Discovery Off Road Trial – Adrenalina si maiestrie la volan

Aproape 30 de concurenţi şi sute de spectatori s-au bucurat sâmbătă – 8 septembrie, de o experienţă plină de adrenalină pe dealurile din Sărata Monteoru, judeţul Buzău, cu ocazia

Discovery OFF ROAD TRIAL, o competiţie adresată tuturor pasionaţilor de aventură pe patru roţi. Organizat de Clubul Off Road Bucovina şi Discovery Channel, sub egida Federaţiei Române de

Automobilism Sportiv (FRAS), evenimentul i-a avut ca gazde pe Gary Humphrey și Bill Wu, prezentatorii emisiunii 2 nebuni pe 4 roţi de pe Discovery Channel. Cei doi au dat startul competiţiei şi au testat limitele câtorva dintre maşinile de teren aduse la faţa locului de competitorii români.

Prezentatorii emisiunii 2 nebuni pe 4 roti, veniţi special în România pentru acest eveniment,  au fost impresionaţi de pasiunea pe care o au românii pentru maşini şi off road

 

„Ne-am bucurat foarte mult să vedem câtă pasiune pentru maşini şi off road există în România! Am făcut schimb de experienţă cu şoferii intraţi în competiţie şi ne-am împrietenit cu întreaga comunitate. Sunt şoferi foarte buni, cu un talent înnăscut şi dornici mereu de aventură. Organizatorii – Rasty şi Floyota – sunt adevăraţi profesionişti cu care a fost o plăcere să lucrăm. Vrem să le mulţumim tuturor pentru deschiderea cu care ne-au primit şi pentru că ne-au împrumutat maşinile lor să ne facem de cap!” au declarat Gary şi Bill la finalul competiţiei.

În aplauzele şi încurajările publicului, maşinile au trecut de obstacolele de pe traseul forestier de câteva sute de metri, care a testat limitele celor 28 de piloţi români. Locul 1 şi cupa Discovery OFF ROAD TRIAL a fost câştigată de cel mai mic automobil înscris în competiţie, un Subaru, condus de Laszlo Csernatony. Acesta a obţinut un timp de 1,09 minute.

 

Între cele două manşe de concurs, au avut loc demonstraţii tehnice de off road de cea mai înaltă calitate, pe un teren foarte dificil aflat în apropiere. Adevăraţi monştri pe 4 roţi au arătat că legile fizicii pot fi „păcălite” atunci când şoferii sunt talentaţi iar maşinile sunt echipate corespunzător.

 

Prezentatorii Discovery au înmânat premiile şi diplomele participanţilor, s-au pozat alături de ei şi au dat autografe publicului. „Ne-am simţit atât de bine încât nu mai vrem să plecăm din România”, a spus Gary Humphrey, expert în supravieţuire, la finalul evenimentului.

 

Despre 2 nebuni pe 4 roţi

Show-ul 2 nebuni pe 4 roţi combină pasiunea pentru maşini şi cea pentru supravieţuire într-o singură emisiune, urmărindu-i pe Gary Humphrey, fost membru al trupelor speciale britanice, şi pe Bill Wu, mare pasionat de maşini, în tot felul de locuri incredibile unde sunt nevoiţi să înfrunte forţele naturii, alături de maşina lor, Ruby. Seria poate fi urmărită pe Discovery Channel din septembrie, în fiecare marţi de la ora 22.00.

În fiecare episod, cei doi sunt aruncaţi într-un alt loc din sălbăticie, cu o maşină care nu e neapărat echipată pentru a face faţă terenului respectiv. Se ajunge astfel la combinaţia perfectă, căci unul ştie să conducă, iar celălalt cum să supravieţuiască. Neavând la dispoziţie drumuri asfaltate sau provizii adevărate, cei doi trebuie să se bazeze doar pe instinct şi pe experienţa proprie pentru a ieşi la liman.

Trecând de la un vârf de munte cu pante abrupte şi temperaturi aproape de îngheţ, la vegetaţia densă şi umezeala junglei, Gary şi Bill folosesc resursele limitate pe care le au la îndemană, pentru a transforma o maşină obişnuită într-un vehicul robust, capabil să îi treacă peste, pe sub sau prin orice obstacol întâlnit în cale. Pe parcursul a trei zile, ei folosesc diverse tehnici de supravieţuire şi ponturi mecanice deloc convenţionale, ca să îşi poată continua călătoria. De exemplu, nu şovăie când trebuie să îmbine piese ale maşinii ca să îşi improvizeze arme de vânătoare sau să folosească o coajă de ou ca să sigileze o fisură a radiatorului maşinii. Fiecare episod se încheie cu o cascadorie specială, la un pas de moarte, prin care cei doi dau dovada de geniu mecanic, măiestrie în condus şi foarte, foarte mult noroc.

 

Special thanks to Gary Humphrey – host of One Car Too Far and the Discovery Channel team