Grupul Saint-Gobain si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania au organizat seminarul international «Eficienta energetica a cladirilor – Romania incotro?»

Societăţile Saint-Gobain din România (Glass, Isover, Rigips, Weber) au organizat alături de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România seminarul internaţional intitulat «Eficienţa energetică a clădirilor – România încotro?». Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Senatului din  Rectoratul Universităţii Politehnice din Bucureşti,  pe data de 6 martie 2012 şi se înscrie în cadrul partenariatului public-privat în curs de derulare cu Ambasada Franţei din România.

Seminarul s-a bucurat de un real succes în rândul celor peste 80 de participanţi : autorităţi, profesori universitari, arhitecţi, directori de companii franceze prezente în România, reprezentanţi ai media.  Au fost abordate subiecte precum implementarea Directivei 2010/31/UE în România, programul naţional de reabilitare termică, prezentate de dl. Eugen CURTEANU, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi modelul ceh de finanţare a programelor de reabilitare termică prezentat de dl. Petr STEPANEK, fost director al Fondului de Mediu din Republica Cehă. Dl Cristian CIUCAŞU de la Saint-Gobain a prezentat o sinteză comparativă a abordării problemelor de eficienţă energetică a clădirilor în cele două ţări, demonstrând superioritatea demersului din Cehia, care a fost remisă ulterior ca document oficial dlui Secretar de Stat.

În incheiere a fost prezentat proiectul caselor pasive din incinta campusului UPB, o variantă a caselor multi-confort Saint-Gobain şi a fost organizată o vizită a acestora, care a suscitat un foarte mare  interes .

Seminarul, beneficiind de sprijinul CCIFER de pe lânga Ambasada Franţei, se înscrie în cadrul activităţilor organizate de către societăţile grupului Saint-Gobain din România pe linia dezvoltării unei mai bune conştientizări a autorităţilor, dar şi a diverselor categorii de consumatori (proiectanţi, constructori, auditori energetici, utilizatori finali), a importanţei crescânde a subiectului eficienţei energetice a clădirilor şi a afirmarii grupului Saint-Gobain ca lider în domeniul Habitat-ului durabil.