Exponential lanseaza noul serviciu de inchirieri

Ciprian Rotaru, Bogdan Mustăţea

 

Compania Exponenţial este de patru ani reprezentantul oficial în România al producătorului german Schwamborn, unul dintre liderii mondiali în producţia utilajelor şi consumabilelor pentru operaţiunile de realizare, întreţinere şi recondiţionare a pardoselilor. Există două puncte cheie de distribuţie a utilajelor, primul şi totodată sediul central se află Târgu Jiu. De aici se promovează întreaga gamă de produse, în special pentru partea de vest şi de nord a României, iar cel de-al doilea punct, care este localizat în Bucureşti, acoperă sudul şi estul ţării.

 

Compania Exponenţial dispune de personal calificat, specializat în Germania şi propune clienţilor mai multe servicii şi produse profesionale. Clienţii sunt sprijiniţi în alegerea utilajelor necesare, existând chiar şi un serviciu de consultanţă tehnică în timpul operaţiunilor. În plus, începând cu anul 2012, prin intermediul biroului din Bucureşti, este disponibil şi un parc de utilaje destinate închirierii, care acoperă toate tipurile de operaţiuni necesare realizării, întreţinerii şi recondiţionării pardoselilor.

 

Exponenţial acordă o importanţă deosebită şi implicării în societate, sprijinind comunitatea prin acţiuni caritabile. În acest sens, în anul 2010, în colaborare cu Schwamborn, a renovat pardoselile din mai multe săli ale centrului de recuperare neuro-psihomotorie şi de asistenţă socială «Crinul Alb», din Bucureşti. Un eveniment similar a fost organizat de compania germană în cadrul unei şcoli din Bulgaria.

 

Pentru clienţii care doresc să achiziţioneze produse Schwamborn, timpii de livrare sunt de maxim cinci zile de la data comenzii. Acestea se pot livra oriunde în ţară, direct la beneficiar. De obicei, împreună cu livrarea se deplasează şi unul din reprezentanţii firmei, şcolarizat pentru utilizarea acestor maşini, pentru instruirea elementară a personalului care va utiliza utilajele.

 

Serviceul se realizează prin firma Exponenţial care preia gratuit maşinile în garanţie de la utilizatori. În cadrul serviceului există un colectiv compus din mecanici profesionişti şi calificaţi. Notabil este faptul că mecanicul şef a fost instruit şi şcolarizat chiar la fabrica Schwamborn din Germania.

 

Deşi anul trecut situaţia generală a pieţei a fost mai slabă, Exponenţial a simţit o uşoară creştere a vânzărilor şi o creştere puţin mai accentuată a închirierilor. „Preconizăm, după semnele pe care le avem în acest moment din piaţă, că 2013 va fi în creştere faţă de anul trecut” a declarat Costel Mitruţ, Director General Exponenţial.

 

Utilajele Schwamborn

Schwamborn a produs şi patentat în urmă cu peste 50 de ani primul utilaj de acest gen, produs chiar de tatăl actualului proprietar al firmei Schwamborn. Compania este localizată lângă Stuttgart şi exportă produsele sale în zeci de ţări din Europa şi din întreaga lume. Ca poziţionare în piaţa, se află printre primii trei producători din lume.

 

Maşinile de frezat Schwamborn execută operaţiuni de frezare cu precădere a betonului. Câteva exemple de utilizare: egalarea nivelului unor suprafeţe sau îndepărtarea straturilor de beton care s-au uzat inegal. O altă categorie este reprezentată de maşinile de şlefuit rotative, care lucrează cu consumabile diamantate. Acestea, de asemenea, se clasifică în două categorii: maşini multi-disc şi mono-disc. Prima categorie, cele multi-disc, prelucrează suprafeţe între 100 şi peste 1.000 mp pe zi, iar cele mono-disc sunt destinate suprafeţelor mai mici. Materialele ce pot fi şlefuite sunt betonul, mai ales înainte de aplicarea pardoselilor epoxidice, dar şi pentru realizarea pardoselilor tip foarte lucios, ce pot fi şi decorative în acelaşi timp. În noul sediu din Târgu Jiu a fost realizată o astfel de pardoseală cu o maşină DSM 650, iar efectul este deosebit, rezultând o pardoseală plăcută la vedere şi foarte rezistentă.

 

Maşinile de tip mono-disc sunt destinate operaţiunilor de curăţenie şi întreţinere a suprafeţelor din piatră sau parchet şi sunt folosite în industria hotelieră, pentru întreţinerea aeroporturilor, a suprafeţelor din piatră ori pentru întreţinerea pardoselilor din marmură degradată.

 

Cele mai utilizate utilaje Schwamborn în România au fost frezele de beton, datorită faptului că piaţa de pardoseli este într-o oarecare stagnare şi implicit şi activitatea de recondiţionare este direct afectată.

 

Închirierea utilajelor

Serviciul de închiriere a utilajelor de prelucrare pardoseli este destinat în principal companiilor care nu au în mod special suprafeţe foarte mari de prelucrat. Parcul de maşini include freze, maşini multi-disc, mono-disc, de mare capacitate sau maşini ce pot prelucra până la 800 mp pe zi. Acestea pot fi vizualizate on-line pe www.prelucrarepardoseli.ro.

Ca o completare la această gamă de produse, Exponenţial reprezintă în România, prin intermediul biroului din Bucureşti, compania spaniolă Valero, producătoare de folii pentru realizarea betonului decorativ amprentat. Ca domenii de utilizare, aceste folii se pot folosi pentru pasaje, piloni de poduri, garduri, terase ori pereţi decorativi.

 

Responsabilul pentru partea de Schwamborn, este domnul Florin Pupăzan, Product Manager Exponenţial, iar şeful biroului din Bucureşti este domnul Radu Oaie, care coordonează în mod special partea de închirieri dar şi de vânzări.

La sfârşitul anului trecut Exponenţial a inaugurat în Tg. Jiu un nou sediu care include şi show-room de prezentare. Aici se comercializează mai multe branduri de scule şi utilaje pentru construcţii, deţinând inclusiv şi service pentru toate aceste tipuri de utilaje. Investiţia în proiectul de construire a început în anul 2007, iar suprafaţa totală se întinde pe 5.500 de metri pătraţi. Centrul aduce pe piaţa din Târgu Jiu conceptul de One Stop Shop: vânzări, închirieri, service într-un singur loc. Gama de produse furnizate de Schwamborn prin Exponenţial se poate regăsi şi în oferta Grupului Tehnik, din care compania face parte.

 

Târgu Jiu

Adresa: Str. M Sadoveanu, nr 2B, Gorj

T: +40 253 237 755

F: +40 253 237 755

Product Manager

Florin Pupazan

M: +40 726 194 150

 

Bucureşti

Adresa: Şos. Chitilei nr. 54

T: +40 372 775 787

Şef Birou Bucuresti

Radu Oaie

M: +40 732 122 551

 

Craiova

Adresa: Bd. Carol I , Nr 84 , Dolj

Alexandru Chirita

M: +40 728.254.471

office@exponential.ro

office@prelucrarepardoseli.ro

www.prelucrarepardoseli.ro