţină energie decât soluţiile tradiţionale de pardosire luându-se în considerare şi consumurile pentru producerea materialelor de acoperire. Sistemul Twister™, de întreţinere a pardoselii este, de asemenea, singura metodă de curăţare complet ecologică. Twister™ nu utilizează decât apă obişnuită.

 

Easy Engineering: Pot fi folosite şi pentru alte aplicaţii?

Florin Maria: Da, de exemplu HTC Superprep™, constă în îndepărtarea straturilor deteriorate, nivelarea suprafeţei şi pregătirea acesteia pentru alte modalităţi de pardosire. În acest caz se reduce necesarul de materiale, deci şi costurile, fără diminuarea calităţii finale. De asemenea se pot şlefui-lustrui şi alte materiale precum: parchet, pardoseli din lemn, granit, marmură sau piatră.

 

Easy Engineering: Cum a fost primită această tehnologie în industria construcţiilor?

Florin Maria: Tehnologia de şlefuire-lustruire a pardoselilor este tot mai cunoscută în industria de construcţii. Este important ca birourile de proiectare, arhitecţii si beneficiarii să cunoască această modalitate şi să-i înţeleagă avantajele.