GRU DALBE – MACARALE TURN SI AUTOMONTANTE

Cu o experiență de peste 50 de ani, macaralele Gru Dalbe s-au dovedit un real succes, propulsând compania printre liderii pieței. Gru Dalbe caută în mod constant să își îmbunătățească produsele, pe baza experienței și a feedback-ului primit din partea clienților, investind în noi tehnologii pentru dezvoltare. Realizarea macaralelor turn și celor automontante a fost posibilă datorită echipei și a tehnologiei de vârf folosite pentru fabricaţie

Proiectarea și verificarea macaralelor se face computerizat în conformitate cu standardele germane DIN, care sunt cunoscute ca unele dintre cele mai severe cerințe la nivel internațional. Proiectarea este prima etapă din procesul de producție, fiind urmată de verificarea materialelor, sudura robotizată și certificarea manuală. Finisarea se face cu vopsele epoxidice, emailuri poliuretanice sau zincate cu dublă galvanizare. În cele din urmă se aplică marcajele de conformitate Gru Dalbe.

 

Sistemele electrice și hidraulice dar şi întreținerea sau controlul facilitat, permit minimizarea spațiului de lucru, oferind o rază de acțiune optimă operatorului macaralei astfel încât acesta poate lucra într-un mod foarte eficient. Turnul macaralei poate fi octagonal (macaralele turn) sau noduri concentrice (macarale autoridicătoare) brevetate pentru ridicarea brațului.

În portofoliul companiei se afla trei tipuri de macarale turn: Sky 400, Sky 500 și Sky 600. Asamblarea în șantier a acestor macarale se realizează cu ajutorul unei auto-macarale, brațul putând fi montat complet la sol, pentru o montare mai rapidă sau ridicat și montat pe bucăți în cazul în care nu există suficient spațiu la sol.

Aceste macarale permit operarea cu materiale de o greutate maximă de 8.200 kg la înălțimi de până la 50 de metri,neancorată, dar poate ajunge până la 80 de metri înălțime cu ancorare. Lungimea maximă a brațului este de 63 metri.

Toate cele trei modele pot fi operate atât din cabină dar și prin radiocomandă. Macaralele automontante se regăsesc în opt modele, cu înălțimi de lucru pornind de la 18 până la 29 metri, brațul poate avea o lungime de la 15 până la 38 de metri, iar greutatea maximă la care poate opera este de 4.000 kg. Montajul acestor macarale se face automat, hidraulic din panoul de comandă, aceasta poate funcționa și cu brațul doar parțial îndoit iar în ce privește transportul, este suficient un camion în care sunt încărcate contragreutățile.

În Romania, macaralele Gru Dalbe sunt importate de compania Italia Star, prezentă în mediul de afaceri românesc încă din anul 1996. De asemenea, Italia Star comercializează şi utilaje pentru construcții de mică mecanizare care se pot şi închiria. Compania este structurată în 4 departamente:

Producție:

– În iulie 2012 a început producția nacelelor suspendate pe cabluri sub brand-ul Starlift.

– În septembrie 2012 și-a extins gama de produse comercializate, începând producția utilajelor de mică mecanizare sub brand-ul Bisonte.

La fabricarea utilajelor sunt folosite materiale din țări precum România, Italia și China, cu motorizare Subaru, asamblarea fiind realizată de personal calificat și instruiți de experți italieni și români.

Vânzare:

Vânzarea se face prin intermediul rețelei de distribuție, având un număr de peste 40 de magazine la nivel național dar și prin intermediul vânzărilor directe de către consultanții tehnici.

Închiriere:

Flota de închirieri a companiei se ridică la peste 200 de utilaje, acoperind practic toate nivelurile necesare pentru construcții. Printre produsele disponibile sunt: platforme autoridicătoare, nacele pe cabluri, lifturi și ascensoare, pompe beton, electropalane, generatoare, motopompe, compactoare, mașini de tăiat asfalt/beton, elicoptere beton, vibratoare beton, pompe pentru zugrăvit / vopsit, șlefuitoare tavan și pereți, etc.

Service:

Service-ul pentru macarale se realizează în regim de urgență cu echipe specializate ce se deplasează oriunde în țară în maxim 48 de ore. Cel pentru mica mecanizare se realizează la sediul Italia Star, localizată în localitatea Chiajna, Ilfov. Dacă șantierul de lucru este la o distanță considerabilă de București, pentru a scurta timpul de reparație a produselor, acestea pot fi reparate și la distribuitorii autorizați din toată țara.

Montarea și demontarea macaralelor Gru Dalbe este realizată de tehnicienii Italia Star după ce, în prealabil a fost identificat locul ideal pentru a fi amplasată, astfel încât să-i ofere atât stabilitatea necesară și accesibilitatea pentru a descărca materialele din camioane sau din locul de depozitare din șantier.

În luna octombrie, Italia Star a închiriat peste 20 de macarale turn Gru Dalbe. Beneficiarul care a contractat nouă dintre acestea, le utilizează pentru a construi clădiri destinate pentru locuințe, în complexul rezidențial Militari Residence.

 Autori:

Raluca Pașcan

Daniela Rădeanu

 

 

Italiastar Com Due SRL

Autostrada Bucuresti-Pitesti Km.13,2

Loc.Chiajna – Ilfov

TEL. 021.433.03.27

FAX. 021.433.03.26

info@italiastar.ro;

www.italiastar.ro