ELECTROELSA PREZINTA NOUA GAMA DE UTILAJE

Electroelsa SpA– este o companie cu sediul în Italia, provincia Siena, înfiinţată în anul 1982. Compania şi-a început activitatea cu automatizări pentru instalaţii civile şi industriale, în momentul de faţă producând platforme şi lifturi cu cremalieră destinate şantierelor. În prezent, utilajele companiei sunt prezente pe şantierele din toată lumea, existând distribuitori regionali şi locali pe toate continentele.

Echipamentele sunt produse integral în Italia cu tehnologie de ultimă generație și răspund celor mai variate solicitări.

Bob-lifturile pentru marfă și persoane sunt ideale pentru transportul materialelor și al operatorilor în șantiere de construcții civile și industriale, totodată fiind utilizate pentru restaurarea clădirilor, refacerea acoperișurilor, dar și pentru demolări. Montajul acestora se face fără a fi necesar un alt utilaj și prezintă costuri reduse de întreținere, iar piesele de schimb sunt interschimbabile. În această gamă se produc 12 modele standard, fiecare în diverse variante constructive și în plus, fabricantul asigură asistență pentru orice tip de cerere de echipament individualizat/specific unei anume utilizări, inclusiv dimensionare specifică la cererea beneficiarului.

Ascensoarele pentru persoane – pentru șantiere și construcții industriale funcționează pe același principiu ca și Bob-lifturile, diferența fiind dată de tipul cabinei, aceasta fiind securizată cu panouri de protecție pe toate laturile, inclusiv la partea superioară. Electroelsa produce şapte game de lifturi de șantier, fiecare în diverse tipuri și dimensiuni, inclusiv lifturi cu două cabine paralele. Având o viteză de urcare de până la 60 m/min și o capacitate cuprinsă între 5 și 17 persoane, lifturile Electroelsa beneficiază de întreaga gamă de accesorii necesare, precum porți de acces, tablou de comandă la fiecare etaj și sisteme multiple de siguranță.

Înălțimea maximă omologată pentru aceste echipamente este 220 m, beneficiarul având ca opțiuni motorizare electrică monofazată sau trifazată.

Platformele autoridicătoare de tip monocoloană și bicoloană sunt ideale pentru lucrările de execuție a reabilitărilor termice ale clădirilor, pentru montajul tâmplăriei și a pereților cortină, pentru fațade ventilate și placări uscate cu materiale compozite, ceramice sau metalice. De asemenea, platformele Electroelsa se pot modula în funcție de forma clădirii, se pot atașa extensii pe lățime obținându-se, astfel, o copiere perfectă a fațadei în execuție, inclusiv forme curbe. Acest lucru permite utilizarea echipamentelor și în reabilitarea sau construcția de coșuri de fum și turnuri de răcire. Pe platformă, în cadrul panoului de control, există o priză de curent de 230V, cu un consum de până la 6 kVA, ce deservește alimentarea echipamentelor/sculelor necesare execuției la înălțime.

Compania Italia Star este unic importator în România, Bulgaria și Republica Moldova pentru echipamentele Electroelsa. Colaborarea cu producătorul italian a început în anul 2006, iar în prezent, Italia Star are un portofoliu de peste 100 de beneficiari care au achiziționat diverse tipuri de utilaje și o flotă de peste 200 de echipamente destinate închirierii.

Italiastar deţine una dintre cele mai mari flote din România pentru: platforme autoridicătoare, nacele suspendate pe cabluri, ascensoare de şantier şi bob lifturi. Toată flota este compusă din utilaje relativ noi, achiziţionate recent. După fiecare perioadă de închiriere, toate utilajele sunt atent verificate, curăţate şi pregătite pentru un nou beneficiar.

Italia Star Srl a fost înfiinţată în anul 1996 devenind, de-a lungul timpului, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa utilajelor pentru acces la înălţime, respectiv platforme auto-ridicătoare pe cremalieră şi macarale turn din România. Compania are două divizii principale, una de utilaje de acces: macarale turn, macarale pliabile, lifturi de şantier pentru marfă şi/sau persoane, platforme auto-ridicătoare pe bază de cremalieră şi pe cablu, iar a doua divizie, este compusă din utilaje de mică mecanizare pentru construcţii, sisteme de pompare a materialelor de construcţii şi o gamă largă de generatoare.

La încheierea unui contract de închiriere, pe lângă produsul contractat, Italia Star poate monta – demonta și instrui personalul ce va opera utilajele respective. De asemenea, indiferent de locația șantierului, livrarea utilajelor se face cu autoutilitare sau camioane corespunzătoare tipului de transport necesar.

Un detaliu foarte important este faptul că, în cazul unei defecțiuni la închirierea utilajului, spre deosebire de situația în care este achiziționat (și ieșit din garanție) reparația este asigurată de Italia Star și este pus la dispoziție un alt utilaj astfel încât clientul nu riscă să întârzie finalizarea proiectului.

În situația în care un client, pe perioada contractului de închiriere, constată că are nevoie, pe o perioada mai îndelungată, de utilajul respectiv, contractul semnat se poate transforma într-unul de cumpărare, astfel recuperându-se parțial din chiria achitată.