GOODYEAR ȘI RAINER ZIETLOW DOBOARA UN NOU RECORD MONDIAL

Rainer Zietlow a condus un Touareg în Eurasia în 6 zile, 9 ore și 38 de minute, acoperind 15.200 de kilometri pe anvelope Goodyear Wrangler. Rainer Zietlow și Goodyear au stabilit un nou record mondial pentru cel mai rapid tur cu mașina în Eurasia, pe un traseu cuprins între Magadan, Rusia, și Lisabona, Portugalia.

Împreună cu cameramanul Marius Biela și cu jurnalistul Peter Bakanov, Zietlow a încheiat acest traseu de 15.200 km conducând, în 6 zile, 9 ore și 38 de minute. Cu această echipare, echipa a doborât recordul existent de 8 zile și 12 ore.

Rainer Zietlow și echipa sa s-a bazat pe familia de anvelope Goodyear Wrangler pentru a stabili acest record, conducând prin 7 țări de-a lungul Eurasiei. Suprafața de rulare solicitantă și condițiile de vreme provocatoare, printre care se numără și lungul drum de 3000 km neasfaltat și acoperit cu pietre și noroi, Kolyma Highway din Rusia, au pus echipamentul la test în fiecare etapă a celor 15.200 de kilometri de călătorie. Pentru a conduce din Magadan până în Yakutsk, Rainer s-a bazat pe anvelopele Goodyear Wrangler All Terrain Adventure cu Kevlar, iar pentru restul drumului către Lisabona, anvelopele alese pentru echiparea Touaregului au fost Goodyear Wrangler HP All Weather.

GOODYEAR21 text

Alexis Bortoluzzi, Goodyear Marketing Director EMEA: “Dorim să îi felicităm pe Rainer și echipa sa pentru acest nou record mondial. Au făcut-o din nou! Suntem mândri să fim parte la succesul lor în această călătorie extraordinară și am demonstrat că anvelopele noastre din familia Goodyear Wrangler au fost cea mai bună alegere pentru efortul lui Rainer.”

“Suntem extrem de bucuroși că am cucerit Eurasia cu acest timp extraordinar de 6 zile, 9 ore și 38 de minute”: a spus Rainer Zietlow. “Aș vrea să îmi exprim încă o dată gratitudinea față de toți sponsorii și partenerii mei, inclusiv față de Goodyear pentru că mi-a furnizat aceste anvelope pe care m-am putut baza chiar și în cele mai dure condiții de drum. Categoric aș alege din nou Goodyear pentru provocările mele viitoare.”