CHICAGO PNEUMATIC PESTE 110 ANI DE TRADITIE

Fondată cu mai bine de 110 în urmă, Chicago Pneumatic are o istorie puternică în ceea ce priveşte căutarea constantă de noi modalități de a răspunde nevoilor clienților. În 1889 John W. Duntley şi-a dat seama că lucrătorii din construcții au nevoie de mai multe instrumente care nu erau încă disponibile. El a fondat Chicago Pneumatic Tool Company în 1901 şi a făcut o misiune din cercetare şi inovare pe tot parcursul vieții pentru a oferi tuturor tipurilor de industrii și companii instrumentele necesare pentru succesul lor.

Astăzi, Chicago Pneumatic este un brand global care oferă produse pentru aproape orice industrie și nenumărate aplicații. Produsele Chicago Pneumatic oferă fiabilitate, durabilitate și valoare pentru clienți. Echipa Easy Engineering a stat de vorbă cu Luis Clement, Vice Președinte, Chicago Pneumatic Tools.

Easy Engineering: Cine a fondat Chicago Pneumatic?

Luis Clement: John W Duntley, un maestru în turnătorie din Milwaukee, Wisconsin a fondat Chicago Pneumatic Tool Company în 1901. John W. Duntley avut în vedere ideea de a crea și de a vinde materiale de construcții și unelte industriale, care încă nu erau disponibile pe vremea aceea.

E.E: Care sunt principalele activități de afaceri?

L.C: Chicago Pneumatic servește trei segmente principale de aplicații: de fabricație, întreținere și construcții și demolări. Pentru a îndeplini nevoile specifice ale clienților, compania oferă un portofoliu complet de produse robuste, de o calitate garantată. De asemenea, Chicago Pneumatic este axat pe furnizarea de instrumente de aer, echipamente de atelier, scule hidraulice, accesorii și piese de schimb pentru o multitudine de diferite segmente de clienți. Instrumentele sunt folosite peste tot, pentru aplicații de întreținere sau de producție, pornind de la ateliere de reparații auto la nivel mondial până la cele mai exigente instalații de producție industrială.

E.E: Cum a crescut în timp Chicago Pneumatic?

L.C: Chicago Pneumatic a crescut organic, prin extinderea ofertei de produse pentru clienții săi, prin dezvoltarea de noi segmente de piaţă, precum şi prin continua creştere a canalelor de distribuţie în ceea ce priveşte acoperirea pieţei.

CP Cordless Tools / Vehicle Service - Automotive Maintenance application pictures 8941088489 8941088480 8941088481 Pack US

E.E: Ce probleme a întâmpinat de-a lungul anilor și cum a reușit să le depăşească?

L.C: Fiecare companie se confruntă cu diferite provocări și oportunități în diverse cicluri de afaceri. Deoarece compania s-a extins la nivel global de-a lungul anilor, a permis depășirea perioadelor de regres pe piața locală prin creșterea cotelor de piață în noi piețe geografice care au fost într-o situație economică mai bună. S-a diversificat, de asemenea, portofoliul de produse și segmentele pe care se concentrează.

E.E: Care sunt gamele de produse?

L.C: Chicago Pneumatic oferă sute de instrumente pentru producția aerului comprimat de calitate, dar și scule concepute pentru nevoile specifice ale clienților: chei de impact, chei cu clichet, burghie, polizoare, instrumente de șlefuit și lustruit, precum și instrumente de tăiere și instrumente de specialitate. În 2013 s-a lansat o nouă gamă de echipamente de atelier pentru a acoperi toate nevoile de echipamente. În plus, anul trecut s-a dezvoltat și lansat o nouă gamă de scule electrice cu acumulator pentru a răspunde mai bine cererii de bază a clienților pentru aplicații de service de vehicule, precum și pentru aplicații de întreținere uşoară a produselor industriale. De asemenea, compania oferă o gamă largă de accesorii şi piese de schimb, ceea ce este foarte important pentru a ajunge pe deplin la așteptările utilizatorilor.

E.E: Cât de mare este rețeaua de distribuție?

L.C: Compania deține un mare canal de distribuție, fiind bine reprezentată la nivel global. Chicago Pneumatic este prezent în 150 de țări și are aproape 10.000 de distribuitori în mai multe segmente diferite de clienţi. Lucrează cu diverse profile de distribuitori, precum companiile cu rețelele mari de magazine de vânzare cu amănuntul și servicii de e-commerce, hale industriale sau distribuitori de specialitate. Distribuitorii principali depind de regiunea geografică nefiind multe organizații globale. Unul dintre distribuitorii majori este Grainger, care este cel mai mare partener din SUA care a început deja să funcționeze la nivel global.

E.E: În ce stadiu este pe piață astăzi?

L.C: Piața instrumentelor de putere industrială, tehnologiile noi pentru scule pneumatice sau fără fir, continuă să crească în mod constant fiind într-o creștere exponențială.