workhouse

EVW HOLDING ARE NOI PARTENERI IN OBTINEREA POZITIEI DE LIDERI DE PIATA IN ROMANIA

Schimbările în EVW Holding au început încă din primele luni ale anului 2019, când Gheorghe Chita a devenit unic acţionar al societăţii, după ce foştii parteneri (Ad van Wijk, Mircea Mureşan şi Gheorghe Chita) au hotărât să se separe şi astfel fiecare dintre ei să se poată implica 100% în businessul de care se simte mai apropiat şi la care se pricepe cel mai bine.

În compania de vânzări camioane şi reţea service (veche de peste 20 ani), actualul CEO, Gheorghe Chita s-a implicat foarte mult şi emoţional, şi îşi doreşte pentru EVW Holding să dezvolte o echipă de management performanta şi să ajungă pe o poziţie similară cu potenţialul pe care îl are, ca atare a văzut în actualii parteneri de la Turbos Hoet nişte aliaţi puternici în a câştiga şi mai mult teren pe piaţa camioanelor din România.

Din primăvara 2019, Turbos Hoet au cumpărat 50% din acţiunile companiei EVW Holding. Piet Wauters, CEO TH Group declară: „Când Gheorghe Chita – pe care îl cunoaştem de mult, pentru că suntem de mult parteneri în TH România, compania care vinde aici turbosuflante – m-a întrebat dacă sunt interesat de un joint-venture, am fost foarte entuziasmaţi de acest proiect, cu atât mai mult cu cât România a fost mereu o provocare interesantă pentru noi, deoarece nu puteam intra pe această piaţă din moment ce DAF lucrează cu un singur distribuitor în fiecare ţară”.

Turbos Hoet Group, cu sediul central în Hooglede (Belgia), are o experienţă de peste 40 de ani în vânzarea de camioane noi şi rulate şi în distribuţia de piese de schimb, fiind lider pe piaţa europeană a turbosuflantelor în 2017, cu vânzări de circa 62.000 de unităţi. Cu 970 de angajaţi, TH Group este activ în Franţa, Olanda, Belgia, Rusia, Polonia, România şi Belarus. Totodatã, compania belgianã este cel mai mare dealer DAF din lume, cu 4.150 de camioane noi livrate în Europa: aproximativ 1.000 în Belgia, 850 în Franţa, 650 în Bulgaria (aici a fost doi ani consecutivi lider de piaţa cu o cotă de 23%), 400 în Belarus (unde este lider de mulţi ani şi are o cotã de 32%) şi 700 în Rusia.

Parteneriatul cu TH Group vine cu numeroase avantaje pentru clienţii şi viitorii parteneri EVW Holding:

– Posibilitatea de închiriere vehicule comerciale rulate pe perioada între 6 şi 36 de luni;

– Disponibilitate de stoc ridicată atât pe partea de vehicule noi cât şi rulate, ţinând cont că TH reprezintă aproximativ 7% din producția mondială a DAF;

– Prețuri agresive pe partea de piese dar și furnizori noi în portofoliul EVW;

– Suport pe partea de service, ITS, tractare şi garanții în toate ţările în care TH deține ateliere service, în special pe partea de nord a Franței și trecerea spre Marea Britanie, zone în care clienţii români au întâmpinat greutăți în trecut;

– Finanţarea internă este un alt subiect care se afla în atenţia companiei, subiect care în scurt timp se va transforma în realitate;

– Dezvoltarea diviziei de dezmembrări este un alt proiect la care se lucrează în această perioadă.

La nivelul României, vânzările capetelor tractor DAF se situează la acelaşi nivel cu cele de anul trecut, la nivel European, conform primelor 8 luni, DAF continua trendul ascendent în piaţa capetelor tractor (20% cota de piaţă) şi se menţine constant în piaţă de rigide. Scăderea ofertei de transport din Germania, pachetul de mobilitate și creșterea veniturilor salariale ale șoferilor sunt cele mai importante provocări cu care ne confruntăm în acest an și cu siguranță şi anul viitor. Piaţa de vehicule rulate a devenit extrem de volatilă din punct de vedere al prețurilor pe fondul unei oferte extrem de mari la nivel european. Până la final de an ne vom confrunta cu vânzări preponderent de retail şi focusul EVW este de a optimiza şi reduce stocul de vehicule noi dar și pe cel de rulate “tinere”.

EVW Holding continuă investițiile în reţeaua de service, atât prin prisma deschiderii de noi locații, cât şi prin dezvoltarea celor deja existente sau trecerea spre locații proprii în zona unde momentan este în chirie. Totodată focusul va fi şi pe dezvoltarea dealerului din Chișinău şi pe obţinerea unei cotaţii mai bune pe piaţa din Republica Moldova. EVW Holding continua colaborarea cu VDL, care a început cu ceva timp în urmă şi s-a dezvoltat foarte bine, în primele 7 luni ale acestui an s-au vândut peste 100 autocare şi autobuze, VDL este un brand cu potenţial la nivel mondial şi vin cu know-how pe parte electrică.