DESCOPERĂ SERIA IOD-09 DE LA 4D SYSTEMS

Ușor de utilizat pentru o dezvoltare rapidă a aplicațiilor. O serie de module de afișare special creată pentru aplicațiile IoT

Informația reprezintă putere în această eră tehnologică și are nevoie de 3 lucruri esențiale pentru a fi cu adevărat productivă: achiziție, prelucrare și stocare. Totuși, pe lângă aceste nevoi vitale, uneori este necesară și afișarea unor informații esențiale pentru a menține utilizatorul la curent cu progresul sau nivelul unor parametri de proces.

Noua seria de afișaje IoD-09 (Internet of Display) de la 4D Systems vine în ajutorul proiectanților de aplicații care doresc să dezvolte rapid și eficient soluții de afișare care pot transmite/primi date, prin intermediul conexiunii wireless, la/de la un calculator gazdă sau server. Modulele din această serie sunt bazate pe un afișaj LCD TFT color de 0,9 inches și un microcontroler WiFi ESP8266 care aduce un plus de flexibilitate. 

Un exemplu este kitul de start SK-IoD-09TH (Nr. stoc RS: 164-7080) care mai conține și un card SD de memorie pentru utilizarea formatelor FAT16 și FAT32 care ocupă spațiu de memorie suplimentar.

Principalele caracteristici:

  • Rezoluție: 80 x 160 px;
  • Suport WiFi 802.11 b/g/n/e/i;
  • Memorie flash integrată de 4 Mb;
  • 12 pini de intrare/ieșire configurabili;
  • Tensiunea etajului logic cuprinsă între 4 – 5.5 V;
  • Dimensiuni de 31.8 X 16.4 X 11.7 mm.

Un avantaj major al acestei serii de afișaje este flexibilitatea programării. Numeroasele design-uri de indicatoare și contoare din biblioteca GFX4dloDo9 de la 4D Systems reduc timpul de ieșire pe piață a produsului nou dezvoltat.  

În ceea ce privește partea de conectivitate, introducerea unui microcontroler, care poate fi configurat în funcție de nevoile utilizatorului, reprezintă un plus de flexibilitate și de compatibilitate cu unele aplicații deja dezvoltate. Modulele IoD-09 pot acționa ca dispozitive master sau slave, pot fi conectate fără efort la internet, pot afișa informații grafice și au capacitatea de a comunica cu alte dispozitive prin protocoalele SPI, I2C și 1 Wire. Seria IoD-09 este compatibilă și cu mediul de dezvoltare Arduino IDE, deci beneficiază de comunitatea extinsă și de numeroase exemple de programare.

Dacă sunteți în căutarea unui kit care necesită un timp minim de programare și dezvoltare, atunci modulele IoD-09 de la 4D Systems sunt varianta ideală. Accesând site-ul ro.rsdelivers.com puteți găsi mai multe informații despre oferta noastră.

Autor: Niță Emil Ionuț

 

Aurocon COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi