Noile anvelope vin în întâmpinarea cererii deținătorilor de flote ce doresc un kilometraj al anvelopelor cu până la 35% mai mare și cu o rezistență la rulare cu până la 10% mai mică comparativ cu predecesoarele lor și le permite acestora să realizeze economii de carburant în valoare de 45.000€ pe an.

Milano, 16 septembrie 2013 – Goodyear anunță astăzi introducerea a două noi linii de produse – KMAX și FUELMAX. Aceste anvelope noi vin în sprijinul deținătorilor de flote pentru a-i ajuta să reducă costurile operaționale pe care le au, grație kilometrajului suplimentar și a nivelului mai scăzut al rezistenței la rulare pe care aceste anvelope le oferă. Un studiu recent realizat printre deținătorii de flote europeni, comandat de Goodyear, confirmă faptul că operatorii de vehicule din zilele noastre au o abordare diferită în ceea ce privește cumpărarea anvelopelor: ei preferă să își întemeieze alegerea pe care o fac, în ceea ce privește anvelopele, mai degrabă pe nivelul performanței acestora, decât pe aplicațiile pentru care ele au fost concepute. Gamele KMAX și FUELMAX îi vor ajuta să facă o alegere mai facilă și mai business-oriented când vine vorba de anvelope.

Gama Goodyear KMAX, după cum spune și numele, a fost dezvoltată pentru a îmbunătăți performanța kilometrajului, în timp ce nu se face nici un compromis cu privire la alte criterii importante pentru performanța anvelopelor precum eficiența consumului de carburant și tracțiunea. În aceeași manieră, gama Goodyear FUELMAX este destinată operatorilor de flote care caută să optimizeze eficiența consumului de carburant în combinație cu un bun nivel al kilometrajului.

Studiul arată, de asemenea, că cel mai important criteriu de performanță pentru operatori este rezistența la rulare, care influențează direct eficiența consumului de carburant. Din totalul flotelor intervievate, 77% au considerat acest criteriu ca fiind “foarte important” sau “extrem de important”. Kilometrajul (76%) și aderența pe carosabil umed (75%) au ieșit pe locurile doi și trei ca importanță.

“Credem că cele două game KMAX și FUELMAX vor face din selecția anvelopelor noi un proces mult mai ușor pentru managerii de flote,” a spus Boris Stevanovic, Marketing Director Truck Tires EMEA, la Goodyear Dunlop Tires Europa. “Iar aceasta se va întâmpla datorită faptului că economiile pe care aceste game de anvelope le oferă sunt foarte clare, precum și a faptului că ele vin în ajutorul creșterii succesului afacerilor lor. Beneficiile nu vin doar grație kilometrajului lor sporit sau a mai bunei economii de carburant, ci și datorită versatilității lor și a capacităților de performanță pe timp de iarnă.”

Noile anvelope, care vin în întâmpinarea celor mai importante priorități ale deținătorilor de flote, înlocuiesc anvelopele de succes din gamele Goodyear Long Haul și Regional Haul, game ce includ anvelopele Regional RHS II, RHD II+ și RHT II precum și anvelopele economice Marathon LHS II+, LHD II+ și LHT II și care pot fi folosite atât în aplicații de transport rutier de marfă pe distanță lungă cât și regională.

Goodyear KMAX

KMAX este o linie dedicată kilometrajului pentru aplicațiile on-road în care sunt folosite anvelopele, oferind un kilometraj sporit și o performanță mai bună a anvelopelor pe toată durata unui an față de gama anterioară de anvelope de la Goodyear. Linia cuprinde anvelopele pentru puntea directoare KMAX S, anvelopele pentru puntea motoare KMAX D și anvelopele pentru trailer KMAX T. Comparativ cu anvelopele RHS II și RHD II+ de la Goodyear, cele din gama KMAX pot livra un kilometraj cu până la 35% mai bun, permițând flotelor să meargă mai mult, cu o performanță constantă pe tot parcursul anului, grație tracțiunii îmbunătățite și a caracteristicilor complete de iarnă ale anvelopelor concepute pentru puntea motoare.

Testele arată că, în comparație cu anvelopa pentru puntea directoare RHS II, KMAX S atinge un nivel al kilometrajului îmbunătățit cu până la 30%, iar comparativ cu anvelopa pentru puntea motoare RHD II+, KMAX D furnizează un kilometraj îmbunătățit cu până la 35%.

Goodyear FUELMAX

FUELMAX este o linie de anvelope destinate eficienței consumului de carburant, oferind cel mai bun nivel al rezistenței la rulare decât orice altă anvelopă Goodyear destinată aplicațiilor on-road, cu un nivel general al performanței echilibrat. Linia cuprinde anvelopa pentru axa de direcție FUELMAX S, anvelopa pentru axa de tracțiune FUELMAX D și anvelopa pentru trailer FUELMAX T. Cu un nivel al rezistenței la rulare îmbunătățit cu până la 10%, acestea contribuie la realizarea unor importante economii de bani și carburant, precum și la reducerea emisiilor de CO2; mai mult, ele oferă un nivel al kilometrajului cu până la 15% mai mare în timp ce oferă și o mai bună versatilitate și o tracțiune sporită. În comparație cu anvelopele predecesoare LHS II și LHD II, FUELMAX S și FUELMAX D arată un nivel al kilometrajului îmbunătățit cu până la 15 și respectiv 10%. Comparând FUELMAX S și FUELMAX D cu LHS II+ și LHD II+ în termenii rezistenței la rulare, noile anvelope livrează un nivel îmbunătățit al acesteia cu 6 și respectiv 10%.

Gradele de pe noua etichetă UE pentru anvelope în cazul anvelopelor FUELMAX confirmă excelenta lor performanță la acest capitol. Acest lucru este pus în evidență de gradele A pentru eficiența consumului de carburant în cazul anumitor anvelope de trailer FUELMAX și gradele B în cazul majorității celorlalte.

Testele în teren pentru KMAX & FUELMAX

Înaintea introducerii oricăror anvelope noi pe piață, Goodyear le supune întotdeauna unor teste interne extinse, precum și unor teste extinse de rulate prin programe intensive de testare în teren, în colaborare cu operatorii de flote.

Transports Berthaud, a fost una dintre flotele implicate în faza de testare a noii game KMAX: “Am monitorizat cu atenție performanța anvelopelor noastre, în special durata lor de viață și nivelul consumului de carburant,” a spus Stéphane Helaiem, director general la Transports Berthaud. “Putem raporta o mare îmbunătățire în cazul anvelopelor Goodyear KMAX, incluzând aici un important câștig în ceea ce privește

potențialul de viață al anvelopei care este cu peste 30% mai mare comparativ cu cel al anvelopelor din linia de produs Goodyear Regional.  Tracțiunea bună, în special în condiții de ninsoare și drum acoperit cu zapadă este cu precădere un aspect important pentru noi, din moment ce avem presiunea timpului și obligația de a livra la termen mărfurile pe care le transportăm. În aceste condiții, șoferii noștri au raportat o tracțiune mai bună și o manevrabilitate sporită față de anvelopele precedente.”

Transports Berthaud, cu sediul central la Nimes, Franța, deține o flotă de 118 vehicule și transportă bunuri refrigerate precum fructe și legume. Kilometrajul anual pe care îl realizează este în jur de 12 milioane de kilometri, iar programul lor principal de operare are în vedere rutele Lion, Strasburg, Bordeaux și Rungins, situat în apropiere de Paris.

Transports Pedretti a testat ambele game noi KMAX și FUELMAX.

Ambele anvelope noi au arătat un echilibru bun între uzură și consumul de carburant; FUELMAX a demonstrat o excelentă performanță față de consumul de carburant, în timp ce KMAX a avut o durată de viață nemaipomenită. Au fost acoperiţi aproape 150.000 de kilometri cu anvelopele FUELMAX de-a lungul unui an întreg și pe parcursul tuturor celor patru anotimpuri. Pe parcursul acestei perioade, au realizat un consum de carburant de 33 de litri la suta de kilometri. Comparativ cu anvelopele care erau folosite în mod curent, aceasta a redat o economie de carburant de aproximativ 1600€ pe an per vehicul.

“Am testat KMAX, acoperind aproximativ 100.000 de kilometri, iar aceste anvelope au arătat o durată de viață crescută cu până la 25% față de anvelopele pe care noi le folosim în mod curent. Am făcut livrări de produse în multe stațiuni dedicate sporturilor de iarnă în condiții foarte dificile și de-a lungul multor ani. Mulți dintre șoferii noștri, care au făcut astfel de livrări, au considerat că nu este necesar să folosească lanțuri la fel de des precum o făceau înainte.”

Transports Pedretti este o afacere de familie pentru transport de marfă, veche de 50 de ani pe piață, care își are sediul central în Savoy, Franța. Compania are un portofoliu extrem de divers de mărfuri pe care le transportă: bunuri industriale, bunuri refrigerate și vehicule de transport. În plus, compania oferă și servicii de transport pe tot cuprinsul Franței.

Autori: Ciprian Rotaru

Silviu Mustățea

www.goodyear.ro