BOSCH CONTINUA INVESTITIILE IN ROMANIA

Bosch și-a încheiat anul fiscal 2019 în România cu vânzări consolidate ce însumează peste 2 miliarde de lei (436 de milioane de euro). Vânzările totale nete de 6,7 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, au înregistrat o creștere de 18 de procente față de anul precedent. „Bosch a înregistrat o creștere puternică în 2019, iar compania și-a continuat planurile de investiții și extindere în România, urmând o strategie centrată pe tehnologie și inovație”, a declarat Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul grupului Bosch din România.

„În pofida economiei globale slabe și a scăderii producției în sectorul auto, grupul Bosch a înregistrat o evoluție pozitivă în România, în toate sectoarele de activitate, la începutul anului 2020. Cu toate acestea, din cauza crizei economice la nivel mondial generată de pandemia Covid-19, anul acesta este unul atipic chiar și pentru Bosch. Având în vedere numeroasele variabile, nu putem oferi o prognoză pentru anul 2020 în ansamblu”, a adăugat Boldijar. Bosch intensifică treptat activitățile de producție în România după o diminuare temporară a acestora. Compania a pus în aplicare numeroase măsuri pentru a se asigura că angajații sunt protejați în manieră corespunzătoare împotriva infecției cu coronavirus. Pregătirile pentru intensificarea activității sunt coordonate sub auspiciile unei strânse colaborări între companie, clienți, furnizori, autorități și reprezentanții angajaților. În 2019, numărul de angajați în cadrul Bosch România a fost de peste 8.000.

Bosch contribuie la lupta împotriva COVID-19

Ori de câte ori este posibil, Bosch dorește să contribuie la eforturile de limitare a răspândirii a pandemiei, de exemplu prin testul rapid pentru Covid-19, recent dezvoltat, dar și cu ajutorul dispozitivului de analiză Vivalytic. Compania intenționează să producă peste un milion de teste rapide în 2020 și să crească producția de teste la trei milioane anul viitor. Mai mult, în unele regiuni, Bosch produce măști de protecție și dezinfectanți, utilizate în principal pentru protecția angajaților săi.

În România, Bosch a donat echipamente medicale, echipamente de protecție, electrocasnice Bosch, scule electrice și componente auto Bosch pentru spitalele și pentru personalul medical din prima linie și a contribuit, împreună cu jucători importanți ai industriei auto locale, la punerea în funcțiune a 50 de ventilatoare mecanice. Voluntarii Bosch au donat, în mod individual, bani, laptopuri și alte dispozitive electronice, oferind astfel provizii de alimente și facilitând accesul la educație pentru mai multe familii dezavantajate. „Suntem recunoscători tuturor celor care luptă împotriva virusului, în prima linie – personalului medical, forțelor de ordine, oamenilor de știință și lucrătorilor. De asemenea, dorim să mulțumim și angajaților și partenerilor noștri de afaceri pentru solidaritate și implicare”, a conchis Mihai Boldijar.

Bosch continuă investițiile în România

Bosch a investit aproximativ 360 de milioane de lei (peste 76 de milioane de euro) în România, în 2019, în principal în dezvoltarea uzinelor sale de producție din cadrul diviziei Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj, precum și în domeniul cercetării și dezvoltării, în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. 2019 a fost un an de creștere semnificativă pentru fabrica de componente auto electronice din Jucu, județul Cluj, care și-a extins cu succes capacitățile de producție și depozitare, precum și portofoliul de produse și a inaugurat a doua sa unitate de producție. Valoarea investițiilor se ridică la 40 de milioane de euro. La Cluj, Bosch fabrică produse de ultimă generație, oferind un portofoliu bogat, echilibrat și competitiv de unități electronice de comandă dedicate creșterii siguranței în trafic și confortului la conducere, livrând, din 2014, peste 200 de milioane de unități electronice de comandă clienților săi internaționali .

Mai mult, unitatea de producție Bosch din Blaj s-a dezvoltat semnificativ în 2019, atât din punct de vedere al producției, cât și al infrastructurii. Datorită cererii mari din partea clienților, compania și-a mărit capacitatea de producție pentru componente auto de înaltă calitate, precum solenoizi și module electronice. De asemenea, Fabrica Bosch din Blaj a început producția pentru un nou senzor, senzorul de particule EGS-PM. În plus, Bosch a inaugurat în 2019 o nouă clădire de birouri și laboratoare care găzduiesc aproximativ 250 de angajați. Tot anul trecut, fabrica și-a relocat depozitul într-un nou centru logistic cu o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați. Unitatea de producție Bosch din Blaj urmează filosofia lifelong learning a grupului Bosch, motiv pentru care, la Blaj, la începutul anului 2019 a fost inaugurat un nou centru de instruire Bosch. Ca o recunoaștere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj a devenit unitatea de producție coordonatoare Bosch la nivel global pentru senzori de detonație, începând cu anul 2020.

Continuarea extinderii activităților de cercetare și dezvoltare în România

Din 2013, Bosch desfășoară cu succes activități de cercetare și dezvoltare în România. Locația de R&D a înregistrat o creștere rapidă în ultimii ani. Tânăr și dinamic, Centrul de Inginerie Cluj este locul în care inginerii talentați lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generație, precum conducerea automatizată, mobilitatea electrică și conectată și Internetul lucrurilor. În prezent, aproximativ 800 de angajați lucrează în cadrul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. Inaugurarea oficială a noului sediu al Centrului de Inginerie Cluj este planificată pentru acest an. Noua clădire de birouri de ultimă generație va sprijini extinderea Centrului de Inginerie în domeniul mobilității automatizate și conectate.