GESTIONAREA SOLURILOR, ROCILOR EXCAVATE ȘI A NISIPULUI PE ȘANTIER

Subiectul pământului și rocilor excavate este delicat din punct de vedere managerial-economic, de reglementare și de mediu. Cu toate acestea, soluția există și este la îndemâna tuturor șantierelor de construcții.

În ciuda faptului ca drona – elicopter de la Nasa Ingenuity, care tocmai ce a așeazat picioarele sale metalice pe Marte, Pământul rămâne singura planetă pe care o putem locui. Solul pe care trăim este o resursă neregenerabilă și, prin urmare, trebuie păstrat prin orice mijloace posibile.

Când vine vorba de gestionarea solului excavat, prima formă de protecție este reutilizarea solului în sine, pentru a menține calitatea mediului neschimbată. Punctul focal este conștientizarea faptului că terenurile excavate nu sunt deșeuri care trebuie duse la depozitele de deșeuri, ci dimpotrivă pot deveni o resursă avantajoasă pentru toți protagoniștii implicați. Scopul companiilor și al operatorilor este, prin urmare, de a recupera cea mai mare cantitate de sol pentru a-l utiliza din nou in același șantier sau în zonele învecinate.

Una dintre primele necesități, este de obicei, nevoia de a separa diferitele tipuri de material extras pentru a reutiliza rapid solul. Cu utilajele potrivite, soluția este la îndemână.

Un caz singular a avut loc în Quillagua, un mic oraș chilian din provincia Antofagasta, considerat de National Geographic drept cel mai uscat punct de pe întreaga planetă. Cei 0,2 milimetri de ploaie care au căzut în 40 de ani mărturisesc acest lucru. În acest teren inospitalier, a fost folosită cupa de sortare MB-S18 pentru a selecta nisipul și a-l folosi din nou pentru a acoperi cablurile panourilor fotovoltaice: astfel, în cele din urmă, locuitorii orașului pot comunica cu restul lumii. Datorită particularității locului și a operațiunii, cazul a avut o mare acoperire în mass-media.

Munca în echipă a cupei si a concasorului MB Crusher a cucerit mulți operatori din sector, care au optat pentru ambele, atât pentru eficiența operațională, cât și performanța economică: costuri mai mici de operare, întreținere și logistică și sporirea vitezei de execuție.

În Croația, o companie care are în afaceri mai multe șantiere de construcții, a rezolvat problema separării rocii de materialul pământesc folosind o cupă de cernut MB-S18, care, printre altele, poate fi transportată și folosită în orice loc. Înainte de această soluție, compania a dus pământul excavat la un alt amplasament, cu costuri mari de gestionare și transport.

Cu mașinile sale, MB Crusher oferă soluții companiilor pentru a gestiona pământul, rocile excavate și nisipul, menținând în același timp calitatea și funcționalitatea solului. Avantajele sunt multe: mediul beneficiază, compania devine mai virtuoasă, reglementările complexe sunt respectate, șantierul se bucură de o schimbare economică mai mult decât pozitivă.

O altă problemă delicată se referă la cazul rocilor excavate care conțin materiale poluate. Chiar și în această situație, mașinile MB Crusher sunt o soluție excelentă pentru a reduce nivelul de contaminare al solului.

Recent, cupa de sortare MB-HDS320 a fost folosită în China pentru a muta pământul poluat, pentru a-l amesteca cu alte produse și, astfel, pentru a neutraliza poluarea. În viteză, s-a obținut un sol de calitate excelentă, astfel încât reutilizarea a fost imediată. Marele avantaj al cupei de sortare MB-HDS este că vă permite să schimbați arborii de rotație direct la fața locului și în deplină siguranță: prin urmare, puteți trece de la un material la altul cu mare ușurință ori de câte ori este necesar.

După cum am văzut din exemple, folosind utilajele potrivite, este posibil să se accelereze procesul de lucru, să se îmbunătățească profitabilitatea și să se limiteze impactul asupra mediului în timpul gestionării pământului excavat. Companiile virtuoase care, datorită mașinilor MB Crusher, au reușit să gestioneze lucrările la fața locului sunt prezente în întreaga lume, iar atenția lor pentru protecția mediului și-a îmbunătățit reputația prin multiplicarea cererilor de intervenție. Un succes pe toate fronturile.

www.mbcrusher.com