CES 2018: INOVATIA CARE VA SCHIMBA LUMEA

Viitorul inovației a debutat în ziua deschiderii CES 2018, oferind tehnologii de la mai mult de 3.900 de companii, inclusiv 900 de companii care vor schimba viața cetățenilor din întreaga lume. Branduri globale au participat la scena CES pentru a face importante anunțuri ale companiei, cu note de la liderii Ford și Huawei, precum și sesiuni C Space Storyteller cu directori din Facebook, IBM și TBWA Worldwide.

CES 2018 și-a deschis porțile pe 9 ianuarie cu discursul lui Gary

Shapiro, președinte și CEO al CTA și Karen Chupka, vicepreședinte senior al CES. Chupka a abordat impactul global al CES: “[Aceasta] atinge fiecare sector al economiei globale – de la asistență medicală și educație la producție și orașe inteligente”. Ea a subliniat, de asemenea, zone noi și în creștere ale CES 2018, cum ar fi: CES Sports Zone, Design și Sursă, Inteligență artificială, comerț cu amănuntul de înaltă tehnologie, Eureka Park și amprenta auto din ce în ce mai mare.

În timpul prezentării „The Future of Work for both Humans and Machines”, Bridget Karlin, CTO și VP, IBM Global Technology Services a remarcat: “Este vorba despre om plus mașină. Nu om versus mașină. “Sesiunea moderată de viceprim-ministrul CTA, Tiffany Moore, precum și de Ned Finkle, vicepreședinte al afacerilor externe, NVIDIA și Evelyn Remaley, administrator adjunct  al NTIA, s-a axat pe provocările și oportunitățile legate de inteligența artificială și de învățarea mașinilor . “Suntem într-o perioadă de tranziție, iar ritmul tranziției îi poate face pe oameni neliniștiți. Dar o bună ocupare a forței de muncă se poate întâmpla dacă factorii de decizie se pot aplica”, a spus Finkle.

Digital Money Forum – „Un robot care merită să vorbească” – a prezentat-o pe  Sophia, un robot capabil să facă expresii realistice ale feței umane. Prezentarea a fost concentrată asupra modului în care roboți precum Sophia poate avea impact asupra banilor digitali. Robotul, creat de Hanson Robotics, a vorbit despre tehnologia lanțurilor de blocuri și despre modul în care AI poate influența lumea cripto valutei. Ulterior, David Hanson, creatorul Sofiei și CEO-ul Hanson Robotics, a vorbit cu Michael Casey al MIT Media Lab despre modul în care Sophia poate folosi algoritmi de ultimă oră și de învățare pentru a răspunde la orice întrebare pe care intervievatorul o poate avea.

Prezentarea Leaders in Money Digital s-a axat pe portofelele digitale care devin o experiență fără probleme a consumatorilor, eliminând nevoia de a avea bani, cecuri sau chiar cărți de credit. Liderii de la Payscout, IBM Blockchain Labs și Clinc au discutat despre viitorul plăților, inclusiv utilizarea plăților în realitatea virtuală pentru vitrinele digitale și inteligență artificială conversațională, care pot fi utilizate pentru crearea de conturi bancare.

Marți a avut loc, de asemenea, prezentarea Explorarea clădirilor inteligente și a infrastructurii conectate, în care s-au discutat progresele în planificarea urbană inteligentă. “Clădirile inteligente sunt aici și sunt foarte reale”, a declarat Charlie Kindel, Director, Alexa Smart Home, Amazon, însumând prima zi a programării Smart Cities la CES 2018. Directori executivi de la Amazon, Deloitte Consulting, Zigbee Alliance, Hewlett Packard Enterprise Company, Philips Lighting și Schneider Electric au discutat despre modul în care clădirile inteligente schimbă în modul în care trăim și în ceea ce privește viitorul pentru durabilitate, experiențe îmbunătățite și conexiuni noi. Clădirile inteligente și spațiile inteligente sunt acum peste tot, permițând un ecosistem conectat fără limite.