BENDKOPP – DE 29 DE ANI ÎN PAS CU EXPERȚII

Bendkopp este o companie de familie cu capital integral românesc. S-a înființat în anul 1994, fiind încă de la început un furnizor de încredere de organe de asamblare și tehnică/sisteme de fixare. Prin creștere continuă, compania s-a dezvoltat dintr-o companie regională într-un business național, cu experiență de 30 de ani în domeniu. 

Pertener interviu: Veres Bendeguz, Vice President la Bendkopp.

Easy Engineering: O scurtă descriere a companiei și a activităților.

Veres Bendeguz: Atât constructorii cât și companiile producătoare, de întreținere respectiv firmele revânzătoare, au o satisfacție maximă în parteneriatele cu firma noastră. 

Astăzi, aria de acoperire este la nivel național. În acest scop, avem o echipă profesionistă, cu 65 de angajați prietenoși și foarte bine calificați. Ei vă stau la dispoziție în toate etapele colaborării noastre, de la cererile de ofertă, până la preluarea și livrarea comenzilor din cele trei puncte de lucru din țară: Cluj-Napoca, București, Gilău.

Pe lângă un depozit de 2200 mp, 40.000 de articole diferite vândute anual și un stoc cu peste 20.000 de articole standard și speciale, punem un accent important pe servicii de consultanță, aplicații, întreținere și livrare. Oferim clienților noștri și acordăm mare atenție pe servicii personalizate în funcție de nevoile lor. 

E.E: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

V.B: Bendkopp este o companie en-gros B2B dedicată furnizării unei game cuprinzătoare de soluții de fixare companiilor din diverse industrii. Cu portofoliul nostru extins de produse și angajamentul față de satisfacția clienților, suntem partener de încredere pentru companiile care caută elemente de fixare de înaltă calitate și servicii excepționale.

La Bendkopp suntem specializați în furnizarea de elemente de fixare pentru diverse aplicații, susținând și servind industrii precum construcții, auto, producție, energetică, aerospațială și multe altele. Gama noastră largă de produse include șuruburi, piulițe, șaibe, nituri, ancore și elemente de fixare specializate, adaptate pentru a satisface nevoile unice ale clienților.

În calitate de companie en-gros B2B, înțelegem importanța eficienței, a fiabilității și a prețurilor competitive. Menținem parteneriate strategice cu producători de renume, asigurându-ne că oferim o selecție largă de elemente de fixare care îndeplinesc standarde riguroase de calitate. Echipa noastră de profesioniști cu experiență este dedicată asistenței companiilor în găsirea soluțiilor de fixare potrivite pentru cerințele lor specifice.

E.E: Care sunt noutățile in materie de produse noi?

V.B: Noutăţile în materie de produse noi comercializate de firma Bendkopp de scos în evidență sunt elementele de fixare pentru panouri solare, care sunt componente special concepute pentru a atașa în siguranță panourile solare la diferite structuri.

Ele joacă un rol critic în asigurarea stabilității, siguranței și longevității instalațiilor solare. Deoarece panourile solare sunt expuse factorilor de mediu cum ar fi vântul, zăpada și fluctuațiile de temperatură, selectarea tipului potrivit de elemente de fixare devine esențială pentru a face față acestor provocări. Totodată sunt disponibile noi produse pentru construcții de lemn, de poduri și structuri din otel.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

V.B: În calitate de companie en-gros de elemente de fixare, ne ocupăm  cu o gamă largă de produse, câteva categorii comune de elemente de fixare pe care le puteți găsi:

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

V.B: Piața globală a elementelor de fixare a experimentat o creștere constantă de-a lungul anilor. Elementele de fixare sunt componente esențiale utilizate în diverse industrii, inclusiv construcții, auto, aerospațială și electronice. Piața este condusă de factori precum creșterea industrializării, dezvoltarea infrastructurii și activitățile de întreținere și reparații.

Industria construcțiilor este un consumator major de elemente de fixare, reprezentând o parte semnificativă a pieței. Creșterea sectorului construcțiilor, în special în economiile emergente, a influențat pozitiv cererea de elemente de fixare. Industria auto este un alt factor cheie, având nevoie de elemente de fixare în asamblarea și producția vehiculelor. Pe măsură ce producția de automobile se extinde, cererea de elemente de fixare specializate care oferă rezistență, durabilitate și reducere a greutății este de așteptat să crească.

Fluctuațiile de preț ale materiilor prime, cum ar fi oțel, aluminiu și aliaje speciale, pot afecta prețurile ale producătorilor de elemente de fixare. În plus, conformitatea cu standardele și certificările internaționale de calitate, cum ar fi ISO 9001, devine din ce în ce mai importantă pentru a asigura fiabilitatea produsului și pentru a îndeplini cerințele clienților.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

V.B: Putem vede o tendința de creștere în construcții: sectorul construcțiilor este unul dintre principalii consumatori de elemente de fixare, iar creșterea sa influențează în mod direct cererea de elemente de fixare. Pe măsură ce activitățile de construcții cresc la nivel mondial, în special în economiile emergente, se preconizează că piața elementelor de fixare va experimenta o creștere constantă.

Extinderea sectorului auto: industria auto este o altă piață semnificativă pentru elemente de fixare. Pe măsură ce sectorul auto continuă să evolueze odată cu progresele tehnologice, inclusiv vehiculele electrice și materialele ușoare, este de așteptat să crească cererea de elemente de fixare specializate care oferă rezistență ridicată și reducere a greutății.

E-commerce și distribuția online: Creșterea platformelor de comerț electronic și a canalelor de distribuție online a afectat și piața elementelor de fixare. Mulți furnizori și distribuitori de elemente de fixare au stabilit platforme online, facilitând accesul clienților la o gamă largă de produse și compararea prețurilor. Și noi, la firma Bendkopp am înființat webshopul nostru B2B: https://shop.bendkopp.ro/

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

V.B: Piața elementelor de fixare a văzut introducerea mai multor produse inovatoare care vizează îmbunătățirea eficienței, durabilității și ușurinței în utilizare. Câteva exemple de produse inovatoare de pe piața elementelor de fixare, care pot fi găsite între produsele Bendkopp.

Șuruburi autoforante: Aceste șuruburi au un burghiu integrat în vârful șurubului, eliminând nevoia de pre-găurire a găurilor pilot. Sunt utilizate în mod obișnuit în construcții și aplicații metalice.

Inserții filetate: Inserțiile filetate sunt utilizate pentru a oferi o conexiune filetată puternică în materiale cu rezistență scăzută sau în cele predispuse la uzură. Ele pot fi instalate în materiale precum lemn, plastic sau metal subțire, permițând asamblarea și dezasamblarea repetată fără a deteriora materialul.

E.E: Ce estimări aveți pentru restul anului 2023?

V.B: Piața globală a elementelor de fixare industriale a atins o evaluare de 102,8 miliarde USD până la 2022 și se estimează că va progresa la o rată anuală compusă de creștere constant de 5,1% pentru a ajunge la 168,7 miliarde USD până la sfârșitul anului 2032.

Industria elementelor de fixare industriale evoluează continuu cu soluții inovatoare pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale diferitelor sectoare. Aceste inovații urmăresc să sporească eficiența, durabilitatea și siguranța în aplicațiile de fixare.

Aceste fenomene sunt deja sesizabile și pe piața din România, așa că pornind de la aceasta, putem conta pe un volum mare de cerere în acest sector în restul anului 2023.

Bendkopp

Tel: 0264-455515 / 0264-436106

office@bendkopp.ro

vanzari@bendkopp.ro

www.bendkopp.ro