BIKESAFE WÖHR – SOLUȚIA RAPIDĂ ȘI EFICIENTĂ PENTRU PARCAREA BICICLETELOR ÎN ORAȘE

Numărul bicicletelor standard și a celor electrice din orașele secolului 21 este în continuă creștere.

În plus, acestea vor juca un rol cheie în modul în care oamenii se vor deplasa în orașe, în viitor. Prin urmare, o întrebare importantă pentru orașul compact de mâine este cum se pot parca bicicletele într-un mod care să ofere siguranță, economie de spațiu, să fie atrăgător și să se integreze armonios cu zonele publice.

O soluție inteligentă pentru mediul urban

Sistemul Bikesafe WÖHR reprezintă pentru orașe, comunități locale și dezvoltatori imobiliari o soluție inteligentă pentru problema spațiului tot mai mic – nu doar în zonele cu densitate mare. Sistemul automat de parcare pentru biciclete demonstrează că acestea pot fi stocate în siguranță, rapid și cât mai compact posibil.

Acest sistem parchează bicicletele în mod automat și ocupă foarte puțin spațiu la nivelul solului. Funcționarea standard se realizează printr-un cip RFID. Pentru utilizarea în zonele publice există și diverse opțiuni de funcționare și de plată.

Parcarea pentru biciclete Bikesafe este disponibilă în diferite variante. Există versiuni constructive de tip turn, puț și combinate. Aceasta are nevoie de spațiu redus: pot fi parcate până la 122 de biciclete în varianta de tip turn, pe o suprafață la nivelul solului de aproximativ 37 m² și până la 128 de biciclete în versiunea de tip puț.

Acces rapid: bicicleta parcată este disponibilă în câteva secunde

Accesul rapid la bicicletă în centrele orașelor este important. Chiar și la orele de vârf nu va trebui să așteptați în întuneric sau să întâmpinați dificultăți în identificarea bicicletei dumneavoastră din parcările de biciclete supraaglomerate situate în fața clădirilor de birouri, gărilor, școlilor sau universităților. Pentru că sistemul Bikesafe WÖHR are nevoie de doar 16 secunde pentru a livra bicicleta la punctul de acces. Totul este automat, rapid și în condiții de siguranță.

Caracteristici principale

  • Sistem automat de parcare pentru biciclete;
  • Sunt posibile mai multe zone de transfer;
  • Timp redus de acces, de la cerere la recuperarea bicicletei sunt necesare în medie aprox. 16 secunde;
  • Se pot stoca și bicicletele prevăzute cu scaune pentru copii sau coșuri;
  • Sunt disponibile prize de încărcare pentru bicicletele electrice;
  • Operare prin cip RFID;
  • Opțiuni individuale de proiectare a fațadelor, în funcție de aplicație.

Stocare compactă și protecție împotriva intemperiilor/furtului

Proprietarii pot transfera rapid bicicletele către sistemul de parcare din zona de intrare. Bicicleta este poziționată pe șina de sprijin de către biciclist. După aceea, senzorii evaluează greutatea bicicletei și înregistrează cererea de parcare. Poarta glisantă din zona de livrare se deschide și bicicleta este preluată în interior. Cipul RFID confirmă procesul de stocare, iar bicicleta este transportată automat în sistemul de stivuire și i se alocă un spațiu în cadrul sistemului de parcare Bikesafe. În acest mod bicicleta este bine protejată împotriva intemperiilor și a evenimentelor nedorite.

Sistemul WÖHR Bikesafe poate stoca până la 122 de biciclete pe o suprafață la sol de aproximativ 37 m². Bicicletele sunt stocate în mod automat pe 8 niveluri, în jurul unui ascensor vertical central.

De peste 20 de ani, compania brașoveană ELMAS este distribuitor autorizat în România al producătorului german WÖHR și asigură comercializarea, montajul și service-ul sistemele de parcare auto.