CADDY FURGON SI KOMBI DESCOPERA EVOLUTIA TEHNICA

Combinația dintre o cilindree mică, turbocompresor și injecție directă face ca motoarele TDI să fie cele mai eficiente. Injecția precisă la presiune înaltă și arderea uniformă a combustibilului sunt responsabile pentru o performanță ridicată, la un consum redus. Iar costurile mici de întreținere contribuie la eficiența motoarelor.

Pentru Caddy sunt disponibile două motoare de 1.6 litri TDI cu 55 kw/75 CP sau 75 kw/102 CP și două motoare de 2.0 litri TDI cu 81 kw/110 CP sau 103 kw/140 CP.

În plus, combinația dintre injecția directă și turbocompresor face motorul de 1.2 litri TSI cu 63 kw/85 CO sau 77 kw/105 CP mai economic și mai puternic decât alte motoare pe benzină. În cazul în care o roată pierde contactul cu solul, intervine imediat tracțiunea integrală 4Motion și redirecționează puterea către celelalte roți, iar pentru că una dintre roți nu se poate opri, celelalte roți preiau imediat rolul său.

Aceasta permite o schimbare complet automată a vitezelor, fără a întrerupe tracțiunea și este disponibilă pentru motorul de 1.6 litri TDI cu 75 kw/102 CP. Motorul de 103 kW/140 CP poate fi combinat opțional cu o cutie DSG cu 6 trepte. Pentru această variantă este, în plus, disponibilă tracțiunea integrală 4Motion.

Datorită tehnologiei Blue Motion, Caddy ține legătura cu drumul prin intermediul anvelopelor cu rezistență optimizată la rulare. Rezistența scăzută la rulare reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2. Cu ajutorul unui software special pentru managementul energiei, tensiunea alternatorului este mărită în timpul accelerării și a frânării vehiculului. Acest lucru asigură ca bateria vehiculului să fie reîncărcată, preia sarcina de pe motor și reduce consumul de combustibil. Mai mult de atât, tensiunea alternatorului poate fi redusă în timpul consumului.

Sistemul de start-stop oprește automat motorul atunci când este la ralanti și când cutia de viteze este decuplată, de exemplu, la lumina roșie a semaforului. Pentru a porni este suficientă o apăsare a ambreiajului și motorul pornește din nou.

Caddy Furgon are un spațiu de încărcare cu un volum de 3,2 mc și acces convenabil pe partea pasagerului din față, printr-o ușă glisantă cu lățime de 70 cm. Materialele și instrumentele pot fi încărcate rapid și ușor prin hayonul standard sau ușile spate batante opționale.

În plus, cu ajutorul pachetului „Flex Seat Plus” se pot transporta obiecte lungi și voluminoase ușor, scaunul pasagerului poate fi rabatat în spațiul pentru picioare și peretele despărțitor se poate roti. Lungimea maximă de încărcare pentru Caddy Furgon este 2.600 mm și pentru Caddy Maxi Furgon, 3.070 mm.

La manevrele de parcare, semnalele acustice de avertizare indică șoferului cât de mare este distanța față de un obstacol. Concomitent cu semnalul sonor, distanța este afișată pe display-ul sistemului radio, respectiv al sistemelor de radio-navigație.

Proiectoarele de ceață aflate pe interiorul virajului iluminează marginea carosabilului, atunci când viteza este de 40 km/h sau mai încet. Astfel pot fi recunoscute, mai rapid, potențialele pericole.