Conectorii glisanți sunt soluția neconvențională de realizare a conexiunilor electrice într-o rețea de servere, fără a mai fi nevoie de prezența cablurilor de putere pentru alimentare. TE Connectivity aduce pe piață o soluție unică care este eficientă din punct de vedere energetic, sigură și cu un design simplu și anume conectorul perpendicular de tip D-sub.

Conectorul D-sub perpendicular de la TE Connectivity este unul dintre singurii conectori de acest tip de pe piață ce permite conectarea și deconectarea în stare activă a componentelor unui server. Soluția este recomandabilă pentru aplicații de până în 75A și elimină necesitatea unei organizări a cablurilor de putere, care de foarte multe ori ocupă mult spațiu. Acest conector asigură o cădere mai mică de tensiune datorită unui drum mai scurt între sursa de putere și server.

Datorită posibilității de a conecta și deconecta elementele fără a fi nevoie să se oprească sistemul asigură o reducere a timpilor morți prin faptul că reparațiile pot fi realizate în timpul funcționării.

Conectorul de tip D-sub de la TE Connectivity asigură o mai bună fiabilitate datorită faptului că elimină necesitatea unei amenajări a cablurilor de putere în raftul serverului, ce conțin elemente mobile predispuse astfel la întreruperi. Tehnologia de glisare, reprezintă o soluție simplă, asigurând un număr limitat de conexiuni.

Nr. stoc: RS 187-5725 – Marca TE Connectivity – Cod de producător: 2204740-1

Această soluție se pretează aplicațiilor unde se dorește conectarea unităților de stocare de tip hard disk, a unităților de alimentare cu putere (PSU), ansambluri pentru proiecte de tip Open Compute Project (OCP), realizarea de servere și în general pentru orice aplicație unde este necesar o intensitate mare de curent

Avantajele utilizării unui conector culisant:

  • Înlocuirea de componente în stare activă a sistemului;
  • Ideal pentru aplicații cu intensități ale curentului de până în 75A;
  • Elimină necesitatea cablurilor de alimentare voluminoase;
  • Reduce timpii morți în timpul mentenanței;
  • Îmbunătățește fluxul de aer prin ansamblu, reducând astfel energia consumată pe răcire;
  • Designul simplu ce reduce posibilitatea de desfacere a conexiunilor la minim.

Dacă acesta este conectorul de care proiectul dvs. are nevoie atunci puteți afla mai multe detalii de pe site-ul ro.rsdelivers.com

Autor: Roșianu Ilie-Constantin

AUROCON COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email: compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik,STASTO, Hitachi