BOSCH FABRICA VIITORULUI SE TRANSFORMA IN REALITATE

Industria 4.0 a devenit, în mod evident, o parte importantă într-o fabrică: în ultimii patru ani, Bosch a înregistrat vânzări de peste 1,5 miliarde de euro cu aplicațiile de Industrie 4.0. Începând cu 2022, Bosch plănuiește să genereze vânzări anuale de peste un miliard de euro cu Industria 4.0. Compania a prezentat fabrica viitorului la târgul de la Hanovra: autovehiculele de transport autonome livrează componente către spații de lucru digitale, soluțiile robotice sprijină lucrătorii în producție, iar controlul calității este realizat cu ajutorul inteligenței artificiale (IA). Datorită tehnologiei 5G, comunicarea între mașini și sisteme are loc fără probleme și aproape în timp real. Bosch transformă o viziune în realitate.

Industria 4.0 sporește competitivitatea

Bosch a recunoscut de timpuriu potențialul Industriei 4.0: compania a început să conecteze producția și logistica în 2012. Această strategie sporește competitivitatea, iar sectorul Tehnologie Industrială Bosch cunoaște o dezvoltare puternică: conform cifrelor preliminare, acesta a înregistrat anul trecut o creștere de 8,9 procente. După ajustarea în funcție de fluctuațiile cursului de schimb valutar, creșterea a fost de 11 procente. Vânzările au crescut până la 7,4 miliarde de euro. „Industria 4.0 aduce multe beneficii. Soluțiile digitale și conectate sporesc eficiența, flexibilitatea și productivitatea fabricilor”, spune membrul în Consiliul de Administrație Bosch Rolf Najork, care supraveghează evoluția acestui sector de activitate. Proiectele Bosch confirmă acest lucru. De exemplu, fabrica Bosch din Blaichach, din sudul Germaniei, a introdus tehnologii moderne de producție care au crescut volumele de sisteme ABS și ESP cu 200 de procente în doar șase ani – fără o extindere a capacității sau achiziții noi.

Bosch intră pe piața de intralogistică cu sisteme de transport autonome

La ce este bun un grad ridicat de automatizare a producției, dacă materialele nu ajung la timp și în cantitățile necesare la linia de producție? „Dacă vrei ca ideea fabricii viitorului să prindă contur, vei vedea că diferențele dispar, iar producția și logistica trebuie gândite ca un singur element. Este singurul mod prin care Industria 4.0 poate avea șanse de reușită în practică”, declară Najork. În cadrul târgului de la Hanovra, Bosch Rexroth prezintă ActiveShuttle: acest vehicul de transport autonom cară materialele de la depozit până la locul exact de pe linia de producție. O platformă integrată facilitează încărcarea și descărcarea autonomă, astfel încât lucrătorii nu trebuie să miște un deget. Echipat cu scanere laser, ActiveShuttle își găsește singur drumul, recunoaște alte vehicule și oameni – și poate chiar învăța: sistemul de transport își creează propria hartă a locației și o actualizează în mod continuu.

5G accelerează Industria 4.0

Noul standard de comunicații mobile 5G joacă un rol esențial în multe aplicații ale Industriei 4.0. 5G transmite date cu o viteză de până la 100 de ori mai mare față de standardul precedent. Nivelul de fiabilitate a crescut, în timp ce întârzierile la transmiterea datelor s-au redus la minim. „5G va reprezenta sistemul nervos central al fabricii viitorului”, estimează Andreas Müller, cercetător Bosch și președintele Alianței 5G pentru Industrii Conectate și Automatizare (5G-ACIA). Pentru a contura de la început noul standard pentru comunicații mobile astfel încât să se alinieze nevoilor viitoare ale industriei, Bosch a preluat șefia organizației înființate în 2018. Până în prezent, inițiativa a reunit peste 40 de companii și instituții de cercetare din toată lumea. Bosch intenționează să testeze tehnologia 5G în fabricile proprii până la finalul acestui an. În cadrul târgului de la Hanovra, Bosch s-a alăturat partenerilor săi Nokia, Qualcomm și BigRep pentru a prezenta avantajele noului standard. În acest sens, companiile vor conecta pentru prima oară o imprimantă 3D cu ajutorul tehnologiei 5G. Prin aceasta, unele elemente de comandă integrate în mod normal în dispozitiv vor fi preluate de un cloud de producție local. Dispozitivele prevăzute cu această funcție sunt mai ușor de întreținut, cu costuri reduse.

Software-ul creează baza Industriei 4.0

Cei trei stâlpi ai succesului în fabrica viitorului sunt oamenii, utilajele și datele. Pentru a se asigura că lucrează împreună în mod armonios, au nevoie de un software inteligent. „Industria 4.0 nu poate exista fără software. Prin divizia noastră de Industrie Conectată Bosch, ne consolidăm poziția de lider în aplicații de Industrie 4.0 și reunim expertiza în materie de software și servicii sub numele Nexeed”, a declarat Dr. Stefan Aßmann, directorul diviziei Industrie Conectată Bosch. Această divizie îi ajută pe clienții companiei să monitorizeze transporturile, să fabrice produse rapid și eficient și să livreze aceste produse la timp și în siguranță. De exemplu: utilizând Nexeed Track and Trace, marfa însăși transmite informații cu privire la locul unde se află, temperatură și vibrații. Prin urmare, experții în logistică pot monitoriza în permanență starea mărfii și stabili dacă bunurile vor ajunge la timp.