Picture Shows:

CUM SA DEVII VANATOR DE DIAMANTE

Vânătoarea de diamante este ca și cum ați juca la loteria geologică. O singură persoană poate petrece ore în șir pentru a efectua o muncă obositoare de spargere și să plătească taxe pentru a avea doar el acces în resturile miniere doar pentru a găsit câteva pietre semiprețioase care nu valorează foarte mult. De asemenea, o alta persoană care caută la întâmplare într-o grămadă de gunoaie scoate un diamant care valorează mii de dolari.

Căutarea diamantelor și cristalelor poate fi un hobby plin de satisfacții, chiar dacă nu prinzi jackpotul. Mulți amator de vânătoare de diamante se bucură de petrecerea timpului liber învățând despre geologie și petrecând împreună cu prietenii lor vânători de diamante. Alții au scopul mult mai bine definit și sunt în căutare de propriile lor pietre prețioase din care pot crea bijuterii. Și nu în cele din urmă, mai sunt și colectorii care vor să găsească cât mai multe diamante și pietre. Există numeroase modalități de a experimenta vânătoarea de diamante, de la săpăturile gratuite până la revendicarea propriei tale mine.

Vânătoarea de diamante ca hobby

Vânătoarea de diamante presupune simplul act de a ieși și de a căuta descoperiri arheologice interesante. Există câteva tipuri de vânătoare de diamante:

Exploatarea minieră

Dacă săpați în propriile voastre roci și găsiți diamante în ele, atunci sunteți minieri de agrement. S-ar putea să vă permiteți să excavați o zonă nefolosită dintr-o mină deținută de altcineva sau să obțineți o permisiune să expoatați o parte din proprietatea altcuiva – inclusiv, în unele cazuri, proprietate guvernamentală. Căutarea după aur ca plasator minier, este o altă formă de minerit recreațional.

Minele sterile

La o scară mai mare, o operațiune minieră comercială de extragere a mineralelor din pământ, se termină cu pietriș și mizerie. De obicei nu merită timpul pentru ca aceste grupuri să sorteze resturile cu scopul de a găsit mici diamante pe care le-au ratat în primă fază, așadar că îl strâng într-un loc numit depozit minier. Uneori poți căuta prin acesta gratuit; alte mine ar putea să ceară o taxă pentru a căuta prin rămășițele lor. În cazul acesta, căutarea este una taxabilă.

The team chiseling into the rock.

Unde putem găsi diamante?

Nu puteți doar să ieșiți din casă, să împingeți niște pietre și să sperați să găsiți anumite tipuri de diamante și cristale. Comparați vânătoarea de diamante cu supravegherea păsărilor – dacă vreți să observați o anumită specie de pasăre, nu puteți să rătăciți fără ținte în jurul unei păduri. Vă documentați în legătură cu mediul unde trăiește pasărea, în ce tipuri de arbori are cuibul, ce mănâncă și ce tipare de migrație are – ceea că vă va duce spre o eventuală descoperire.

Să presupunem că doriți să găsiți câteva exemplare pe care să le adăugați la colecția voastră de diamante. Acest mineral este des întâlnit lângă depozitele de calcar și cupru, iar în Statele Unite, cel mai des întâlnite sunt în Arizona. Sau poate doar căutați potul cel mare și vreți să găsiți un diamant. Deoarece diamantele sunt create sub presiune extremă, acestea se formează adânc în interiorul Pământului. Cele mai comune zone în care acestea se găsesc sunt zonele în care stratul adânc de pietre a fost împins spre suprafață prin procese geologice. Ele pot fi, de asemenea, găsite și în depozitele aluvionare (roci și sol depuse de apă) de-a lungul râurilor care curg din aceste zone.

Echipamente pentru vânătoarea de diamante

Fără echipamentul adecvat, vânătoarea de diamante ar fi inutilă și deloc distractivă. De exemplu, folosirea mâinilor goale pentru tăierea exemplarelor sau pentru a strânge pietrișul ar putea provoca daune fizice grave. Din fericire, uneltele geologice nu sunt foarte scumpe – obiectele precum farfurie pentru aur si pungile de colectare sunt foarte ieftine, iar cele mai scumpe obiecte sunt sub 50$. Dacă aveți de gând să vă petreceți majoritatea timpului ca vânător de diamante, merită să vă îmbrăcați corespunzător (vă va face expedițiile de vânătoare de diamante mai plăcute și mai fructuoase).

Mai mulți furnizori de echipamente de minerit și de geologie își vând produsele pe internet, iar zonele miniere populare au, de obicei, magazine în apropiere.

Drepturile mineralelor: Cine deține pietrele prețioase?

Dacă descoperiți niște specimene minunate, aveți dreptul să le păstrați? Probabil, însă problemele legale legate de acestea pot fi puțin complicate. Nu aveți voie să vânați diamante pe proprietate privată, decât dacă aveți permisiunea proprietarului. Dacă nu aveți permisiunea acestuia, nu veți putea păstra nimic din ceea ce găsiți și, în cele din urmă, ați putea fi arestați pentru încălcarea legii.

Iată unde lucrurile devin complicate – uneori, drepturile mineralelor de pe o proprietate sunt diferite de drepturile proprietății respective. O faptă de bază (cunoscută sub numele de taxă simplă) conferă cuiva proprietatea terenului și orice se află sub acesta. Cu toate acestea, drepturile mineralelor pot fi separate de drepturile suprafeței respective. Acest lucru, de obicei, nu este o problemă dacă plătiți o taxă de exploatare pe teren privat – cel care plătește taxa se presupune a fi titularul drepturilor mineralelor. Taxa aceasta vă dă dreptul temporal asupra mineralelor, așadar dețineți tot ceea ce găsiți pe terenul respectiv (în funcție de termenii specifici ai acordului pe care îl aveți cu proprietarul terenului).

Dacă vă aflați pe terenuri de stat sau federale, dreptul de proprietate asupra minereurilor devine o problemă mai mare. Guvernul deține dreptul asupra acestora, cu excepția cazului în care o persoană privată sau o companie ar putea să le dețină. Conform acestui lucru, chiar dacă sunteți pe terenuri publice, nu aveți neapărat dreptul să exploatați după diamante.

Odată ce obțineți dreptul legal asupra mineralelor, ce plănuiți să faceți cu ele? Dacă sunteți colectori, probabil că doriți să le catalogați și să le expuneți undeva. Dar dacă doriți să creșteți valoarea pietrelor prețioase, veți avea nevoie de ajutor specializat.