BEST TOOLS – Solutii profesionale complete

Compania B.T. Best Tools Company există pe piaţa din România din anul 2006. A început activitatea prin distribuirea echipamentelor de curăţenie din gama mică precum: aspiratoare industriale, maşini de spălat pardoseli şi maşini de măturat până la 1 m3. În timp, gama de echipamente comercializate a fost diversificată, dezvoltând trei divizii separate. Prima divizie se ocupă în continuare de vânzarea echipamentelor de curăţenie, a doua de grupuri electrogene şi a treia o reprezintă partea de distribuţie a echipamentelor de construcţii. Anul acesta a fost adăugată, în portofoliul companiei, o categorie superioară pentru partea de utilaje de salubrizare, fiind incluse  maşini de măturat, autogunoiere, utilaje pentru deszăpezit, vidanjare şi  alte echipamente şi utilaje specializate. De asemenea, a fost dedicat un departament special pentru acest segment.

Toate aceste utilaje se adresează  atât contractorilor publici – precum primăriile, ADP-urile –  cât şi celor privaţi – cum  sunt operatorii de salubritate, administratorii mall-urilor, parcărilor etc. Compania a semnat un contract de distribuţie cu doi mari producători: Bucher Schörling – lider european pe piaţa maşinilor de măturat şi Ros Roca (care face parte din grupul Bucher)  –  producător de maşini pentru colectat gunoi. Urmează dezvoltarea segmentului de echipamente pentru aeroporturi, utilaje pentru deszăpezire şi vidanjare.

 

Interviu cu dl. Mihai Paraschiv – Business Development Manager – B.T. BEST TOOLS COMPANY

„Dorim să oferim clienţilor o soluţie profesională şi completă. În acest sens, distribuim echipamente de măturat, utilaje pentru colectarea gunoiului și pentru deszăpezire si asigurăm pentru toate service și piese de schimb.”

 

Easy Engineering: Cum se prezintă piaţa românească de autovehicule specializate în momentul de faţă?

Mihai Paraschiv: Este destul de blocată, datorită factorilor politici şi a aşa-zisei crize care se tot prelungeşte. Totuşi, observ că utilizatorii  se orientează din ce în ce mai mult către echipamente de calitate. Aceştia încearcă să îşi cumpere utilaje pe care se pot baza. Mai puţin autorităţile publice, care sunt în principal orientate către preţ. Doresc să precizez faptul că, nu numai costul de achiziţie este important, ci şi costul de operare, iar cu o investiţie puţin mai mare se poate achiziţiona un produs care să dureze mai mult şi să fie mai performant. Câştigul este nu numai cel financiar, ci şi confortul de a avea echipamente cu care poţi lucra cu plăcere. Un fapt îmbucurător este că faptul există deja destule maşini Bucher Schörling şi Ros Roca în folosinţă în România, iar feedback-ul din partea clienţilor este bun, maşinile comportându-se  bine.

Easy Engineering: Ce ne puteţi spune despre compania Bucher Schörling?

Mihai Paraschiv: Este prima, din această divizie, cu care am încheiat parteneriatul de distribuţie pentru România. Bucher Schörling reprezintă un nume foarte mare, fiind lider la nivel european, cu o gamă foarte largă de mașini de măturat pentru orice aplicație. Bucher Schörling se dedică să asigure fiabilitatea mașinii, o durată de viață lungă și necesitate de întreținere scăzută. Acest lucru întărește faptul că achiziționarea mașinilor noastre reprezintă o investiție la cel mai mic cost final.

Easy Engineering: Spuneţi-ne mai multe despre măturătorile Bucher Schörling.

Mihai Paraschiv: Gama de măturători este completă, atât compacte cât și suprastructuri, pornind de la 1 mc până la 8 mc și acoperind astfel orice aplicație, de la parcări, centre comerciale, perimetrele fabricilor, apoi trotuare și străzi înguste și ajungând la bulevarde, autostrăzi și șantiere de construcții. Maşinile au o putere de aspirare foarte mare şi sunt robuste şi eficiente, putând fi utilizate şi în condiţii extreme. De exemplu, pentru constructorii de drumuri, unde se lucrează cu materiale care se aspiră foarte greu (asfalt, bitum, smoală sau moloz) sau primăvara, pentru curățarea materialului antiderapant (sare cu nisip) împrăștiat peste iarnă. De asemenea, trebuie menționat că pot fi dotate cu accesorii pentru iarnă. Se pot schimba periile cu un plug pentru zăpadă, iar la spate se poate atașa un împraștietor de material anti-îngheț. Suprastructurile se pot monta pe orice tip de autoşasiu, acesta fiind la alegerea beneficiarului.

Easy Engineering: Ce ne puteţi spune despre maşinile pentru transportul gunoiului?

Mihai Paraschiv: Ros Roca este o companie spaniolă cu vechime în industrie, care a preluat producătorul german Schörling, a păstrat tot ce a fost mai bun de la acesta din urmă și a dezvoltat produsele, crescându-și astfel cota de piață la nivel mondial.

Modelul Olympus, ultima generație de suprastructuri de colectat și compactat gunoi dezvoltată de Ros Roca, este sinonimul calității, încrederii și durabilității. Este un echipament elegant, ergonomic, silențios, sigur și prietenos cu mediul înconjurător. Dar cel mai important dintre toate,  asigură utilizatorilor săi costuri foarte scăzute de operare și mentenanță. Și în acest caz, al compactoarelor de gunoi, avem o gamă largă, de la modelul satelit de 5 mc până la suprastructurile mari de 27 mc montate pe șasiuri cu trei axe.

Easy Engineering: Ce ne puteţi spune despre service?

Mihai Paraschiv: Service-ul este la nivel naţional, deocamdată acoperind totul cu ajutorul echipelor mobile pentru lucrări on-site. Oferim suport tehnic calificat și competent – orientat spre client oriunde ar fi acesta – servicii rezonabile și de încredere, având personal bine instruit cât şi dotările necesare. Asigurăm totodată furnizarea de piese de schimb cu livrare rapidă. Avem implementate certificatele de calitate ISO 9001 şi ISO 14001.

Easy Engineering: Ce planuri de viitor aveţi?

Mihai Paraschiv: Urmărim să avem o gamă cât mai diversificată de echipamente şi să acoperim un segment cât mai mare din piaţa de utilaje de salubrizare. În acest sens, purtăm discuţii pentru a prelua și un producător de vidanje şi echipamente pentru curăţat canalele. Dorim să dezvoltăm în viitorul apropiat un nou sediu şi să extindem spaţiile destinate service-ului şi depozitării. Vom începe să montăm aici suprastructurile maşinilor de măturat şi de colectat gunoi, ceea ce va necesita un spaţiu special cu dotări adecvate. De asemenea, vom dezvolta departamentul de suport şi service în paralel cu departamentul de vânzări.

 

Bvd. Iuliu Maniu Nr. 246, Sector 6., Bucuresti

T: (40-21) 318.36.87; F: (40-21) 318.36.89

office@best-tools.ro

www.best-tools.ro