GOODYEAR FUELMAX – EFICIENTÃ SI DURABILITATE

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 69.000 de angajaţi şi îşi fabrică produsele în 52 de unităţi de producţie din 22 de ţări. Cele două centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio şi

Colmar-Berg, Luxemburg dezvoltă produse şi servicii de ultimă generaţie care stabilesc standardul pentru tehnologie şi performanţă în această industrie.

Începând cu această lună, noua linie de anvelope pentru camioane, eficientă în privinţa consumului de carburant, este disponibilă şi pe piaţă. În gama oferită se numără şi prima anvelopă destinată punţii de direcție ce urmează să fie clasificată cu rating A, conform noii etichete UE pentru anvelope pentru eficienţa consumului de carburant.

Această nouă gamă de anvelope de la Goodyear este disponibilă în toate ţările europene începând cu luna ianuarie 2014. Economiile financiare şi de mediu oferite de anvelopele Fuelmax sunt considerabile. Un operator cu o flotă de 50 de camioane poate economisi până la 256.000 de euro folosind anvelopele Fuelmax, în locul anvelopelor de dimensiuni similare, dar care au fost incluse, conform etichetării europene, în categoria D, privind eficienţa consumului de carburant.

Anvelopele Fuelmax pentru puntea de tracţiune îndeplinesc toate condiţiile de iarnă necesare unei anvelope şi poartă simbolul munte şi fulg de nea (3PMSF), precum şi marcajul M+S. Acest lucru înseamnă că au o capacitate optimă pentru toate anotimpurile.

 

Testarea în teren a anvelopelor Fuelmax

Testele de teren pentru noile anvelope au fost efectuate ca parte integrantă a programului de dezvoltare, una dintre companiile implicate în acest proces fiind Transports Pedretti din Franţa.

“Am acoperit o distanţă de aproximativ 150.000 de kilometri cu anvelopele Fuelmax pe o durată de un an, în toate anotimpurile. Pe parcursul acestei perioade, am înregistrat un consum de 33 de litri de carburant pe o distanţă de 100 de kilometri. În comparaţie cu celelalte anvelope folosite în prezent, economiile sunt de 1.600 de euro pe an pentru un singur vehicul”, a declarat Cedric Pedretti, proprietarul Transport Pedretti.

Reşaparea şi prelungirea vieţii anvelopei

Tot în luna septembrie au fost lansate şi versiunile reşapate TreadMax pentru anvelopele Fuelmax D şi T. Acestea sunt disponibile şi proiectate în conformitate cu cele mai noi tehnologii Goodyear aplicate carcaselor, folosind aceleaşi benzi de rulare şi material ca şi noile anvelope, astfel performanţa este similară.

Goodyear Kmax

A fost lansată în acelaşi timp cu anvelopa Fuelmax şi este disponibilă de la aceeaşi dată. Aceasta este dedicată creşterii kilometrajului şi puterii de tracțiune pe parcursul unui an întreg, fără a compromite alte zone importante de performanţă.

Gama Kmax include anvelopa Kmax S pentru axa de direcţie, anvelopa Kmax D pentru puntea de tracţiune şi anvelopa Kmax T pentru semi-remorcă. Această gamă asigură un kilometraj mai bun cu 35% în raport cu anvelopele unui an întreg, fără a compromite alte zone importante de performanţă.