CINE AJUTà NATURA Sà FIE ATÂT DE “PERFECTÔ, CHIAR SI PENTRU INSTAGRAM?

Anul acesta, mai mult ca oricând, sezonul cald a adus cu el dorința de a fi în aer liber, de a respira adânc în contact cu natura, cu peisajele și culorile ei. Platformele de socializare sunt canalele privilegiate pentru imortalizarea fiecărei experiențe: după luni întregi de peisaje domestice, acum este o revoltă de selfie-uri în care protagoniștii sunt cufundați în verde sau arată cu degetul spre priveliști încântătoare.

Din parcul orașului până pe pantele munților, chiar și o mână de pietricele albe într-un tufiș înflorit devine o oportunitate pentru o nouă fotografie. Pe de altă parte, locurile au și ele de câștigat: există locuri care au văzut explozia turismului datorită fotografiilor și publicațiilor devenite virale.

Pentru a face un parc, o alee de țară, un simplu strat de flori sau o grădină publică primitoare și foarte frumoasă din punct de vedere estetic, este nevoie de multă muncă. Formula este, de obicei, foarte simplă: cu cât lucrurile sunt mai frumoase și mai ordonate, încât par foarte “naturale”, cu atât mai multă muncă în spatele scenei.

De exemplu, solul pentru întreținerea parcurilor din oraș trebuie pregătit cu grijă. Dintre numeroasele utilaje, cel mai bine este să le alegeți pe cele cu cel mai mic impact asupra mediului, cum ar fi unitățile MB Crusher. În cazul unui parc urban, o soluție simplă și ușoară pentru întreținerea spațiilor verzi este o cupă de sortare MB Crusher: atașată la excavator, aceasta colectează materialul, îl sortează și îl readuce la locul său, frumos și gata.

Nu numai atât, dar parcurile mari și grădinile botanice au nevoie de întreținere constantă. Cu o cupă de concasor cu discuri MB-HDS de la MB Crusher, solul și orice alt tip de material pot fi sortate rapid, fără a fi nevoie de personal specializat. Cu un singur utilaj puteți efectua întreaga lucrare, puteți gestiona solul umed și uscat, puteți aerisi solul, respectând în același timp echilibrul natural. Iar materialul prelucrat poate fi refolosit, de exemplu, pentru construirea sau întreținerea unui drum, a unei poteci sau a unei pârtii de schi.

Ce zici de frumoasele pietre albe care fac grădinile atât de plăcute ochiului și în fotografii? De obicei, le cumperi și apoi le poziționezi cu precizie. Dar există un mod foarte natural de a le “crea” folosind ceea ce reiese din săpături și din solul însuși. Recent, pe un șantier japonez a fost folosită o cupă de sortare MB Crusher pentru a spăla piatra concasată și a obține pietre perfect albe. După selecția făcută de unitatea MB, o parte din pietre a fost folosită în curte, iar cealaltă parte a fost vândută pentru alte lucrări de grădinărit urban.

Atunci când, în vacanță la munte, ne hotărâm să mergem pe un drum forestier în căutarea unui peisaj perfect, este greu să ne dăm seama cât de multă muncă este necesară pentru a-l păstra curat și în stare excelentă. Eficient și decisiv pentru curățarea crengilor și a buștenilor este graiferul Mb Crusher. La fel ca și celelalte utilaje ale companiei italiene, acesta ajunge cu ușurință în zone inaccesibile sau fără căi de acces, se conectează la utilajul de lucru și este capabil să manipuleze cu tact și precizie trunchiuri, crengi și orice tip de material, chiar și pe cele cu o formă specială. În acest fel, se poate evita ” vătămarea” zonei cu multe mijloace de transport și de prelucrare.

Cu ajutorul utilajelor MB Crusher, locurile naturale, de la grădini la drumuri de munte, pot fi păstrate în formă perfectă, dar și înfrumusețate fără a le altera ecosistemul. Care sunt rezultatele? Milioane… de like-uri.