BOSCH 2013 – ANUL INOVATIILOR

Tehnologiile răspund cererii globale din ce în ce mai mare pentru prevenirea accidentelor şi protecţia mediului înconjurător. „Divizia Tehnologie Auto înregistrează în prezent un progres semnificativ. Bosch preconizează că electrificarea, automatizarea şi conectivitatea reprezintă tendinţele principale în dezvoltarea industriei auto mondiale. Ne aflăm în prim planul inovaţiilor în toate aceste domenii”, a afirmat Wolf-Henning Scheider, membru al Consiliului de Administraţie al Robert Bosch GmbH responsabil pentru divizia auto.

Mobilitate ecologică şi economică

În drumul către conducerea complet electrică, Bosch oferă soluţii majore prin modelele hibrid „mild”, „strong” şi „plug-in”, precum şi cu propulsie pur electrică. Gama inovaţiilor Bosch din 2013 cuprinde sistemul pentru hibrizii plug-in care poate reduce emisiile de CO2 cu 65 de procente. În 2014, componentele pentru electrificarea sistemului de propulsie vor fi produse în serie la Bosch în cadrul a 30 de proiecte. „Prin intermediul acestor proiecte câştigăm experienţă în aducerea pe piaţă, pentru publicul larg, a sistemelor de propulsie electrică rentabile, de înaltă performanţă”, a afirmat Scheider. „Pas cu pas vom ajunge la electromobilitatea completă.”

Funcţiile de conducere autonomă

Bosch oferă deja un număr din ce în ce mai mare de funcţii de asistenţă la conducere şi de siguranţă. „Credem că o conducere autonomă ne va ajuta să ne realizăm viziunea conducerii în siguranţă şi fără accidente. Rănirile vor fi de domeniul trecutului şi, în mod ideal, nu ar trebui să existe deloc accidente”, spune Scheider. Peste 90 la sută din accidentele din întreaga lume sunt cauzate de erori umane. Produsele Bosch contribuie deja la reducerea semnificativă a acestor numere.

Autovehicule conectate cu mediul din jur

O condiţie importantă pentru automatizarea completă a autovehiculelor este reprezentată de conducerea interconectată. Bosch pune accentul pe conectivitatea car-to-cloud, prin care autovehiculele îşi vor menţine constant conexiunile la reţelele de date mobile de mare viteză. Până în 2025, Bosch se aşteaptă ca aproape orice autovehicul nou vândut în întreaga lume să fie capabil de aceste performanţe.

Rețeaua globală de inovare Bosch

Bosch pune un mare accent pe forţa sa de inovaţie şi pe dezvoltarea continuă a rețelei sale globale de ingineri care lucrează în cercetare şi dezvoltare. În acest context, alături de alte domenii de cercetare și dezvoltare, Bosch a început anul trecut, la Cluj, desfăşurarea de activități de cercetare şi dezvoltare legate de sistemele de asistenţă pentru conducătorii auto (DAS – Driver Assistance Systems). Printre altele, în 2014, inginerii români se vor axa pe dezvoltarea unor algoritmi de procesare a imaginilor şi de viziune artificială, folosind cele mai noi tehnologii bazate pe imagini stereo.

În viitor sunt așteptate creșteri semnificative ale sectorului sistemelor de asistenţă pentru conducătorii auto. Astfel, Bosch dezvoltă din ce în ce mai multe funcționalităţi de conducere autonomă şi semiautonomă, precum şi funcţionalităţi de siguranță cum ar fi AEB (AEB- frânarea automată de urgenţă).

 

www.bosch.com.ro