FIECARE SANTIER DEVINE UN CENTRU DE RECICLARE AUTONOM

Aceasta este cea mai ușoară soluție în această perioadă pentru multe companii, mai ales atunci când achiziționarea de materiale inerte devine mai complexă, costisitoare și durează mult. Sau atunci când șantierul este amplasat în locuri greu accesibile, în special cu vehicule grele, chiar fără drumuri de legătură, sau în centre istorice cu restricții de circulație.

În Bulgaria, de exemplu, pe un șantier pentru demolarea unei case vechi, spațiul era foarte minim. Instalând o cupă de concasor MB-L160 pe buldoexcavatorul Case 6 aflată deja la locul de muncă, a fost rapid și ușor să încărcați resturile, să le zdrobiți la fața locului și astfel să obțineți materiale de calitate pentru a fi refolosite ca fundație pentru case noi. Timpul a fost economisit, de asemenea si costurile : nu a fost nevoie să prelucrați în continuare materialul, nici să îl transportați în altă parte sau să îl cumpărați din nou în centrele de reciclare sau în carieră. Un rezultat pe care toate companiile îl pot obține pe șantier fără costuri.

Acest lucru se aplică celor care lucrează în amplasamente mari sau mici de reamenajare urbană sau pentru cei implicați în diverse lucrări, demolări de poduri, reconstrucție de drumuri. Dar și pentru cei care lucrează în carieră, deoarece chiar și acolo materialul, dacă este tratat la fața locului, poate fi reutilizat pentru crearea drumurilor interne, umplerea găurilor și multe altele: reducând astfel costurile de gestionare la jumătate.

Cu echipamentele MB Crusher, se instalează un adevărat centru de reciclare la fața locului, cu toate avantajele care rezultă: autonomie față de ceilalți furnizori, reducere a timpilor de procesare, reducere a costurilor pentru transportul materialelor, material gata făcut de calitate.

În orașul Nîmes, în Franța, proiectul pentru 745 de unități de locuit noi a presupus reamenajarea unui vechi drum agricol pentru servicii inter-districtuale și excavarea pentru instalarea rețelei de drenaj pentru apa de ploaie. Într-un context ca acesta, lucrările de excavare produc o cantitate mare de deșeuri inerte. Alegerea echipamentului MB Crusher a fost la fel de necesară pe cât de decisivă. Tot materialul a fost reciclat: cupa de sortare MB-S18 a selectat materialul fin. Materialul mai mare a fost zdrobit de către Concasorul cu maxilar BF80.3. Agregatul inert obținut a fost introdus imediat în șanțul rețelei de drenare a apelor pluviale, evitând toate costurile logistice și de eliminare a materialelor și costurile de achiziție a carierei. Thierry Bastide, managerul Société Travaux Publics Bastide care se ocupă de contract, a declarat cu satisfacție ”avantajul este că ai pus înapoi ceea ce ai extras”

Cu toate acestea, avantajele nu se opresc la reducerea costurilor de transport, tratarea sau eliminarea deșeurilor, ci se extind la calitatea materialului. Un exemplu recent este cazul demolării podului Santo Spirito din Puglia (Italia), deteriorat de o alunecare de teren. Compania a folosit un Concasor și o mașină de cernut pentru excavatoare MB Concasor pentru a zdrobi și a reduce materialul rezultat din demolări la dimensiunea dorită. Material care a depășit standardele care urmează să fie refolosite la fața locului pentru construcția substratului rutier necesar reconstrucției.

Pe scurt, cei care o fac singuri fac pentru trei, chiar și pe șantier.

www.mbcrusher.com