Mai mulţi vizitatori, mai mulţi expozanţi, mai mult spaţiu expoziţional. În ciuda încetinirii pieţei şi a scăderii cifrelor de afaceri în industrie la nivel mondial, a şasea ediţie Bauma China, targul internaţional pentru utilaje, materiale, vehicule şi echipamente pentru construcţii, a doborât recordul setat în anul 2010. În jur de 180.000 de vizitatori (155.615 vizitatori în 2010) au venit anul acesta la Bauma China, care a avut loc în Shanghai.

 

Există o creştere de 16%, dl. Eugen Egetenmeir, Managing Director al Messe Munchen, declară foarte mulţumit că „Bauma China a înfruntat tendinţele pieţei. În acest sens, a avut loc la momentul potrivit. Expoziţia s-a dovedit încă o dată a fi platforma cheie pentru a penetra piaţa din China, precum şi cea din Asia”. Zhichao Chen, Marketing Director la SANY Heavy Industry, confirmă atmosfera excelentă a expoziţiei: „Bauma China ne aduce o cantitate imensă de comenzi. Această expoziţie a avut întotdeauna aceleaşi obiective ca şi expozanţii: să ne extindem şi să creştem îmreună”.

După China, primele zece ţări din punct de vedere al vizitatorilor au fost: Rusia, Coreea, India, Malaysia, Singapore, Japonia, Tailanda, Taiwan, Hong Kong şi Turcia, în această ordine. Sam Cooper, Global Marketing Services Manager la Caterpillar declară: „Caterpillar este mândră să ia parte la Bauma China 2012. Această expoziţie ne-a oferit o foarte bună oportunitate pentru a intra în contact cu clienţii şi să ne demonstrăm angajamentul nostru faţă de piaţa din China. Suntem mulţumiţi cu numărul de clienţi care ne-au vizitat şi şi-au arătat interesul pentru produsele noastre”.

Pentru prima dată, Bauma China a ocupat întregul spaţiu expoziţional – un total de 300.000 de metri – la Shanghai New International Expo Centre. Acest procent este cu 30% mai mare decât ultima ediţie a expoziţiei în 2010. Târgul a doborât şi numărul expozanţilor – 2.718 expozanţi din 38 de ţări (2010: 1.859 expozanţi din 37 ţări) au participat, acest număr fiind cu 46% mai mare. Kevin L. Curtis, Preşedinte şi CEO la Besser, explică: “Bauma China este cel mai mare târg pentru noi din China. Expunerea pe care ne-o oferă către companiile importante din piaţă este extrem de valoroasă”.

Cu un număr total de 1.837 de expozanţi, China a reuşit să organizeze cel mai mare târg de până acum. Niciodată nu au mai participat atât de multe companii internaţionale la expoziţie. După China, primele cinci ţări expozante au fost Germania – 172, Italia – 122, SUA – 116, Korea – 67 şi Japonia – 49. Bauma China a avut de asemenea opt pavilioane naţionale, şi anume: Austria, Germania, Finlanda, Marea Britanie, Italia, Korea, Spania, SUA şi pentru prima dată un stand comun de expozanţi din Incheon City, origanizat de Camera de Comerţi Incheon din Korea.

Următoarea ediţeie a Bauma China va avea loc în Shanghai, 25-28 noiembrie, 2014.

“Obiectivul nostru principal a fost promovarea brandului în piaţa locală şi să expunem noile noastre produse în China. Suntem mulţumiţi de Bauma China şi vom veni şi în anul 2014” declară Jun Du, Market Development Manager, JCB Construction Equipment Co. Ltd., USA.

„Bauma China este, fără îndoială, cel mai mare târg de utilaje de construcţii din China, atingând cele mai mari standarde din punct de vedere al calităţii expozanţilor, numărului de vizitatori şi calitatea acestora, din Asia. “Vă pot spune ca acest târg are o influenţă puternică datorită numărului de vizitatori. Suntem mulţumiţi să vedem aşa mulţi. Toţi sunt interesaţi de produsele şi serviciile noastre” declară dl. Fangyu Li, VP Marketing of Sales China, Volvo Construction Equipment.

„Târgul a fost o oportunitate pentru noi de a expune inovaţiile de ultimă oră.

De asemenea, dorim să consolidăm comunicarea cu clienţii noştri, să construim parteneriate pe termen lung şi să facilităm upgrade-urile şi transformările din industria chineză de utilaje de construcţii prin intermediul acestui târg” declară Huowei Liu, Managing Director, Bosch Rexroth.