BEHIND THE MACHINE. CE CARACTERISTICI INOVATOARE AU PRODUSELE EURO VIAL LIGHTING?

Persoană intervievată Cosmin Balaban, Director Executiv la Euro Vial Lighting.

Easy Engineering: Spuneți-ne despre importanța inovației în domeniul dvs.

Cosmin Balaban: Domeniul electric este un domeniu foarte vast în care factorii diferențiatori sunt esențiali. Targetul nostru nu constă doar în realizarea cifrelor pe care le bugetăm, ci și în tipologia produselor pe care le oferim clienților noștri. Produsele pe care le promovăm sunt foarte inovative, din categoria celor smart, automatizări specifice, care pot învața stilul de viață și să vină în întâmpinarea utilizatorului cu scenarii prestabilite bazate pe inteligență artificială.

Nu ne rezumăm la inovație, doar când discutăm de portofoliul de produse ci și la metodele de lucru în companie. În acest moment ne bucurăm de implementarea primilor doi roboți software (Robotic Process Automation) care substituie activitățile de baza, asigurând astfel valoare adăugată echipei noastre.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse/soluții din gama dvs.?

C.B: Soluțiile Smart Home & IoT.

E.E: Care a fost cercetarea din spatele produselor/soluțiilor?

C.B: Suntem în proces continuu de selecție a unor branduri puternice care asigura calitate foarte bună dar și nivel de tehnologie ridicat. Piața se dezvoltă, cererea se dezvoltă! Categoriile de echipamente și iluminat au fost cele mai bine aspectate în ultimele 12 luni. Printre cei mai consacrați îi avem parteneri încă de la începutul activității noastre pe Schneider Electric, Legrand, ABB, Schrack Technik, Signify, Elba-Com, Arelux, OBO Bettermann dar și pe alții cu care derulăm proiecte importante împreună.

E.E: Spuneți-ne despre caracteristicile lor inovatoare?

C.B: Piața dezvoltă o cerință mărită pentru sistemele de iluminat stradal inteligent cu telegestiune, stații de încărcare mașini electrice, sisteme complete de panouri fotovoltaice cu sau fără acumulare de energie, dar și sistemele smart pentru automatizarea clădirilor care pot asigura o eficientă energetică mult dorită de consumatori care pot comunica astfel și cu asistenții vocali. 

E.E: Cât de importante sunt aceste caracteristici pentru utilizatori?

C.B: Toate aceste caracteristici ale produselor au rolul de a asigura o eficientă sporită utilizatorilor și o monitorizare amplă asupra funcționarii acestor soluții. 

E.E: Cum ajută aceste caracteristici utilizatorii?

C.B: Tehnologia din spatele produselor are rolul de a ajută consumatorii în exploatarea caracteristicilor la maxim și în integrarea smart a acestor echipamente din procesul de funcționare.

E.E: Ce industrii credeți că vor crește în 2023?

C.B: Industriile care vor avea avânt foarte mare anul viitor vor fi cele care sunt bazate pe energie verde.

E.E: Ce produse/soluții oferiți pentru aceste industrii?

C.B: Dispunem de 4 soluții principale în acest segment de produse: Iluminat stradal cu telegestiune, stațiile de încărcare mașini electrice, panouri fotovoltaice complete care asigura independența energetică și sistemele Smart Home & IoT. 

E.E: Cum vă veți adapta produsele/soluțiile pentru viitor?

C.B: Asigurăm în permanență o selecție potrivită de produse astfel încât să putem avea soluție pentru fiecare tip de buget alocat de către clienții noștri. Rolul nostru este acela de a valida calitatea tehnică a produselor și de a oferi partenerilor noștri soluții sigure și rezistente în timp.

E.E: Care sunt estimările dumneavoastră pentru restul anului?

C.B: Lumea încă încearcă să gestioneze creșterea de neoprit a prețurilor la energie, combustibil, iar unii specialiști spun că acesta este doar începutul. Estimăm în perioada următoare o dezvoltare accelerată a tranzacțiilor pe soluțiile de iluminat public inteligent, pe sisteme de panouri fotovoltaice dar și pe stațiile de încărcare mașini electrice. 

EURO VIAL LIGHTING

M: +40720.300.356

@: cosmin.balaban@eurovial.ro

https://www.eurovial.ro