DISCOVERY SCIENCE SARBATORESTE ZIUA MONDIALA A STIINTEI LANSANDU-SI LOGO-UL IN SPATIU

Discovery Science, singura televiziune la nivel mondial dedicată în totalitate științei, susține Ziua Mondială a Științei, o inițiativă UNESCO sărbătorită în fiecare an pe data de 10 noiembrie, având ca scop informarea publicului despre beneficiile științei în viața de zi cu zi.

Pentru a marca într-o manieră unică acest eveniment în Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa, Discovery Science susține unul dintre proiectele microbiologului britanic Milton Wainwright despre existența vieții în spațiul cosmic, devenind astfel prima televiziune care își va lansa logo-ul în stratosferă într-un balon.

Obiectivul Discovery Science este de a purta știința dincolo de sălile de clasă și de laboratoare, aducând-o în viața de zi cu zi a telespectatorilor noștri. Iar Ziua Mondială a Științei împărtășește aceleași idealuri și valori, motiv pentru care am decis să ne alăturăm acestei inițiative, stârnindu-le interesul telespectatorilor Discovery Science printr-o nouă identitate vizuală on-air, prin programe speciale și printr-un experiment științific care depășește granițele acestei lumi”, a spus Unai Iparragirre, Director Passion Brands pentru Discovery Networks CEEMEA.

Milton Wainwright, profesor în cadrul Universității Sheffield, investighează existența micro-organismelor în spațiu de peste 10 ani, căutând dovezi că în stratosferă există forme de viață extraterestră. În iulie 2013, împreună cu echipa sa de cercetători, Wainwright a lansat în stratosferă un balon, identificând un organism denumit Diatom. Prin urmare, profesorul a decis să continue investigațiile, lansând în spațiu un alt balon, de această dată la o distanță de zece ori mai mare.

Discovery Science va filma întregul experiment pas cu pas, realizând o serie de scurte episoade despre existența unor bacterii extraterestre în spațiul cosmic. Toate acestea vor fi postate pe YouTube și Facebook începând cu data de 3 noiembrie. Punctul culminant al întregului experiment va fi lansarea în spațiu a unui balon având inscripționat logo-ul Discovery Science chiar de Ziua Mondială a Științei. Întreaga aventură va fi filmată, iar imaginile vor fi postate pe paginile de social media ale Discovery Science, pentru a fi vizionate de fani. Ziua Mondială a Științei va fi sărbătorită și pe pagina de Facebook Discovery România.

În același timp, Discovery Science va sărbători Ziua Mondială a Științei cu o nouă identitate vizuală on-air, o serie de programe speciale și o competiție pan-europeană, adresată tuturor iubitorilor de știință.

disc text

O nouă identitate vizuală on-air

Elementul central al noului look al canalului, care va fi lansat pe 3 noiembrie, este logo-ul disponibil în cinci variante diferite – Crystal, Liquid Metal, Space, Smokey Mesh și Engineering – reflectând principalele genuri de programe difuzate pe Discovery Science. Alte elemente ce țin de noua identitate vizuală on-air sunt bumpere și elemente de grafică pentru promo-uri.

Programe speciale

Discovery Science va difuza cu o săptămână înainte de Ziua Mondială a Științei (3 – 9 noiembrie) un maraton de emisiuni din cele mai cunoscute genuri – pop science, tehnologii ale viitorului, extratereștri, inginerie, corpul omenesc, fenomene meteo extreme și spațiu. Pe 10 noiembrie, de Ziua Mondială a Științei, telespectatorii vor putea urmări cele mai bune programe ale săptămânii și două emisiuni în premieră:

  • NASA – Cazuri neelucidate (ora 19:30) – o serie în șase părți care dezvăluie top 10 întâlniri spațiale neexplicate ale NASA, folosind imagini originale și interviuri incredibile cu astronauți și oameni de știință.
  • Cum funcționează Universul (ora 20:20) – o serie în opt părți despre elementele fascinante – planete, sateliți naturali, sisteme solare și galaxii – care formează Cosmosul. O echipă de experți ne dezvăluie cu ajutorul imaginilor generate pe calculator cum este proiectat și construit Universul.

Competiție pan-europeană

Cu aceeași ocazie, Discovery Science a lansat pe 1 octombrie o competiție, provocându-i pe fani să posteze pe site-ul www.yourdiscoveryscience.com un material video de 30 de secunde în care trebuie să spună ce le place cel mai mult în materie de știință. Câștigătorul va primi o stea adevărată din Univers, o dronă-OZN telecomandată și șansa de a apărea pe canalul Discovery Science.