DESCOPERĂ NOUA GENERAȚIE DE MICRO-PLC-URI DIN SERIA MELSEC IQ-F

Performanță ridicată, funcții de control avansate și programare orientată către utilizator. Seria MELSEC iQ-F îmbunătățește nivelul de industrializare al afacerii dumneavoastră

Dezvoltarea aplicațiilor industriale din era IIoT (Industrial Internet of Things) necesită anumite caracteristici tehnice când vine vorba de dispozitivele de comandă și control, mai precis controlere logice programabile (PLC). Fiabilitatea componentelor dintr-un controller și robustețea ansamblului ales, clasa de protecție și nivelul de securitate sunt doar câteva dintre cerințele cheie pentru asigurarea unei funcționalități eficiente și eficace, de nivel industrial. Seria MELSEC iQ-F de PLC-uri compacte de la Mitsubishi a fost concepută având la bază aceste cerințe exigente, timpul de dezvoltare redus al aplicațiilor și productivitatea sporită.

Seria MELSEC iQ-F dispune de două variante de module CPU, FX5U și FX5UC, care vin cu diferite tipuri de configurații pentru comunicație, porturi de intrări/ieșiri și alimentare. Un exemplu de configurație pentru această serie este modelul FX5U-32MR-ES care se regăsește în oferta Aurocon COMPEC (Nr. stoc. RS: 875-5672) și dispune de un număr de 16 intrări și 16 ieșiri digitale, 2 intrări analogice pe 12 biți, sursă integrată cu alimentare de la rețea (100-240 V ac), protocol de comunicație RS485 și un port Ethernet RJ45 pentru programare.

PLC-ul are un design modern și compact (150 x 90 x 83 mm) și integrează o varietate de funcții suplimentare care ușurează procesul de dezvoltare, cum ar fi: funcția de Data logging, memorie separată pentru fiecare aplicație în parte, funcție de analiză pentru datele înregistrate cu GX LogViewer, securitate sporită la accesul neautorizat, funcție de filtrare IP și de backup/restaurare. Pe lângă acestea, controlerul dispune și de o funcție de poziționare integrată, pe 4 axe menită să simplifice partea hardware a proiectelor de ambalare, sortare, poziționare și transport.

Utilizarea  platformei software GX Works 3 este dezvoltată și bazată pe nevoile utilizatorului, fiind o platformă cu o interfață grafică intuitivă ce include funcții de tip drag&drop. Software-ul este flexibil și acceptă mai multe variante de limbaje de programare, cum ar fi: Ladder diagram, Structured Text (ST) și  Function Bloc Diagram (FDB). Acesta include multe funcții și tehnologii noi pentru a asigura un mediu de programare fără probleme. Software-ul dispune de bibliotecile MELSOFT, create special pentru a ușura procesul de dezvoltare al aplicațiilor industrilale.

Aurocon COMPEC susține proiectele industriale complexe care necesită un timp de dezvoltare redus și vine în ajutorul companiilor cu soluții software și hardware de specialitate. Seria MELSEC iQ-F de la Mitsubishi este menită să completeze oferta de produse performante oferind o soluție atât robustă cât și fiabilă pentru aplicațiile de poziționare și control, reducând timpul necesar selectării unor module externe suplimentare.

Autor: Nita Emil Ionut

 

Aurocon COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi