BOSCH DIVIZIA SCULE ELECTRICE ATINGE UN RECORD DE VANZARI

În 2016, Bosch Scule electrice a crescut vânzările pe toate continentele. În 33 de țări, compania a înregistrat o creștere de două cifre. Sculele electrice se concentrează pe nevoile specifice ale utilizatorului: Confort mai mare pentru amatorii de bricolaj, productivitate mai bună pentru meseriași. Sculele cu acumulator, precum Ixo, încă dau dovadă de foarte mult succes. Divizia a avut un succes deosebit pe piețe importante din Europa de Vest precum Germania, Peninsula Iberică și Marea Britanie în 2016.

În total, vânzările în Europa au crescut cu nouă procente în moneda locală; Germania a înregistrat o creștere de 12 procente. În America de Nord, Bosch Scule electrice a înregistrat o creștere a veniturilor cu șapte procente. În ciuda creșterii mai mici în Brazilia și în China, divizia a atins o creştere și pe piețele emergente: În America Latină, compania a experimentat o creștere de cinci procente, în timp ce regiunea Asia-Pacific a înregistrat o creștere de două procente. Performanța afacerilor în India a fost pozitivă, cu o creștere de zece procente. Pe continentul african Bosch a înregistrat de asemenea o creștere.

„Pentru noi, 2016 a fost cel mai de succes an din istoria companiei”, afirmă Henning von Boxberg, Președintele Robert Bosch Power Tools GmbH. „Am vândut peste 50 de milioane de scule electrice și am crescut încă o dată vânzările. Produsele noastre sunt bine primite de amatorii de bricolaj și de meseriași deopotrivă”.

Succesul prin inovații aduse utilizatorului

O contribuție importantă la succesul nostru o reprezintă forța inovatoare a diviziei Bosch Scule electrice În 2016, divizia a generat încă o dată în jur de o treime din vânzări din produse care fuseseră pe piață timp de mai puțin de doi ani. „Acesta este ADN-ul succesului nostru; să recunoaștem nevoile utilizatorilor noștri”, afirmă von Boxberg. Pe piețele industriale sculele cu acumulator continuă să fie la mare cerere. „Pentru noi, segmentul de produse cu acumulator reprezintă un segment important de creștere pe care îl dezvoltăm în permanență – lansăm inovaţii care oferă utilizatorilor un plus de valoare”. Aceste inovații includ sistemul mașinii de găurit/înșurubat cu acumulator FlexiClick pentru profesioniști, disponibil acum și în versiunea de 12 volți. Suportul său de bit cu blocarea bitului, mandrina de găurit, unghiul său de înșurubare și adaptoarele în unghi îl fac cel mai versatil sistem de pe piață – și cea mai scurtă mașină de găurit/înșurubat cu acumulator din clasa ei. Numeroși amatori de bricolaj sunt deja familiarizați cu adaptoarele interschimbabile de la cea mai mică mașină de înșurubat Bosch cu acumulatorIxo de 3,6 volți. Începând din toamnă, va fi disponibil un produs echivalent de 18 volți de înaltă performanță, cu mod de găurire cu impact și mandrină de găurit, adaptoare excentrice și pentru unghiul de înșurubare. Toate sistemele menționate aici oferă flexibilitate maximă utilizatorului și ușurează munca în zonele greu accesibile.

Expansiunea segmentului de produse cu acumulator

Divizia de Scule electrice Bosch extinde în permanență segmentul de produse cu acumulator – atât la sculele de bricolaj, cât și la cele profesionale. Procedând astfel, divizia se concentrează pe flexibilitate: În gama de bricolaj, toate uneltele cu acumulator din clasa de un volt sunt compatibile, la fel cum sunt și cele din gama profesională. „Dacă achiziționați o sculă cu acumulator de la Bosch, o puteți utiliza imediat, fără să vă faceți griji dacă se potrivește”, afirmă Henk Becker, director executiv al Robert Bosch Power Tools GmbH, responsabil cu dezvoltarea, producția și calitatea, precum și cu aparatele de măsură, uneltele profesionale și de bricolaj. În noua gamă „Power for All” pentru amatorii de bricolaj, Bosch lansează acum un polizor unghiular și un polizor cu orbită aleatorie. Gama profesională include trei noi polizoare unghiulare cu acumulator cu o putere egală cu cea a unei unelte alimentate de la rețeaua de energie de 1.000 de wați. Acest lucru este posibil datorită unui motor fără perii și a noii baterii EneRacer de înaltă performanță. La sculele de bricolaj, o coordonare optimă a componentelor cheie precum motorul și cutia de viteze, combinată cu un sistem electronic inteligent denumit „Syneon Chip”, le oferă amatorilor de bricolaj puterea optimă și durata maximă de funcționare pentru fiecare proiect.