CUM AJUTA 3M LA MENTINEREA UNUI MEDIU DE LUCRU SIGUR

Acordă prioritate siguranței la locul de muncă și profitabilitatea, productivitatea și integritatea personalului pot fi îmbunătățite în mod semnificativ.

Compania 3M este responsabilă de siguranța mediului de lucru prin furnizarea de diferite game de produse avansate și inovatoare din mai multe sectoare. Privind dincolo de produse, un alt aspect cheie care face din 3M o companie specială este expertiza tehnică a Inginerilor de aplicații; experți locali care oferă ajutor și instruire utilizatorilor finali, oriunde s-ar afla.

Am discutat cu experții de produse pentru a afla mai multe despre atitudinea 3M față de sănătate și siguranță odată cu dezvoltarea de noi produse. Din ceea ce am discutat, am realizat rapid că îngrijorarea lor a mers mult mai departe decât necesitatea de a respecta reglementările. Acești experți au împărtășit o adevărată pasiune pentru siguranță și sănătate și păreau să caute în mod constant noi modalități de a face diferența.

Educația și informațiile sunt un obiectiv esențial pentru Dr. Antonio Pagliuca, specialist principal în adezivi structurali la 3M. “Adezivii în stare lichidă sunt substanțe chimice active, și de aceea creăm MSDS-uri (Fișe tehnice de securitate a materialelor) pentru toate produsele noastre. Acest lucru înseamnă că aceste produse pot fi utilizate în condiții de siguranță, urmând măsurile corecte de control și utilizare. “

Adesea, Antonio oferă asistență personalizată: „Vom sfătui clienții cu privire la modul de aplicare a adezivilor, cum să folosească produsele ca parte a unui proces de fabricație mai mare – inclusiv robotică sau echipamente cu aplicare în serie – și uneori vom ajuta clienții cu design-urile lor .“ Un exemplu de produs din gama de adezivi a companiei 3M  îl reprezintă banda adezivă Dual Lock SJ25551 care este proiectată pentru a realiza lipituri rezistente pe diferite suprafețe cum ar fi metal, sticlă și plastic, chiar și suprafețe vopsite. Adezivul rezistă la temperaturi de până la 93 °C și este ideal atât pentru mediul exterior cât și pentru aplicații interioare. Dual Lock SJ25551 este disponibilă în oferta COMPEC, Nr. Stoc RS: 838-1348.

Alte situații care pun în pericol sănătatea personalului calificat sunt gestionate de Theo Simon care lucrează în domeniul tehnologiei abrazive, având grijă de discurile de debitare 3M ™ Cubitron ™ II (Nr. Stoc RS: 126-2197) și discurile cu fibre din a 7 generație.

Simon ne explică cum să ne protejăm de situațiile periculoase de la locul de muncă, și anume: putem purta o mască de protecție respiratorie pentru a ne proteja de praf, putem purta ochelari de siguranță pentru a ne proteja de așchiile ce pot să sară în urma unor prelucrări sau putem purta dopuri de urechi pentru a ne proteja de zgomotul ambiental. Toate aceste metode sunt soluții simple și eficiente pentru riscuri evidente, dar un risc care este mai dificil de abordat, este vibrația mâinii. Majoritatea produselor concurente nu sunt în măsură să ofere o soluție pentru a reduce vibrațiile brațelor mâinii față de produsele  3M  dezvoltate special pe acest sector cum ar fi discurile 3M ™ Cubitron ™ II, care funcționează cu viteză de două ori mai mare decât discurile convenționale  

Măștile de protecție respiratorie sunt utilizate într-o varietate de domenii, inclusiv prelucrarea metalelor. Există multe pericole potențiale pentru persoanele care produc metalul și, de asemenea, pentru cei care prelucrează piesele metalice. Tăierea, șlefuirea sau sudarea sunt doar câteva prelucrări care vor produce pericole (fum, așchii, pulbere metalică) transmisibile în aer. Și în acest sector, Aurocon COMPEC recomandă folosirea măștilor de protecție cu filtru cum ar fi măsca 3M Aura 9332 (Nr. stoc RS: 766-0384) cu un design ce se adaptează pe fața utilizatorului, aducând un plus de confort. Măștile vin ambalate în pachete controlate și igienizate care previn contaminarea cu bacterii în timpul transportului.

În ceea ce privește protecția împotriva zgomotului de fundal, antifoanele 3M PELTOR (Nr. stoc RS: 181-3177)  sunt ideale pentru atenuarea sunetului deranjant de fundal și, în același timp, oferă un confort sporit datorită spațiului mare din interiorul cupelor pentru urechi. Pentru mai multe detalii despre echipamentele de protecție oferite de 3M  verificați oferta pe ro.rsdelivers.com.

Această atitudine proactivă în ceea ce privește siguranța și eficiența la locul de muncă este datorată programului “Science of Safety, derulat de 3M, care este un program general de anvergură, lider în industrie, conceput pentru a sesiza și ameliora problemele de sănătate și siguranță.

O altă inițiativă importantă este “3M Academy . Aceasta include o serie de module de instruire online, care sunt disponibile pentru clienți. Modulele acoperă subiecte de la conștientizarea pericolelor și selecția produselor, până la potrivirea testării îngrijirii și întreținerii.

Ceea ce reiese clar în urma pasiunii pe care o pun în dezvoltarea produselor și în urma discuțiilor cu experții lor în produse. este faptul că 3M privește întotdeauna mai departe de standardele oficiale, depășind mereu limitările cotidiene pentru a se asigura că fiecare aspect al siguranței la locul de muncă este luat în considerare.

 

Autor: Niță Emil

Aurocon COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

 

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi