Companiile SC ECD ITALIA COMIMPEX SRL respectiv Sala Impex Srl reprezintă în România doi mari producători germani de maşini destinate curăţeniei industriale de interior şi exterior având şi gama de utilaje multifuncţionale pentru curătenie urbană Hako GmbH respectiv Multicar. Au fost lansate recent două noi modele – mașina multifuncțională din gama Citymaster- noul model compact 600 și cel mai nou model Multicar – modelul M31.

Pe lângă consultanță și vânzare, compania oferă servicii de service şi chiar de închiriere a diverselor echipamente, pe întreg teritoriul ţării. Maşinile se adresează în special firmelor care prestează servicii în domeniul curățeniei dar şi lanțurilor de retail ori marii producători, ale căror activități necesită curățenie într-un ritm alert și la standarde înalte.

“Avem o vechime considerabilă pe piața echipamentelor și consumabilelor de curățenie profesională. Am început prin simpla distribuție a consumabilelor, iar prin intermediul unei continue dezvoltări, timp în care am perfecţionat produsele distribuite dar și serviciile, ne-am creat astăzi o notorietate bine meritată în piața echipamentelor de curățenie”, a declarat dl. Andrei Anişor Constantin, Coordonator Vânzări, SALA IMPEX Srl.

Înființată în anul 1950, compania HAKO este un producător de mașini de curățenie profesională, respectiv întreţinere sezonieră, de calitate înaltă. Astăzi, HAKO reprezintă unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial de aparate pentru curățenie la interior sau exterior dar mai ales pentru maşini multifuncționale. Brand-ul este foarte cunoscut în toate pieţele importante.

Gama HAKO, respectiv MULTICAR se află într-o continuă perfecționare şi evoluţie, venind cu noi soluții pentru efectuare cu eficienţă a curățeniei, utilizând materiale și fabricând mașini la un înalt nivel de siguranță. În ceea ce privește motorizările, acestea au un standard înalt al nivelului pentru protecția mediului înconjurător. Tehnologia ECO a ajuns până în faza de sisteme de încărcare electrostatică a apei de curăţare, asigurând o curățenie fără agenți chimici şi eco-friendly în acelaşi timp.

Mașina multifuncțională din gama Citymaster, respectiv modelul 600, poate efectua o multitudine de operațiuni în curățenia urbană pornind de la: măturarea, udarea stradală, tunderea ierbii în sezonul de vară până la îndepărtarea zăpezii cu lamă sau freză, respectiv împrăștierea materialului antiderapant în sezonuş de iarnă. M31 reprezintă cel mai nou model al mașinilor Multicar. Acest model continuă seria Fumo şi ridică noi standarde pentru gama mașinilor stradale din categoria de până la 5.000 kg. Poate fi echipată chiar şi cu 3 axe în cazul în care se doreşte o masă maximă autorizată de 7.500 kg, pentru aplicații speciale. De reţinut este faptul că M31 poate fi echipată cu aproximativ 300 de accesorii de lucru și are posibilitate de montare a unor elemente de lucru în față (placă interschimbabilă), centru (ramă cu bolţuri), respectiv spate, în funcție de echiparea hidraulică a maşinii.

MULTICAR reprezintă practic o mașină compactă, foarte versatilă, care poate satisface o multitudine de necesităţi şi care se poate adapta la o gamă extinsă de operaţiuni precum: curățenia urbană, rurală şi chiar în domenii precum agricultura sau construcțiile. Începând cu 2012, MULTICAR face parte din brand-ul HAKO.

“Începând cu anul 2000 am preluat reprezentanța HAKO în România şi până astăzi, am adus un real progres pe piața de echipamente de curățenie, HAKO producând unele dintre cele mai fiabile și mai eficiente maşini. Dispunem de o gamă de maşini care pot satisface orice nevoie, la standarde înalte. Principalul nostru obiectiv în următorii ani îl reprezintă impunerea pe piața de curățenie urbană a mașinilor multifuncționale compacte, capitol la care HAKO, respectiv MULTICAR se numără printre liderii din domeniul mașinilor cu multiple utilizări”, adaugă dl. Andrei Anişor Constantin.

CM600 este o maşină compactă cu dimensiuni de 3.126 x 1.090 mm şi o înălţime de 1.969 mm. Motorizarea este diesel, fiind dotată cu un motor YANMAR în 3 cilindri de 1.642 cmc care dezvoltă 36 CP. Are o direcţie articulată, iar tracțiunea este 4×4, complet hidrostatică. Poate atinge o viteză maximă de 25 km/h. Cabina operatorului este dotată cu sistem de încălzire şi ventilaţie în mod standard iar opţional se poate introduce aer condiţionat.

 

Dotări:

– platformă de încărcare pentru funcție de transport;

– benă universală în aluminiu, utilizabilă la toate operațiunile;

– sistem rapid de schimbare a accesoriilor, atât frontal cât și spate;

– anvelope mari;

– masă maximă autorizată de 2.200 kg.

Maşina M31 este compactă, având doar 2.190 mm înălţime și 1.630 mm lățime, cu o rază de întoarcere de 5,5 m. Cabina şoferului este spațioasă, cu o vedere frontală extinsă, standard în 2 locuri, iar opțional se poate extinde la 3. Luminile sunt echipate cu LED-uri, iar bordul are un design ultra modern cu elementele de comandă amplasate în mod ergonomic central. Toate accesoriile sunt controlate cu uşurinţă prin intermediul unei manete de comandă. Pentru a îmbunătăţi siguranța maşina a fost dotată cu frâne pe disc pentru toate cele patru roți şi cu patru canale ABS. Este echipată cu un motor puternic și eficient E5, cu filtru particule în sistem închis, de 2.998 cmc, care dezvoltă nu mai puţin de 144 CP, cu un cuplu de

320 Nm la 1.400 rpm.

 

Dotări

– volan pe partea stângă sau dreaptă;

– conexiuni hidraulice de lucru, față, centru, respectiv spate;

– acționare mecanică cu o cutie de viteze în cinci trepte sau complet hidrostatică;

– permite rulare pe teren cu înclinare de 32°;

– poate fi produsă cu masa maximă autorizată de până la 7.500 kg;

– încărcare maximă de până la 3.100 kg și remorcă ce are o masă maximă de 3.500 kg.

 

 

HAKO&MULTICAR TEAM ROMANIA

Vânzări/Service/Închirieri

Bucureşti, Sector 5, Str. Firuţa 13-15

021.450.01.70 / 0729.006.971

Nou: Service zona NV/Oradea:

servicenv@hako.ro

vanzari@ecd.ro; office@ecd.ro; sala@ecd.ro

www.ecd.ro; www.hako.ro