DISCOVERY CHANNEL PORNESTE ÎN CAUTARE DE AUR

Cei mai pricepuți căutători de aur se reunesc la Discovery Channel. Începând din ianuarie, telespectatorii pot urmări episoade noi din celebra emisiune Goana după aur şi Aurul din Jungla Africană, un program despre doi tineri americani care decid să plece în Ghana în căutare de aur, pentru a-și reface viața. Cele două programe vor fi difuzate începând de miercuri, 15 ianuarie, de la ora 20.00, respectiv de la ora 22.00.

Goana după aur (Sezonul 4)

Timp de două sezoane, echipele de mineri căutători de aur, în frunte cu Todd Hoffman, Parker Schnabel and “Dakota” Fred Hurt, nu au reuşit să dea marea lovitură. Băieţii şi echipele lor s-au luptat cu utilaje defecte, conflicte interne şi fenomene meteo teribile, dar în finala sezonului al treilea, telespectatorii au aflat că, în sfârşit, se obţinuseră nişte rezultate palpabile, toate parcelele revendicate aducând un câştig total de aproximativ 36 kg de aur. Todd Hoffman şi-a propus ţeluri înalte, pe care nu prea le-a atins; totuşi a reuşit să extragă 24 kg de aur, având o valoare de peste 1,2 milioane de dolari la momentul respectiv. Pe de altă parte, Parker Schnabel, în vârstă de numai  18 ani, abia dacă a reuşit să-şi acopere cheltuielile pentru întregul sezon, după ce a găsit 192 unicii (aproape 6 kg) de aur, iar “Dakota” Fred şi-a atins obiectivul propus, găsind 63 uncii (5 kg) de aur în tot sezonul.

După succesul primelor trei sezoane ale emisiunii Goana dupa Aur, Discovery Channel revine cu noi episoade începând din 15 ianuarie, de la ora 20.00. Cel de-al patrulea sezon ni-l arată pe Todd Hoffman care e dispus să își riște viaţa, cerându-le oamenilor săi să facă acelaşi lucru pentru a deschide o mină în străfundurile ostile ale junglei din Guyana, în America de Sud. Anul trecut, mina lor din Klondike le-a adus un milion de dolari pe sezon, dar terenul din junglă promite să le ofere de cinci ori mai mult aur, cu condiţia ca echipa să poată rezista în acest mediu ostil.

Aurul din Jungla Africană

Doi foşti aşi ai afacerilor imobiliare, George Wright şi Scott Lomu obişnuiau cândva să încheie cu regularitate contracte de peste un milion de dolari. Familiile lor savurau din plin rezultatele acestor eforturi, căci trăiau cu adevărat “visul american”. Însă după ce au ignorat semnalele de avertizare de pe piaţa imobiliară, care ameninţa să se prăbuşească, cei doi au pierdut tot ce aveau, devenind mai mult decât strâmtoraţi. Fiindcă era în joc viitorul lor, băieţii au luat o decizie îndrăzneaţă: aveau să rişte totul şi să plece să caute aur în junglele din Ghana, în Africa de Vest, într-o regiune cu uriaşe rezerve de aur, care i-ar fi putut îmbogăţi până şi pe nişte începători ca ei, care erau nevoiţi să se apuce de treabă cu tot felul de utilaje vechi.

Având bani prea puţini şi punându-i pe toţi la bătaie, băieţii au început prin a împrumuta tot ce mai puteau obţine. Astfel, după ce şi-au asigurat un împrumut de 150,000 de dolari de la un investitor, au devenit încă de la începutul proiectului presaţi de ideea că trebuie să înceapă să îşi plătească datoria. Împreună cu datoriile lor mai vechi, suma totală se ridica la peste un milion de dolari. Dar căutarea aurului din junglă s-a dovedit a fi partea cea mai uşoară pentru George şi Scott.

Uniţi de dorinţa de a supravieţui şi a avea grijă de ai lor, băieţii îşi petrec fiecare clipă cu paşaportul în buzunar, într-o lume periculoasă în care o singură mişcare greşită poate să declanşeze o cursă disperată, pentru a fugi din ţară. Cum totul pare să fie împotriva lor, miza jocului este extrem de mare.