Târgul Automechanika 2012, cel mai mare târg din lume pentru industria automobilelor, a avut loc la Frankfurt, Germania în luna septembrie. Acesta stabilit un nou record în privinţa numărului de expozanţi, ajungând la un total de 4.593 proveniţi din 74 de ţări şi în jur de 148.000 de vizitatori. “Piaţa aftermarket este în plină expansiune şi în ciuda întreruperilor economice actuale, Automechanika şi-a dovedit încă o dată consecvenţa”, a declarat domnul Detlef Braun, membru al Comitetului Executiv al Messe Frankfurt.

“Cu o creștere a numărului de vizitatori din Europa de Est și Rusia şi cu o scădere a celor din Europa de Sud, Automechanika reflectă situația actuală din economia mondială”, a adăugat Detlef Braun. Această observație a fost subliniată şi de Klaus Burger, președinte al Asociației Federale a Producătorilor și Importatorilor de Echipamente de Service Auto, care a spus, “Deși vizitatori din Europa de Sud au fost puţini, a existat un număr mare din Germania, țările Benelux și Europa de Est”. După cum era de așteptat, expozanţii şi vizitatori germani văd climatul economic actual într-o lumină mai favorabilă decât colegii lor de alte națiuni.

Rezultatele sondajului pentru expozanţi a indicat faptul că numărul de vizitatori, de calitate, a crescut comparativ cu târgul din 2010. 70% din expozanţi au fost foarte mulţumiţi de calitatea vizitatorilor, comparativ cu 64 la suta la ultima ediţie. În special, expozanţii germani au raportat un număr crescut de noi contacte.