BOSCH SPUNE STOP PRAFULUI DIN CONSTRUCTII

Protecţia de praf este un aspect care se ia tot mai mult în vedere atunci când au loc lucrări de renovare sau de construcţii. Constructorii, inginerii şi profesionişti din domeniul industrial au nevoie de echipamente şi utilaje care să le uşureze munca  şi care să oferă o protecţie sporită la praful produs, asigurând un mediu mai sănătos şi mai eficient de lucru. Bosch lansează un sistem complet de aspirare a prafului rezultat din găurire şi instrumente de dăltuire: GDE 68 Professional pentru aspirarea prafului la diametre de găurire mari, GDE 162 Professional pentru carote, GDE max Professional pentru dăltuire fără praf şi GDE 16 Plus Professional pentru ciocane rotopercutoare mici. Acestea reduc semnificativ expunerea la praf, atât pentru utilizator cât şi pentru mediul său.

Eficacitatea sistemelor de extracţie a prafului Bosch, confirmată de teste

Toate sistemele de extracţie a prafului oferă o manevrabilitate uşoară, în condiţiile în care nu este necesară o greutate în plus montată pe echipamente. Acestea permit ca activităţile de găurire şi de lucru cu utilajele de construcţii să fie lipsite de praf complet: resturile sunt extrase direct de unde provin, astfel că nu este nevoie de curăţenie la locul de muncă. Instituţia germană de asigurare şi prevenire a accidentelor din domeniul construcţiilor (BG Bau), a confirmat eficacitatea sistemelor de extracţie de praf Bosch, în cadrul unor teste independente.

GDE 68 şi GDE 162, pentru scule electrice de găurire

Toate aplicaţiile de găurire relevante pot fi acoperite cu sistemele profesionale de aspirare GDE 68 şi 162 de GDE de la Bosch. GDE 68 permite menţinerea unor niveluri scăzute de praf atunci când au loc lucrări de găurire cu carote de până la 68 de milimetri, în timp ce GDE 162 acoperă carote de până la 162 de milimetri. Ambele sisteme de extragere a prafului sunt compatibile cu toate ciocanele rotopercutoare convenţionale, burghie diamantate sau utilaje de găurit cu percuţie şi sunt, de asemenea, potrivite şi pentru perforare umedă. Manipularea se realizează simplu: ambele sisteme de extragere a prafului trebuie doar să fie conectate la extractorul de praf şi apoi plasate pe perete, în poziţia de găurire corespunzătoare.

Având în vedere că GDE 68 Professional şi GDE 162 nu sunt montate pe utilaje, ci pe perete, aceste sisteme de extracţie a prafului nu adaugă nicio greutate suplimentară utilajelor.

GDE max Professional, pentru ciocane rotopercutoare

Sistemul de aspirare a prafului Professional GDE se potriveşte tuturor ciocanelor rotopercutoare şi pentru demolare SDS-max, din gama actuală Bosch, cu excepţia GSH 11 E Professional. Sistemul de extragere a prafului este montat utilajului, folosind o clemă şi poate fi adaptat la diferite poziţii şi instrumente de lucru. Un distanţier reglabil asigură un nivel scăzut de praf atunci când se lucrează cu dălţi de până la maximum 600 de milimetri lungime. Aparatul vine dotat şi cu o piesă de extensie pentru dălţi lungi şi diferite inserţii pentru adaptarea sistemului de extragere a prafului.

GDE 16 Plus Professional, pentru ciocane SDS

Acest sistem robust de aspirare a prafului cu mâner auxiliar şi ghid telescopic din aluminiu poate fi adaptat la diferite lungimi de foraj, folosind o pârghie de prindere. Cauciucul special de la punctul de aplicare a sistemului de extragere a prafului nu lasă urme nici chiar pe suprafeţe delicate. Sistemul de aspirare a prafului poate fi conectat la toate aspiratoarele convenţionale.