EXCAVATOARELE VOLVO, PROIECTATE PENTRU EFICIENTÃ

Excavatoarele Volvo EC160D-EC180D asigură performanțe maxime pentru condiţii grele de lucru într-o gamă largă de aplicații, de la sarcini grele de ridicare, lucrări de terasament sau excavările de mare adâncime până la lucrările de carieră, săparea șanțurilor pentru utilități, construcția de drumuri și încărcarea camioanelor.

Modelele EC160D şi EC180D oferă performanțe ridicate, dispun de o forță mare de rupere, o putere de top, dar și eficiență de vârf a consumului de combustibil. Datorită dotării cu motorul eficient Volvo D4, în conformitate cu Stage IIIB/Tier 4 Interim acestea emit un nivelul scăzut de noxe degajate în atmosferă.

Cabina „Volvo Care” oferă un confort sporit, având un spaţiu de lucru generos, dar şi o vizibilitate panoramică îmbunătăţită. Nivelul de vibrații indus operatorului este minim, iar mișcările line și nivelul înalt de controlabilitate, datorită sistemului hidraulic inteligent fac operarea o experienţă mai mult decât plăcută.

Pentru îmbunătăţirea siguranței și mărirea timpului de funcționare, excavatoarele Volvo permit un acces facil dar şi rapid la toate părţile şi componentele importante care au nevoie de grade de mentenanţă mai mari.

Sistemul telematic CareTrack, inclus în echiparea standard, ajută la economisirea combustibilului, la reducerea costurilor și la maximalizarea nivelului de profitabilitate. Sistemul automat de control al climei permite operatorilor să seteze temperatura ideală în interiorul cabinei. În plus, pentru o siguranță mai mare există o cameră video specială pentru spate care asigură o vizibilitate sporită prin intermediul monitorului din cabină. Camera este poziţionată strategic pentru ca operatorul să vizualizeze rapid cele mai importante zone din spatele utilajului. Mai mult, consolele de înaltă calitate și manetele sunt situate convenabil şi ergonomic pentru o operare ușoară, îmbunătățind eficiența operatorului.

Datorită puterii motorului și îmbunătățirilor aduse sistemului hidraulic excavatoarele Volvo sunt rapide şi au o putere mare de săpare, putându-se observa aceste calităţi în condiţii de lucru cu materiale dure.

Sistemul de management al ataşamentelor permite memorarea până la 18 setări separate. În plus, se pot ajusta debitului hidraulic cât și presiunea, astfel încât se pot utilizarea mai multe tipuri de ataşamente, în funcţie aplicaţia dorită, sporind versatilitatea utilajelor. De asemenea, operatorii pot schimba atașamentele cu rapiditate, fără să fie nevoie de o configurare manuală. Sistemul hidraulic inteligent prioritizează, în mod automat, în funcţie de aplicaţie debitul de ulei către diverse componente ale excavatorului, îmbunătăţind astfel performanţele, rezultând timpi de execuţie reduşi.